NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Accidentally Wes Anderson: Το Instagram και εκατοντάδες αληθινά κινηματογραφικές “πινέζες”

Accidentally Wes Anderson: Το Instagram και εκατοντάδες αληθινά κινηματογραφικές “πινέζες”

Πρόσφατα πήρε το μάτι μου τυχαία την ατάκα, σε ελεύθερη μετάφραση, “είμαι ένας χαρακτήρας πλασμένος από τον Wes Anderson που ζει σε έναν κόσμο φτιαγμένο από τον Tarantino”. Και λίγες μέρες μετά, τον λογαριασμό στο Instagram “Accidentally Wes Anderson”.

Κάθε φωτογραφία σε αυτό τον λογαριασμό αποδεικνύει ότι ο Wes Anderson και οι “χαρακτήρες” του έχουν να εξερευνήσουν εκατοντάδες κινηματογραφικές “πινέζες” σε κάθε γωνιά της γης, αρκετές για να γίνουν τα μέρη όπου θα γυριστούν χιλιάδες σκηνές ταινιών ή, ακόμα καλύτερα, καθημερινής ζωής.

Από το ροζ ξενοδοχείο ως τα κουτιά με τα γλυκά στην ίδια απόχρωση, από το γαλάζιο τρένο εώς τις δερμάτινες βαλίτσες με τα ζωγραφισμένα ζώα και τα αρχικά και από την γαλάζια γραφομηχανή έως τις ασπρόμαυρες εικόνες που ξεπηδούν από την ταξιδιωτική στήλη μιας εφημερίδας, οι κόσμοι του Wes Anderson είναι πέρα για πέρα αληθινοί, στη μνήμη μας.

Σε ένα παράλληλο κινηματογραφικό σύμπαν- συλλογικό ασυνείδητο που λειτουργεί βρίσκοντας εκατοντάδες αληθινές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο που θα μπορούσαν να επιτύχουν εξαίσια ως “Wes Anderson-like” τοποθεσίες.

Ένας φανταστικός αλλά πραγματικός ταξιδιωτικός οδηγός

Κάθε φωτογραφία του λογαριασμού “Accidentally Wes Anderson” αποτελεί μια αληθινή τοποθεσία με μια πραγματική ιστορία και μας προτρέπει να δούμε τον κόσμο που μας περιβάλλει με μια φρέσκια ματιά.

Ο λογαριασμός δημιουργήθηκε το 2017 από τον Αμερικανό Wally Koval που ζει στη Νέα Υόρκη και σήμερα έχει εξελιχθεί σε μια τεράστια κοινότητα, σε ένα παγκόσμιο “παιχνίδι” στο οποίο καθημερινά εμπλέκονται 1,7 εκ. followers αλλά και οι φωτογραφίες με στοιχεία όπως η εμμονή σε μια κάποια συμμετρία, τα παστέλ χρώματα, το ρετρό ή και το ξεθωριασμένο μεγαλείο.

Η επιτυχία του project οδήγησε μάλιστα και στην έκδοση ενός βιβλιου, ενός φωτογραφικού λευκώματος με επιλεγμένες φωτογραφίες, τραβηγμένες από 180 φωτογράφους σε 50 διαφορετικές χώρες και με ιστορίες για το κάθε μέρος.

Το βιβλίο έγινε γρήγορα best-seller αλλά και με τη σειρά του οδήγησε στη δημιουργία ενός διαδικτυακού καταστήματος με αντικείμενα όπως prints, γραφική ύλη, κονκάρδες και αυτοκόλλητα εμπνευσμένα από αυτά τα ονειρικά μέρη.

Επιπλέον μια μεγάλη έκθεση του “Accidentally Wes Anderson” προγραμματίζεται για τον ερχόμενο μήνα στον πολυχώρο τέχνης Warehouse Terrada, στο Τόκιο όπου θα εκτεθούν περισσότερες από 300 φωτογραφίες. Μια έκθεση που συνοδεύεται από έναν ιδιότυπο οδηγό του Τόκιο γεμάτο με μέρη της προαναφερόμενης ταξιδιωτικής όχι “λογικής”, αλλά φαντασίας.

Για την αρχή και το τέλος επιλέξαμε την φωτογραφία του Γιώργου Μπογδάνη που επιλέχθηκε και δημοσιεύθηκε από το Accidentally Wes Anderson και του γραφικού φάρου με το όνομα Τουρλίτης που βρίσκεται πάνω σε έναν μικρό βράχο, απέναντι από το ενετικό κάστρο στην άκρη της Χώρας της Άνδρου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr