NEWSFLASH...
TourismLab
ανάγνωση

Μιλάνο 2023: Ένα ταξίδι μέσα από χάρτινα πιάτα και ποτήρια κρασιού

Μιλάνο 2023: Ένα ταξίδι μέσα από χάρτινα πιάτα και ποτήρια κρασιού

Conde Nast Traveller, Wallpaper, New York Times Travel, Monocle… Διαβάζουμε διεθνή τύπο για να τοποθετήσουμε την επόμενη πινέζα στον ταξιδιωτικό μας χάρτη έχοντας όμως κατά νου δύο σημαντικές για εμάς παραμέτρους.

Αυτή την εβδομάδα στο Choices Weekend προσπαθούμε να ανιχνεύσουμε προορισμούς που θα μπορούσαν να μας αλλάξουν παραστάσεις, εικόνες αλλά κυρίως “γεύση” μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο.

Και έτσι καταλήξαμε σε μια πόλη ιταλική. Στο Μιλάνο. Σε μια πόλη που αποτελεί μια προφανέστατη και άκρως αναμενόμενη επιλογή αλλά που δεν παύει να προσφέρει ενδιαφέρουσες εστιατορικές και όχι μόνο επιλογές και γαστρονομικές εμπειρίες. Ενίοτε, όχι σε αψεγάδιαστα, καλοστρωμένα τραπέζια εστιατορίων αλλά τρώγοντας πρόχειρα, σε πιάτα χάρτινα ή όπως θα λέμε εδώ, “στο πόδι”.

Σαν σε άλλο σημειωματάριο, σημειώνουμε παρακάτω τις γευστικές στάσεις που θα θέλαμε να κάνουμε, αν καταφέρουμε να βρεθούμε στο Μιλάνο μέσα στη χρονιά.

Osteria Alla Concorrenza

Βλέποντας το Osteria Alla Concorrenza μια λέξη μας έρχεται απευθείας στο μυαλό: “ατμόσφαιρα”.

Σε αυτό το πολυσύχναστο εστιατόριο, το οποίο άνοιξε πέρυσι, το κρασί έχει την τιμητική του και όλοι φαίνεται να απολαμβάνουν το γεγονός ότι φαγητό που έχει δημιουργήσει ο διάσημος σεφ της πόλης, Diego Rossi καταφθάνει… σε χάρτινα πιάτα.

Mercato Centrale Milano

Όλοι γνωρίζουμε το πόσο εντυπωσιακός είναι ο μεγάλος κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης του Μιλάνου. Πόσοι όμως έχουμε αφιερώσει χρόνο για να βρεθούμε ανάμεσα στα καλούδια της μεγάλης τοπικής αγοράς τροφίμων που βρίσκεται στο εσωτερικό του;

Σε αυτό το μέρος μπορούμε να βιώσουμε μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία με την έννοια ότι το περιεχόμενο στα πιατάκια, τα χωνάκια και τα κυπελάκια που θα επιλέξουμε έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους που το γνωρίζουν σε βάθος.

Ένας χώρος που πάνω από όλα το φαγητό συνδυάζεται με τον αυθορμητισμό και την απλότητα.

Bar Luce, Prada Foundation

Λίγο ο cappuccino, λίγο οι λαχταριστές τάρτες με τα φρούτα και πολύ… το απίθανο τιραμισού και η κινηματογραφική από πολλές απόψεις ατμόσφαιρα, είναι ένα σημείο που θέλουμε σίγουρα να επισκεπτόμαστε κάθε φορά που έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε σε αυτή την πόλη.

Σχεδιασμένο από τον Αμερικανό σκηνοθέτη Γουές Άντερσον το 2015, το Bar Luce αναδημιουργεί την ατμόσφαιρα ενός τυπικού μιλανέζικου καφέ και βρίσκεται στην είσοδο του κτιρίου του Prada Foundation.

Η τοξωτή οροφή και η διακόσμηση με σχέδια στο πάνω μέρος των τοίχων, αναδημιουργούν μια «μινιατούρα», μια αλλιώτικη εκδοχή της θολωτής γυάλινης οροφής και της διακόσμησης της Galleria Vittorio Emanuele, ενός από πιο τα συμβολικά κτίρια του Μιλάνου.

Συνδυάστε το με την επίσκεψή σας στις τρέχουσες εκθέσεις σύγχρονης τέχνης.

Bar Basso

Το Bar Basso είναι από τα πρώτα cocktail bars στο Μιλάνο που εισήγαγε την έννοια του «απεριτίφ», αφού τα cocktail σερβίρονται εκεί από το 1947.

Σήμερα, η λίστα του Bar Basso περιλαμβάνει περισσότερα από 500 ποτά, από τα κλασικά Bloody Mary, Manhattan και Martini έως το πραγματικό ποτό σήμα κατατεθέν του Bar Basso, το Negroni Sbagliato®.

Το Bar Basso προσφέρει επίσης φαγητό που μπορούμε να καταναλώσουμε ναι μεν στα ιστορικά του τραπέζια, με χαλαρότητα δε.

Ο σεφ είναι ο έμπειρος Fabio, ο οποίος έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων στο Alfio και στο Giacomo, το οποίο σας προτείνουμε αμέσως μετά.

Giacomo Bistrot

Αυτό το εστιατόριο παντρεύει την απλότητα της κουζίνας της Τοσκάνης και της Λιγουρίας με το τον κλασικό μιλανέζικο εσωτερικό σχεδιασμό.

Το μενού στρέφεται προς τα θαλασσινά και σερβίρει μεγάλη ποικιλία από ωμό καρπάτσιο και ταρτάρ, καθώς και φρέσκα ψάρια, τα οποία φτάνουν στο τραπέζι για να σερβιριστούν… με θεατρική διάθεση.

E/N enoteca naturale

Η Enoteca/Naturale των Guido Cerretani και Marta Gianotti είναι ένα ακόμα παράδειγμα χαλαρής ατμόσφαιρας αλλά και ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις των φυσικών κρασιών, όπως είμαστε και εμείς.

Η ανεπιτήδευτη, αυθόρμητη και φιλική προσέγγιση και φιλοσοφία περί φαγητού και κρασιού άλλωστε ταιριάζει τόσο στην συγκεκριμένη κατηγορία κρασιών όσο και στον χώρο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr