NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Teras: Πασχαλινό Pop Up Market με μικρές επιχειρήσεις

Teras: Πασχαλινό Pop Up Market με μικρές επιχειρήσεις

Καθώς το Πάσχα πλησιάζει, η διώροφη μονοκατοικία του ‘30 που έγινε ολοήμερο στέκι στον Νέο Κόσμο φιλοξενεί ένα Pop Up Market με τα χειροποίητα προϊόντα μικρών ελληνικών επιχειρήσεων.

Για ένα Σαββατοκύριακο, στις 1-2 Απριλίου, στον εκθεσιακό χώρο του all day bar-restaurant Teras στην οδό Θεοδώρητου Βρεσθένης 45, στα πλαίσια μιας γιορτινής αγοράς, μπορούμε να γνωρίσουμε είκοσι μικρές τοπικές επιχειρήσεις.

“Ανα-γνωρίζουμε” νέες μικρές επιχειρήσεις

Σύμφωνα με την Χριστιάνα, δημιουργό του brand Kristia Làzarie και διοργανώτρια του event: “Η ιδέα ενός pop up market υπήρχε στο μυαλό μου καιρό τώρα. Είναι ένας όμορφος τρόπος να γνωρίσει ο κόσμος χειροποίητα προϊόντα φτιαγμένα από μικρές επιχειρήσεις και να γνωρίσει τους δημιουργούς τους. Στην εποχή που ζούμε είναι όλα πολύ μαζικά κ εμπορικά, ο κόσμος έχει την ανάγκη να φορέσει κάτι διαφορετικό, να δοκιμάσει μια καινούρια γεύση, να αγοράσει κάτι που δε θα το βλέπει παντού. Να ξεφύγει από το συνηθισμένο.

Στο πασχαλινό pop up market θα συναντήσετε μια μικρή εφήμερη τοπική αγορά με καλοραμμένα ρούχα από ανοιξιάτικες συλλογές, πολύχρωμες αρωματικές λαμπάδες, χειροποίητα κοσμήματα, μοντέρνα κεραμικά, αξεσουάρ και τσάντες, eco friendly καλλυντικά, γυαλιά ηλίου vintage αισθητικής, φυτά εσωτερικού χώρου που ζουν σε μικρές διαφανές γυάλες και προϊόντα για κατοικίδια.

Ταυτόχρονα την πρώτη ημέρα του event τα Braids by Emma θα είναι εκεί για να φτιάξουν περιποιημένα box braids πλεξουδάκια στα μαλλιά. Ενώ στον κάτω όροφο του Teras το pop up market θα συνυπάρχει με τον καλό καφέ, τα cocktails και το brunch.

Μικρά ονόματα, μικρά brands, όμορφες ιστορίες

H ιστορία κάθε δημιουργού και κάθε brand είναι μοναδική. Ενδεικτικά το brand Mount Moss της Λήδας με background στο design, φτιάχνει μικρά οικοσυστήματα (terrariums) που μοιάζουν με μια μικρογραφία της φύσης. Ένα μικρό οικοσύστημα που περιέχει αληθινά μικρά τροπικά φυτά και βρύα και δημιουργεί το δικό του μικροκλιμα.' Η ιδέα δημιουργήθηκε το 2020 με την βοήθεια του Λεωνίδα που ειδικεύεται στα βιοσυστηματα και μαζί συχνά διοργανώνουν σεμινάρια για το πως να φτιάξεις το δικό σου οικοσύστημα.

Ενώ η Γεωργια βρίσκεται πίσω από το Gingery belle και δημιουργεί ημερολόγια, ατζέντες, αφίσες και κούπες ενώ συχνά εμπνέεται από αγαπημένες ταινίες και σειρές όπως οι Δύο Ξένοι και οι Friends.

Η Κατερίνα πριν 1,5 χρόνο ενώ καθάριζε το μπάνιο της, μάζεψε μια σακούλα γεμάτη με πλαστικά μπουκάλια από σαμπουάν και αφρόλουτρα και έτσι απλά γεννήθηκε η ιδέα του Soap Up Project με τα χειροποίητα σαπούνια ελαιολάδου με vegan σύνθεση, χωρίς χημικά και χωρίς πλαστική συσκευασία.

Πίσω από κάθε δημιουργό που μπορούμε να μάθουμε με το μικρό του όνομα υπάρχει μια μικρή ιστορία. Πίσω από κάθε προϊόν ένα πρόσωπο. Και κάπου εκεί βρίσκεται και η ομορφιά των μικρών επιχειρήσεων.


ΣΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ

Kristia Lazarie

Myrtillo Jewelry

Kyma jewelry

Constance.jewelry.design

ΣΤΑ ΡΟΥΧΑ

Achinoulis

Neph.Ely

Anthophile vintage

IMA


ΣΤΑ ΦΥΤΑ & ΚΕΡΑΜΙΚΑ

Mount Moss

Yiceramics

ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Liliainlove_vintage

Virtue.pop

Gingery.belle

ΣΑΠΟΥΝΙΑ-ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

Ichno soap

Soap up Project

ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΙΑ

Kristia Lazarie

ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Rozari.gr


Τέρας / Οδός: Θεοδώρητου Βρεσθένης 45 / Νέος Κόσμος-Αθήνα

1-2 Απριλίου 2023

Ωράριο Λειτουργίας: 11πμ-10μμ

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ

Κοντά στη στάση του μετρό: Συγγρού-Φιξ

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr