NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Η ενσωμάτωση του Pride Month: το επιχειρηματικό πλεονέκτημα της υποστήριξης της LGBTQ+ κοινότητας

Η ενσωμάτωση του Pride Month: το επιχειρηματικό πλεονέκτημα της υποστήριξης της LGBTQ+ κοινότητας

Είμαι πεπεισμένος ότι θα έχετε προσέξει πως αυτές τις μέρες, με τον ερχομό του Ιουνίου, έχει «πλημμυρίσει» το internet και τα κοινωνικά δίκτυα με πολύχρωμα λογότυπα, ουράνια τόξα και εταιρικά αποφθέγματα γύρω από την συμπερίληψη στο χώρο εργασίας.

Ο λόγος για το Pride Month. Ο όρος Pride αναφέρεται στην αναγνώριση, αποδοχή και υποστήριξη της LGBTQ+ κοινότητας, και το Pride Month δεν είναι τίποτα άλλα παρά ένας ειδικός μήνας αφιερωμένος σε αυτό.

Το Pride Month αναδεικνύει τη σημασία της υποστήριξης της LGBTQ+ κοινότητας. Ωστόσο, η στήριξη του Pride Month από τις εταιρείες έχει ευρύτερες επιπτώσεις από ό,τι φαίνεται σε ένα πρώτο επίπεδο. Τελικά ποια είναι τα οφέλη της στήριξης του Pride Month σε σχέση με τις διαστάσεις ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Διακυβέρνηση) και τις νέες τάσεις στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού (HR);

Οι εταιρείες που στηρίζουν το Pride Month δηλώνουν τη δέσμευσή τους για την προώθηση της διαφορετικότητας, της συμπερίληψης, της ισότητας και της αποδοχής στον χώρο εργασίας. Αυτό δεν επηρεάζει μόνο την εικόνα και το brand της εταιρείας εν γένει, αλλά επίσης έχει θετικές επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα και την απόδοση της εταιρείας. Η υποστήριξη της LGBTQ+ κοινότητας αυξάνει την προσέλκυση ταλέντων, προάγει την καινοτομία και ενισχύει την ικανοποίηση των πελατών.

Η στήριξη του Pride Month εντάσσεται επίσης στο πλαίσιο των διαστάσεων ESG. Οι εταιρείες που υιοθετούν κοινωνικά υπεύθυνες πρακτικές επιδεικνύουν την αποδοχή και τον σεβασμό προς όλες τις μειονότητες. Η προώθηση της ισότητας και της πολυμορφίας στον χώρο εργασίας συμβάλλει στην αειφορία και την κοινωνική πρόοδο. Μάλιστα σύμφωνα με το πρόσφατο CEO Outlook της KPMG, το 77% των CEOs παγκοσμίως και το 62% των Ελλήνων CEOs δηλώνουν ότι έχουν ευθύνη να στηρίξουν περισσότερη κοινωνική κινητικότητα στους οργανισμούς τους, που σημαίνει ότι πρέπει να είναι ανοιχτοί σε όλους και να εξετάζουν τον τρόπο οργάνωσής τους.

Τέλος, οι νέες τάσεις στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού απαιτούν την προώθηση της ποικιλομορφίας και της συμπερίληψης. Οι εργοδότες που υποστηρίζουν το Pride Month ελκύουν ταλαντούχους εργαζομένους, δημιουργούν ένα περιβάλλον εργασίας που προάγει τη δημιουργικότητα και την καινοτομία, και ενισχύουν την εταιρική φήμη και την εμπιστοσύνη των stakeholders.

Στο πλαίσιο αυτό, η στήριξη του Pride Month από τις εταιρείες προσφέρει πολλαπλά οφέλη. Εκτός από την προώθηση της ποικιλομορφίας και της ισότητας, εντάσσεται στις διαστάσεις ESG και ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις στο HR. Οι εταιρείες που υιοθετούν αυτήν την προσέγγιση κερδίζουν στην ανταγωνιστικότητα, την απόδοση και την εταιρική φήμη. Είναι σημαντικό να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την LGBTQ+ κοινότητα και να ενισχύουν τις πρακτικές που προωθούν την «πολυχρωμία» και την ισότητα, προσφέροντας έναν ευνοϊκότερο κόσμο εργασίας για όλους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr