NEWSFLASH...
TourismLab
ανάγνωση

10 νέα μουσεία ανοίγουν τις πόρτες τους το 2023

10 νέα μουσεία ανοίγουν τις πόρτες τους το 2023

Υπάρχουν πάντοτε πολλοί και καλοί λόγοι για να ταξιδεύουμε. Αλλά υπάρχουν και πολλοί και καλοί λόγοι ακόμα και στις πόλεις που ήδη έχουμε επισκεφθεί στο παρελθόν.

Τα μουσεία και ιδιαίτερα τα νέα μουσεία που αναμένεται να ανοίξουν μέσα στο 2023 εμπίπτουν και στις δύο προαναφερόμενες περιπτώσεις.

Δεν ξέρουμε αν θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τους επόμενους προορισμούς σας ή αν θα εμπλουτίσουν την εμπειρία σας στα μέρη που θα επισκεφθείτε μέσα στη χρονιά. Σε κάθε περίπτωση εμείς σας τα παρουσιάζουμε σε λίγες γραμμές.

Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο, Κάιρο

Τον Ιανουάριο του 2022, ανακοινώθηκε ότι οι εργασίες για αυτό το πολυαναμενόμενο έργο είχαν ολοκληρωθεί κατά 99%. Και αν και δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το μουσείο, πολλά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι θα εγκαινιαστεί φέτος.

Το GEM θα είναι το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο αφιερωμένο σε έναν μόνο πολιτισμό αφού θα φιλοξενεί μια συλλογή με περισσότερα από 100.000 αντικείμενα που εκτείνονται σε 3.000 χρόνια αρχαίας αιγυπτιακής ιστορίας.

Οι τρεις όροφοι του χώρου των 500.000 τετραγωνικών μέτρων θα περιλαμβάνουν αίθουσες συσκέψεων, αίθουσες διδασκαλίας, ένα τρισδιάστατο θέατρο 250 θέσεων και ένα παιδικό μουσείο. Επιπλέον, η εγκατάσταση θα διαθέτει καταστήματα και εστιατόρια.

Ενώ η συλλογή του Τουταγχαμών θα έχει ξεχωριστό εκθεσιακό χώρο όπου θα εκτίθενται και τα 5.600 ευρήματα από τον τάφο του.

V&A Young, Λονδίνο

Το καλοκαίρι του 2023 θα ανοίξει τις πόρτες του το Young V&A, το οποίο ακολούθησε μια προσέγγιση συν-δημιουργίας, με πολλές διαφορετικές ομάδες παιδιών και νέων.

Εργάστηκαν μαζί με την ομάδα του μουσείου και τους αρχιτέκτονες για να δημιουργήσουν κάτι που θα προσελκύσει την επόμενη γενιά θεατών του μουσείου.

Περιλαμβάνει τρεις μόνιμες γκαλερί, οι οποίες αντλούν έμπνευση από την ευρύτερη συλλογή του V&A και υιοθετούν μια διασκεδαστική, πρακτική προσέγγιση γεμάτη παιχνίδι, ζωγραφική και φαντασία.

Μουσείο Τέχνης Buffalo AKG – Νέα Υόρκη

Το Μουσείο Τέχνης Buffalo AKG θα ανοίξει στις 25 Μαΐου 2023. Η αποστολή του μουσείου θα είναι να γνωρίσει στο κοινό διάσημους καλλιτέχνες, από όλο τον κόσμο.

Το Jeffrey E. Gundlach Building, μια ολοκαίνουργια πενταώροφη κατασκευή με γυάλινη επένδυση, αποτελεί μέρος του σχεδιασμού που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Cooper Robertson.

Όταν το μουσείο ανοίξει ξανά, θα διαθέτει επίσης μια νέα γέφυρα που θα ονομάζεται γέφυρα John J. Albright και θα συνδέσει το κτίριο Gundlach με το υπάρχον κτίριο Wilmers. Προστέθηκε επίσης μια νέα αυλή και έχουν γίνει ανακαινίσεις στους εκθεσιακούς χώρους.

Μουσείο του Μάντσεστερ – Ηνωμένο Βασίλειο

Tο Μουσείο του Μάντσεστερ ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του στις 18 Φεβρουαρίου.

Ο στόχος του έργου «Hello Future», το οποίο περιλαμβάνει την προσθήκη της νέας Belonging Gallery, της Lee Kai Hung Chinese Gallery και της Πινακοθήκης Νότιας Ασίας, είναι να εδραιώσει την κατανόηση μεταξύ των πολιτισμών και να συντελέσει στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου κόσμου.

Μουσείο Ρομπότ και Τεχνητής Νοημοσύνης - Σεούλ

Η πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ, είναι μια από τις κορυφαίες πόλεις τεχνολογίας στον κόσμο, γεγονός που την καθιστά το ιδανικό “σπίτι” για το πρώτο μουσείο για ρομπότ στον κόσμο.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να μάθουν περισσότερα για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στη ρομποτική, το AR και το VR.

Μάλιστα τα ρομπότ έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάθε στάδιο δημιουργίας και υλοποίησης του έργου, από το σχεδιασμό μέχρι την κατασκευή.

Ενώ σκοπός του είναι να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην πρόοδο και την προώθηση της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας και όχι μόνο να εκθέσει τα ρομπότ.

Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης - Βαρσοβία

Το νέο κτίριο για το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Βαρσοβία δημιουργήθηκε από την αρχιτεκτονική εταιρεία Thomas Phifer & Partners με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Καλύπτοντας συνολική έκταση άνω των 20.000 τετραγωνικών μέτρων, το τετραώροφο κτίριο θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις, εργαστήρια συντήρησης και αποκατάστασης, θέατρο, αμφιθέατρο, καφετέρια και το κατάστημα του μουσείου.

Η κατασκευή ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 και το μουσείο πρόκειται να ανοίξει μέσα στο 2023, αν και δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία.

Διεθνές Αφροαμερικανικό Μουσείο – Νότια Καρολίνα, ΗΠΑ

Tο Διεθνές Αφροαμερικανικό Μουσείο (IAAM) είχε προγραμματιστεί να ανοίξει τον Ιανουάριο του 2023. Τα εγκαίνια έχουν αναβληθεί, αλλά αναμένεται να ανοίξει τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους.

Οι μόνιμες γκαλερί στο IAAM περιλαμβάνουν το African Roots and Routes, το Carolina Gold and South Carolina Connections και το American Journeys. Επιπλέον, θα διαθέτει ενεργό οικογενειακό γενεαλογικό κέντρο.

Θα είναι επίσης το σπίτι του African Ancestors Memorial Garden, ένας ελεύθερος χώρος με βοτανικούς κήπους και καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις.

Ο όμιλος Solomon, βραβευμένος ηγέτης στην κατασκευή εκθέσεων, την ενοποίηση συστημάτων AV και την παραγωγή ζωντανών εκδηλώσεων, είναι ο κατασκευαστής του έργου.

Η Ralph Appelbaum Associates (RAA), μια πολυεπιστημονική εταιρεία που ειδικεύεται στο σχεδιασμό και το σχεδιασμό μουσείων, εκθεμάτων, εκπαιδευτικών περιβαλλόντων και έλξης επισκεπτών, είναι ο σχεδιαστής των εκθέσεων.

Το IAAM έχει σχεδιαστεί από το αρχιτεκτονικό γραφείο Pei Cobb Freed & Partners με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Τα διάφορα είδη ρατσισμού και η φυλετική θεωρία πολλές φορές δεν επέτρεψαν στη δύναμη της ενσυναίσθησης και στην ανθρωπιά να κρίνουν την ιστορία. Το μουσείο αυτό έχει στόχο να αποκαταστήσει αυτές της ελλείψεις, να ζητήσει μια ιδιάζουσα συγνώμη… για κρίσιμα κομμάτια της αμερικανικής ιστορίας.

Maison Gainsbourg – Παρίσι

Μετά από τρεις δεκαετίες σχεδιασμού, το Maison Gainsbourg, το σπίτι του θρυλικού Γάλλου μουσικού Serge Gainsbourg στη οδό 5 bis rue de Verneuil στο Παρίσι θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό το 2023.

Ο χώρος περιλαμβάνει ένα μουσείο και ένα βιβλιοπωλείο, καθώς και το Le Gainsbarre, το οποίο είναι ένας υβριδικός χώρος, που λειτουργεί ως καφέ την ημέρα και ως πιάνο μπαρ τη νύχτα.

Στην αρχή οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν μια καθηλωτική εμπειρία ήχου διάρκειας περίπου 30 λεπτών, προτού μάθουν περισσότερα για τη ζωή, τη δουλειά και την καριέρα του Serge Gainsbourg.

Η εμπειρία του επισκέπτη έχει επίσης σχεδιαστεί έχοντας κατά νου ένα ψηφιακό στοιχείο, καθώς τα εισιτήρια μουσείων θα παρέχουν στους επισκέπτες πρόσβαση σε αποκλειστικό και αδημοσίευτο περιεχόμενο μετά την επίσκεψή τους.

The Museum of Homelessness – Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Το Museum of Homelessness (MoH) ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει στο Manor House Lodge στο Finsbury Park του Λονδίνου το 2023.

Στο μουσείο θα πραγματοποιούνται εργαστήρια, ομιλίες και παραστάσεις, που αναπτύχθηκαν από όσους έχουν βιώσει οι ίδιοι την έλλειψη στέγης. Στα σχέδια περιλαμβάνεται επίσης ένα στούντιο τέχνης με ανοιχτή πρόσβαση σε όσους είναι άστεγοι.

Επιπλέον, το Μουσείο Αστέγων θα προσφέρει 250 συνεδρίες υποστήριξης κάθε χρόνο με επίκεντρο τη στέγαση, τα νομικά δικαιώματα και την παροχή βασικών ειδών. Όλα αυτά μάλιστα θα «σχεδιαστούν σε συνεργασία με όσους έχουν ανάγκη», δήλωσε η Σάρον Χιλ, η επικεφαλής των διαχειριστών του μουσείου.

Istanbul Modern – Κωνσταντινούπολη

Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Κωνσταντινούπολης θα μετακομίσει στο πολυαναμενόμενο νέο κτήριο που σχεδίασε ο Renzo Piano μέσα στη χρονιά.

Το Istanbul Modern άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 2004 σε μια αποθήκη με θέα στο Βόσπορο στη γειτονιά Karaköy και παρουσίαζε Τούρκους σύγχρονους καλλιτέχνες, αντί βυζαντινές τοιχογραφίες ή οθωμανικές ταπισερί.

Το μουσείο συλλέγει μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη, φωτογραφία, σχέδιο, αρχιτεκτονική και νέα μέσα.

Προσφέρει επίσης εκπαιδευτικές ευκαιρίες σε φιλότεχνους όλων των ηλικιών σε μια προσπάθεια να γίνει η τέχνη πιο προσιτή στο ευρύ κοινό.

Το μουσείο επιδιώκει να ενθαρρύνει την εκτίμηση των τεχνών και την ενεργή συμμετοχή των επισκεπτών στις τέχνες μέσω των συλλογών, των εκθέσεων αλλά και των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr