NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Elia: Η ζαχαροπλάστισσα στο Σικάγο και το κέικ με ελληνικό λάδι

Elia: Η ζαχαροπλάστισσα στο Σικάγο και το κέικ με ελληνικό λάδι

H Candice Hunsinger είναι μια αυτοδίδακτη ζαχαροπλάστισσα με ελληνική καταγωγή που για χρόνια διατηρούσε ένα βιολογικό αρτοποιείο στο Σικάγο. Τα πάνω από είκοσι χρόνια ενασχόλησης, έρευνας και η εμμονή της με τα τερτίπια του ψησίματος αλλά και τα ατόφια υλικά, τις τροφές που βρίσκει κανείς απευθείας στο σημείο παραγωγής τους και που μπορούν να λάμπουν με έναν απλά μοναδικό τρόπο, την οδήγησαν στο να δημιουργήσει τη νέα της σειρά Elia. Μια σειρά από μίγματα για κέικ φτιαγμένα από αγνά υλικά και ελληνικό λάδι

Το μεγαλύτερο μέρος της έμπνευσής της το αντλεί από τις μεσογειακές και τις ανατολικές γεύσεις. Θυμάται τον παππού της, να την παίρνει τηλέφωνο από την Αθήνα απαρέγκλιτα τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ άνοιγε την κουζίνα στο αρτοποιείο της και να της λέει «Έχεις στυλό και χαρτί; Γράψε αυτό!» Ύστερα της αράδιαζε διάφορα υλικά χωρίς να αναφέρει οτιδήποτε για δοσολογίες ή μετρήσεις. Αυτός είναι άλλωστε ο τρόπος που αγαπούσαν να μαγειρεύουν και οι οι δυο τους, αν και εκείνος πιθανότατα αφού είχε καταναλώσει αρκετά ποτήρια με ούζο.

Της έλεγε λοιπόν «αυτό πρέπει να ψήσεις σήμερα». Υπήρχε πάντα ένα κοινό νήμα ανάμεσα στον τρόπο που μαγείρευαν και αυτό δεν ήταν άλλο από τον σεβασμό στα υλικά και το μέτρο, στο να μην καλύπτονται οι γεύσεις με το να το παρακάνει κανείς.

Η “μεσογειακή ευαισθησία”, όπως την χαρακτηρίζει η Candice, είναι που ξεχωρίζει από τις άλλες. Και η δημιουργία του ELIA ήταν ένας τρόπος για να εμβαθύνει τη σχέση της με τις ελληνικές της ρίζες, να συνδεθεί με τον πολιτισμό, την κληρονομιά και την ομορφιά της Ελλάδας.

Η γεύση ως η πιο εύκολη μορφή ταξιδιού

Για την ακρίβεια το ELIA είναι μια σειρά βιολογικών και μη γενετικά τροποποιημένων μιγμάτων για κέικ με βάση το ελαιόλαδο. Η βανίλια με νότες λεμονιού, μαύρης σοκολάτας, εσπρέσο και ελληνικό καφέ, τα αμύγδαλα & το κίτρο αποτελούν τα ξηρά συστατικά κάθε κουτιού, το οποίο περιλαμβάνει ένα μπουκαλάκι με ελληνικό, βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

“Η ελληνική γεύση κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Γεύσεις όπως το αμύγδαλο και το πορτοκάλι με ταξιδεύουν απευθείας στην Ελλάδα. Πάντα χρησιμοποιούσα το ελαιόλαδο, όπου μπορούσα, γιατί προσθέτει μια υπέροχη γεύση και υφή. Οπότε ήταν απολύτως λογικό να τιμήσω το πιο πολυτελές συστατικό που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει. Όταν δημιούργησα το ELIA, ήθελα να μοιραστώ τα ελληνικά στοιχεία από τα οποία πάντα εμπνέομαι: την διαχρονικότητα, το ελαιόλαδο, την απλότητα και την αγνότητα των εδεσμάτων. Οι αισθήσεις στην κουζίνα του κάθε ανθρώπου είναι η πιο εύκολη μορφή ταξιδιού!”

Για την ώρα τα μίγματα της Candice είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ αλλά ευελπιστεί να καταφέρει να τα διαθέσει σύντομα τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. συμπεριλαμβάνοντας και επιπλέον μεσογειακά, γευστικά συστατικά σε νέες παραλλαγές των προϊόντων της.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr