NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Πώς θα ήταν το δικό σας πόστερ για την Ελλάδα;

Πώς θα ήταν το δικό σας πόστερ για την Ελλάδα;

Αν έπρεπε ο καθένας μας να δημιουργήσει ένα πόστερ, μία ή περισσότερες εικόνες που να περικλείουν μέσα τους τον τρόπο που βλέπουμε την Ελλάδα σήμερα, είναι βέβαιο πως ο καθένας μας θα εκφραζόταν με χρώματα, ιδέες και λόγια, διαφορετικά. Πως θα προσπαθούσε να αποκρυσταλλώσει τη δική του αντίληψη μεταφέροντας την προσωπικότητα του σε ένα κομμάτι πλαστικοποιημένου χαρτιού μεγάλων διαστάσεων.

Αποτέλεσμα θα ήταν η δημιουργία μοναδικών έργων, πολλαπλών εμπνεύσεων. Ποιά όμως θα μπορούσαν να είναι τα κοινά στοιχεία, το κοινό αίσθημα ή τα επαναλαμβανόμενα χνάρια μιας κοινής αισθητικής βάσης, φιλοσοφίας ή κοσμοαντίληψης; Σε ποιές εικόνες θα μπορούσε να αποδοθεί η σημερινή ελληνική συλλογική μας ταυτότητα; Πως η Ελλάδα θα μπορούσε να συμπυκνωθεί σε μια ιδέα, σε μια “ουσία” και ταυτόχρονα σε μια πηγή δημιουργικότητας;

Στη βάση αυτής της συλλογιστικής δημιουργήθηκε το coffee-table λεύκωμα με τίτλο: «50 δημιουργικοί Έλληνες – 50 αφίσες για την Ελλάδα» από τη Marketing Greece, αφού ζητήθηκε σε 50 δημιουργικούς Έλληνες και Ελληνίδες να σχεδιάσουν το δικό τους πόστερ με έμπνευση την Ελλάδα.

“Ένα μυστικό κρυμμένο φανερά”

Μια ελληνικότητα που κρύβεται στα αγαλματίδια των μουσείων του εξωτερικού, σε πιάτα ελληνικά στην άλλη άκρη της γης και σε κολλημένες σε ψυγεία carte postale από τις διακοπές στα ελληνικά νησιά. Με ελιά με παρακλάδια πολιτισμού. Ένας “γραφικός” περίπατος στην ελληνική αρχιτεκτονική του παρελθόντος. Η συνάντηση ψηφιακού και αναλογικού κόσμου δίπλα από τους Λέοντες της Δήλου. Το βλέμμα που σηκώνεται για να παρατηρήσει ένα ακροκέραμο. Μια σύγχρονη Αφροδίτη που θυμίζει ταυτόχρονα τα πήλινα αγγεία στις νησιώτικες αυλές…

Οι δημιουργοί των posters προέρχονται από ποικίλες δημιουργικές κοινότητες. Φωτογράφοι, γραφίστες, σχεδιαστές μόδας, interior designers, αρχιτέκτονες, χορευτές, εικαστικοί αλλά και προσωπικότητες από το χώρο του Πολιτισμού αναπλάθουν την ελληνικότητα με τα υλικά των πολλαπλών τους εμπνεύσεων.


«Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε την Ελλάδα από μια οπτική δημιουργική, αισιόδοξη, οραματική, η οποία πετυχαίνει να συνθέσει μια νέα ταυτότητα. Για αυτό ζητήσαμε από 50 δημιουργικούς Έλληνες και δημιουργικές Ελληνίδες να εμπνευστούν από την πατρίδα μας και να αποτυπώσουν τον τρόπο με τον οποίο την βλέπουν» γράφει η Ιωάννα Δρέττα, CEO της Marketing Greece εν είδη εισαγωγής στο βιβλίο, ενώ ο Φώτης Τσιμέλας, Creative Director του βιβλίου προσθέτει «Είναι ένα βιβλίο με 50 ιδέες που μοιάζουν με τελείες, σαν αστέρια στον ουρανό, που αν ενωθούν μεταξύ τους δημιουργούν έναν κώδικα επικοινωνίας. Μια γλώσσα κοινή, ένα μυστικό κρυμμένο φανερά».

Οι συμμετέχοντες που σχεδίασαν το δικό τους πόστερ για την Ελλάδα ήταν οι: Ancient Greek Sandals, Beetroot, Block722, Cacao Rocks, Δeltakappadesign, Deux Hommes, Peter Economides, Elastic Architects, Flux – Office, Kióhne, OOAK architects, Yorgo Tloupas, Ειρήνη Βεργίτση, Μαρίνα Βερνίκου, Παντελής Βιταλιώτης, Δημήτρης Γκιρλέμης, Τίνα Δασκαλαντωνάκη, Μάρα Δεσύπρη, Ντάντα Ιωαννίδου, Κωνσταντίνος Κακανιάς, Δημήτρης Καλαβρός, Λίντα Καπετανέα, Γιώργος Καπλανίδης, Σταμάτης Καραΐσκος, Λητώ Καρακωστάνογλου, Νικομάχη Καρακωστάνογλου, Κατερίνα Κατώπη – Λυκιαρδοπούλου, Δημήτρης Κολιαδήμας, Δήμητρα Κολοτούρα, Γιώργος Κορδάκης, Μηνάς Κοσμίδης, Θανάσης Κρίκης, Αλεξία Κυριακοπούλου, Γιάννης Κωνσταντινίδης, Θοδωρής Λαλάγκας, Γαλάτεια Λασκαράκη, Λουκία, Κασσάνδρα Μαρινοπούλου, Βαγγέλης Μπόνιος, Ελευθερία Ντεκώ, Χρύσανθος Πανάς, Θανάσης Παπαθανασίου, Χριστίνα Πουτέτση, Κωνσταντίνος Ρήγος, Κώστας Σπαθής, Γιάννης Τοκαλατσίδης, Ιωάννης Φετάνης, Μαρία Φιλοπούλου, Γιώργος Χαδούλης, Στάμος Χονδροδήμος.

Η Marketing Greece έχει ως αντικείμενο την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, μέσα από την επανατοποθέτηση και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος. Ιδρύθηκε το 2013 από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ), και αποτελεί μια μη κερδοσκοπική εταιρεία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr