NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Holy Art: H πρώτη digital gallery σε στοά της Πραξιτέλους

Holy Art: H πρώτη digital gallery σε στοά της Πραξιτέλους

Χτυπάμε το κουδούνι για να ανοίξει η γυάλινη πόρτα και η πρόσβαση στην είσοδο - στοά με τα μικρά καταστήματα στον αριθμό 26 της οδού Πραξιτέλους, ένα βήμα από την πλατεία Κλαυθμώνος.

Στο βάθος εδώ και λίγες μέρες βρίσκουμε την ατμοσφαιρική Holy Art gallery, τις εκθέσεις της που αλλάζουν ανά 15 ημέρες και τα έργα που “έρχονται στο φως”... επαναλαμβανόμενων οθονών υψηλής ευκρίνειας.

Η πρώτη on-site digital gallery στη Νότια Ευρώπη

Η Holy Art είναι η πρώτη on-site digital gallery στην Αθήνα, στην Ελλάδα αλλά και στη Νότια Ευρώπη που προσφέρει μια νέα εμπειρία έκθεσης και θέασης έργων τέχνης και μάς καλεί να γνωρίσουμε καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο.


Από τον καμβά έως τα γλυπτά, από το installation έως το video art και από την digital φωτογραφία ως τα nfts, τα έργα μπορεί να προέρχονται από οποιοδήποτε μέσο.

Παρουσιάζονται όμως όλα ψηφιοποιημένα σε οθόνες σε υψηλής ευκρίνειας μαζί με πληροφορίες όπως το όνομα του δημιουργού, ο τιτλος, οι διαστάσεις και η τιμή του λεργου αλλά και το instagram account του κάθε καλλιτέχνη στα δεξιά, για εύκολη αναζήτηση ή mention κατά την περιπλάνηση στην έκθεση.


Στις οθόνες βλέπουμε το κάθε έργο για δύο λεπτά και ύστερα η εικόνα αλλάζει με ένα νέο έργο κάθε φορά τόσο στις οθόνες του ισογείου όσο και σε εκείνες που υπάρχουν στο διευρυμένο πατάρι του χώρου.

Έτσι είναι πολύ πιθανό να ξαναβρούμε το έργο που μας άρεσε καθώς κινούμαστε μέσα στον χώρο.

Το παιχνίδι των εικόνων αλλάζει καθώς εμείς κινούμαστε σε μια έκθεση που θεωρητικά αναδιαμορφώνεται ανά δύο λεπτά.

Ηigh tech εκθεσιακό περιβάλλον σε Αθήνα και Λονδίνο

Η ομάδα της Holy Art gallery αποτελείται από Έλληνες και συγκεκριμένα από τους Άγγελο Τσεκούρα, Έβελυν Τσεκούρα και Χρήστο Μάρκου.

Πριν δύο χρόνια άνοιξαν την πρώτη τους gallery στο Λονδίνο και το ενδιαφέρον του κόσμου καθώς και η μεγάλη επισκεψιμότητα των εκθέσεων τους οδήγησε να δημιουργήσουν το αδερφάκι της στην Αθήνα.

Ένα από τα πρωτοποριακά της στοιχεία είναι ότι η μεταφορά ενός φυσικού έργου χρειάζεται να γίνει μόνο μία φορά με αποτέλεσμα να απλοποιούνται οι διαδικασίες και κυρίως, να μειώνονται οι πιθανότητες φθοράς, απώλειας ή καταστροφής των έργων.


Το opening event της νέας έκθεσης είναι την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου,

από τις 19:30 μέχρι τις 22:00, στην οδό Πραξιτέλους 26

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00 & 14:00-18:00,

Σαββατοκύριακο 11:00-17:00

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr