NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Σαββατοκύριακο στην Πλατεία Μεσολογγίου

Σαββατοκύριακο στην Πλατεία Μεσολογγίου

Αν έπρεπε να ψηφίσουμε για την ημέρα της εβδομάδας που ταιριάζει περισσότερο με τους χαλαρούς ρυθμούς, το ήρεμο περπάτημα, τα μεσημεριανά γεύματα και τον απογευματινό καφέ που ευχόμαστε να μην τελειώσει, φυσικά και αυτή είναι η Κυριακή.

Και στο Παγκράτι υπάρχει μια πλατεία που φαίνεται να είναι ιδανική για όλα τα παραπάνω. Λίγο πιο πάνω από την πολύβουη τα Σαββατοκύριακα, οδό Αρχελάου και την Πλατεία Προσκόπων γύρω από τις οποίες η λέξη παρκάρισμα αποτελεί το πιο σύντομο ανέκδοτο και η εύρεση τραπεζιού για μεγάλες παρέες μοιάζει με δύσκολη υπόθεση, υπάρχει η Πλατεία Μεσολογγίου.

Σε πείσμα της περιρρέουσας ατμόσφαιρας η πλατεία αυτή για την ώρα έχει διατηρήσει έναν άλλο ρυθμό, πιο ήρεμο με κύριο μουσικό χαλί όχι τη βαβούρα των παρευρισκομένων αλλά τον γοητευτικά “τριζάτο” ήχο από τις κούνιες της παιδικής χαράς που βρίσκεται στο κέντρο της.

Παλιά και νέα χαλαρά στέκια, μανάβικα με ενδιαφέροντα προϊόντα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, λαχταριστές πάστες σοκολάτα, atelier με ρούχα που ράβονται στο χέρι και κρυμμένα ταψάκια με μαγειρευτά, συνθέτουν την καθημερινότητα της πλατείας που αξίζει κάτι παραπάνω από το δικό μας αφιέρωμα, τον χρόνο μας.

Το “Βενιαμίν” της πλατείας Μεσολογγίου

Πρόκειται πράγματι για την πιο πρόσφατη άφιξη της πλατείας Μεσολογγίου αφού μετρά λίγες μέρες από τότε που έκανε την εμφάνιση του.

Από το μεγάλο παράθυρο η θέα της πλατείας μοιάζει ακόμα πιο όμορφη καθώς οι κίτρινες καρέκλες δίνουν ένα χρώμα ταιριαστό και ζεστό ακόμα και τις ημέρες με συννεφιά.

Πρόκειται για μια πρόταση που περιλαμβάνει από το πρωινό ρέμβασμα, την εργασία με λάπτοπ και καφέ από τη Samba Coffee Roasters, το brunch με ενδιαφέρουσες επιλογές έως το bar food που εκτός από τα cocktails δίνει χώρο σε απλές αλλά ουσιαστικές επιλογές όπως τα άγρια χόρτα.

Το Μποστάνι

Τα ζαρζαβατικά του μοιάζουν σαν ψεύτικα, σαν εκείνα με τα οποία παίζαμε μικρά. Είναι όμως πέρα για πέρα αληθινά και προέρχονται από μικρούς Έλληνες παραγωγούς.

Είναι κοινό μυστικό άλλωστε ότι πολλές φορές τα οπωροκηπευτικά προϊόντα από το Μποστάνι έχουν χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία των πιάτων του φημισμένου εστιατορίου της περιοχής, της Σπονδής.

Αυτό όμως που έχει κερδίσει εμάς τελευταία είναι οι μικρές εκπλήξεις σε σακουλάκια και βαζάκια. Τα συσκευασμένα καλούδια που αγαπάμε να δοκιμάζουμε στην κουζίνα μας όπως το νησιώτικο κριθαρότο με λεμόνι και μάραθο, τα κρητικά ζυμαρικά και το γλυκό κουταλιού περγαμόντο.

Materia Prima

Το Materia Prima στην πλατεία Μεσολογγίου εδώ και λίγα χρόνια αποτελεί μία από τις αγαπημένες επιλογές των οινόφιλων.

Τόσο στα τραπεζάκια επί της πλατείας, όσο στο εσωτερικό αλλά και στο υπόγειο κελάρι του υπάρχουν μπουκάλια έτοιμα να σας ταξιδέψουν γευστικά σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Και το καλύτερο είναι ότι αν σας αρέσει να πηγαίνετε σε wine bars για να μαθαίνετε για το κρασί, εδώ θα σας μιλήσουν και θα σας ανοίξουν ακόμα περισσότερο την όρεξη για το κρασί και τους γευστικούς του συνδυασμούς.

Αtelier Φασκόμηλο

Το «Φασκόμηλο» είναι το μικρό atelier της Αριάδνης Λασπά στο Παγκράτι.

Με γνώμονα την αγάπη για τα ωραία, φυτικά και φιλικά προς το περιβάλλον υφάσματα, δημιουργεί χειροποίητα θηλυκά αλλά και κομψά σχέδια και ρούχα που ράβονται στο χέρι.

Εκλεκτή

Τα λόγια εδώ είναι περιττά ενώ χρήσιμα είναι τα κουτάλια.

Από τα πολίτικα γλυκά μέχρι τα παγωτά, από το προφιτερόλ μέχρι το καζάν ντιπί και από το βυζαντινό και τα εκμέκ μέχρι το μιλφέιγ και τη lemon pie, έχετε πολλά για να δοκιμάσετε.

Ενώ και το πολίτικο τσουρέκι με μαχλέπι και μαστίχα είναι ιδανικό για να συντροφεύσει τον πρωινό σας καφέ στην αρχή της εβδομάδας.

Αρτοποιείο Κρι-Κρι

Μπορεί πολλές φορές να μην φαίνονται στις βιτρίνες του αλλά κάπου ανάμεσα στα φρατζολάκια και τα τσουρεκάκια υπάρχουν μερικά ταψιά με μαγειρευτά. Χθες για παράδειγμα η ρεβιθάδα και τα γεμιστά είχαν την τιμητική τους.

Αν δεν έχετε όρεξη για μαγείρεμα μπείτε και ρωτήστε για τα φαγητά της ημέρας όπως συχνά κάνουν και οι κάτοικοι της γύρω περιοχής.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr