NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

4 ολοκαίνουργια μέρη στην Αθήνα

4 ολοκαίνουργια μέρη στην Αθήνα

Ο συνδυασμός λουλουδιών και ποτών σε ένα νέο concept store στα Εξάρχεια, ο καφές, τα καλούδια σπιτικής κουζίνας και οι φρέσκοι χυμοί με ζαρζαβατικά κυριολεκτικά απευθείας από το μανάβικο που θυμίζει έντονα το πρωινό που φτιάχνουμε τα Κυριακάτικα πρωινά στην Κυψέλη, ένας third wave φούρνος ανάμεσα σε νεοκλασικά κτήρια ψηλά στο Παγκράτι και το νέο στέκι για οινόφιλους με wine paired menu και walk in κελάρι στο Χαλάνδρι, μας προτρέπουν να επισκεφθούμε διάφορες γειτονιές της Αθήνας και αυτό το Σαββατοκύριακο.

Μονόκερως Bakery, Παγκράτι

Για να βρείτε τον Μονόκερω, τον νέο third wave φούρνο του Παγκρατίου, πρέπει να ανεβείτε λίγο πιο πάνω από τις πολύβουες πιάτσες της περιοχής. Ανεβαίνοντας στο τέλος της οδού Τελεσίλλης, θα δείτε στα δεξιά σας τρεις νεοκλασικές μονοκατοικίες μεκεραμιδί ακροκέραμα και μια στροφή. Αμέσως μετά θα σας αποκαλυφθεί ο Μονόκερως, που μοιάζει λιγάκι και με γάντι για τον φούρνο.

Ανάμεσα στα σπέσιαλ ψωμιά με ιδιαίτερους συνδυασμούς υλικών, προζυμένια και αργής ωρίμανσης, μπορείτε να ρίξετε κλεφτές ματιές στο εργαστήριο, όπου ο Περικλής Σταμπόγλης και η Ελένη Θεοδοσοπούλου, οι ιδιοκτήτες του Μονόκερου, ζυμώνουν και φουρνίζουν.

Ενώ η μπαγκέτα που μοιάζει με κάτι ανάμεσα σε κορμό λουλουδιού και αναρριχώμενο φυτό, αποτελούμενη από συνδεδεμένα κομμάτια για να κόβεται, να μοιράζεται και να καταναλώνεται εύκολα πριν ακόμα φτάσει κανείς σπίτι, είναι πολύ πιθανό να σας κλέψει το ενδιαφέρον.

Λέικ, Κυψέλη

Το λέικ μετρά κυριολεκτικά λίγες μέρες στην Κυψέλη. Βρίσκεται πολύ κοντά στην πολύβουη Πλατεία του Αγίου Γεωργίου και ταυτόχρονα στην ήρεμη, σαν μια νοερή “λίμνη”, συμβολή των οδών Αιγίνης και Κιμώλου.

Το πράσινο και οι επαναλαμβανόμενες γλάστρες, κρεμασμένες από μακραμέ, δημιουργούν έναν αιρούμενο αστικό κήπο, θυμίζοντας έντονα πολλά από τα περιποιημένα γειτονικά μπαλκόνια της περιοχής.

Έννοιες όπως η εποχικότητα και η zero waste φιλοσοφία βρίσκουν στο λέικ άμεση ανταπόκριση αφού οι ιδιοκτήτες του βρίσκονται και πίσω και από τα μανάβικα “ Όλα τα χει ο μπαξές” στην Πεύκη και στο Μαρούσι. Τα φρέσκα υλικά μετατρέπονται σε χυμούς, με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης και σε ένα κατά βάση χορτοφαγικό μενού που εξελίσσεται συνεχώς, ακολουθώντας την εποχικότητα.

Ενώ και η αγάπη για τον ποιοτικό καφέ του Δημήτρη Μπάκου, που εργαζόταν για χρόνια στην εστίαση, βρίσκεται στο επίκεντρο και παντρεύεται με διάφορα προϊόντα από μικρές ελληνικές επιχειρήσεις που κατα βάση ανήκουν σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς. Κάτι που αντανακλά άμεσα και στην ήρεμη και φιλική ατμόσφαιρα του λέικ, κάτι σαν με κάποιον τρόπο να βρίσκεσαι σε μια βεράντα της γειτονιάς, στο ύψος του δρόμου.

Polyamorous

Ο οδός Μαυρομιχάλη στα Εξάρχεια εδώ και μήνες δείχνει να αναδιαμορφώνεται με ωραίους χώρους και ιδέες φρέσκιες… όσο ένα λουλούδι. Πρόσφατα ανακαλύψαμε και το Polyamorous που η ταμπέλα του γράφει «Άνθη, Ποτά» και είναι απόλυτα περιγραφική.

Εδώ τα μπουκέτα με λουλούδια μπορούν να συνδευτούν από premium ποτά και φιάλες ή με έτοιμα cocktails to go. Στην ουσία μιλάμε για τον εκσυγχρονισμό μιας παλιάς αστικής συνήθειας που γεννά χαμόγελα ποικιλοτρόπως. Λεωνίδας Τούμπα

Terroirist

Η ιδέα του Τerroirist που στεγάζεται σε μια παλιά μονοκατοικία στο κέντρο του Χαλανδρίου, προέκυψε από την κοινή αγάπη τριών φίλων για το εκλεκτό κρασί και το καλό φαγητό. Μια ιδέα των αδερφών Γεωργίου, του Δημοσθένη και του Γιάννη με πολύχρονη πορεία στην εστίαση (Penny Lane - 9B) και του Δαμιανού Ασημένιου με μεγάλη εμπειρία στο κανάλι της Horeca.

Μάλιστα οι ρίζες οικήματος κρατούν από τη δεκαετία του 60'.Πολλά από τα αρχικά του μέρη έχουν διατηρηθεί και έχουν «παντρευτεί» με industrial στοιχεία.

Το Terroirist διαθέτει walk in κελάρι στο οποίο μπορεί ο καλεσμένος με τη βοήθεια του sommelier να επιλέξει το κρασί του και να το απολαύσει στο εστιατόριο ή να το προμηθευτεί για το σπίτι του.

Η wine list, υπό την επιμέλεια της οινολόγου Χρύσας Γιατρά, περιλαμβάνει πάνω από 80 ετικέτες εκ των οποίων οι 40, σερβίρονται και σε ποτήρια. Το wine paired μενού επιμελείται ο βραβευμένος σεφ ο Άγγελος Λάντος ενώ την εκτέλεση έχει αναλάβει ο Άκης Καψιμάλης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr