NEWSFLASH...
Καριέρα & HR
ανάγνωση

Επαγγελματική ανάπτυξη: Το «ταξίδι» δε σταματά - τι να κάνετε στις καλοκαιρινές διακοπές

Επαγγελματική ανάπτυξη: Το «ταξίδι» δε σταματά - τι να κάνετε στις καλοκαιρινές διακοπές

Οι καλοκαιρινές διακοπές μπορούν να προσφέρουν μια πολύτιμη ευκαιρία σε επιχειρηματίες και στελέχη για την επαγγελματική τους ανάπτυξη και εξέλιξη. Ακολουθούν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αξιοποιήσετε τις καλοκαιρινές διακοπές προς όφελος της καριέρας σας:

ANAΣΤΟΧΑΣΜΟΣ, ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Θέστε και καταγράψτε στόχους: Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε το επαγγελματικό σας ταξίδι μέχρι τώρα και να αξιολογήσετε τους στόχους σας. Τους δικούς σας προσωπικούς επαγγελματικούς στόχους, όχι μόνο αυτούς της ομάδας σας ή της εταιρίας σας. Χρησιμοποιήστε αυτήν την περίοδο για αναστοχασμό, για να γράψετε - ναι, παραμένω ένθερμη υποστηρικτής της πρακτικής της καταγραφής - για να θέσετε νέους στόχους για τη σταδιοδρομία ή την επιχειρηματική σας ανάπτυξη, να βελτιώσετε τους υπάρχοντες και να σκιαγραφήσετε ένα σχέδιο δράσης για την επίτευξή τους.

Ασχοληθείτε με στρατηγικό σχεδιασμό: Χρησιμοποιήστε τις διακοπές σας για να πραγματοποιήσετε στρατηγικό σχεδιασμό για την επιχείρηση ή την καριέρα σας. Αναλύστε τις τρέχουσες στρατηγικές σας, αξιολογήστε τα δυνατά σας σημεία και τα σημεία προς βελτίωση και εντοπίστε τομείς ανάπτυξης. Αναπτύξτε έναν «χάρτη» για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων σας και περιγράψτε συγκεκριμένα βήματα δράσης τα οποία θα προγραμματίσετε στο ημερολόγιο σας για να αρχίσετε έτσι να τους δίνετε σάρκα και οστά.

ΑΥΤΟΦΡΟΝΤΙΔΑ (SELF-CARE)

Ασκηθείτε στην αυτοφροντίδα και τη χαλάρωση: Η επαγγελματική ανάπτυξη δεν περιορίζεται μόνο στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων. Η φροντίδα της ευημερίας σας είναι απαραίτητη για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία και την ικανοποίηση σας μέσα από την εργασία. Χρησιμοποιήστε τις διακοπές σας για να ανανεωθείτε, να ασχοληθείτε με χόμπι, να περάσετε χρόνο με αγαπημένα σας πρόσωπα και να επικεντρωθείτε σε δραστηριότητες που θα γεμίσουν την ψυχή σας. Και κάτι ακόμα, κάντε το χρόνο διακοπών σας να είναι «χορταστικός», να είναι αρκετός για να μπορέσετε να τα πετύχετε όλα αυτά. Μήπως να διεκδικούσατε και λίγες ημέρες παραπάνω;

EYKAIΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Διαβάστε βιβλία του κλάδου: Οι καλοκαιρινές διακοπές προσφέρουν μια ευκαιρία να «προλάβετε» την ανάγνωση που ίσως έχετε αναβάλει κατά τη διάρκεια της έντονης εργασιακής περιόδου. Επιλέξτε βιβλία με κριτήριο το περιεχόμενό τους να ευθυγραμμίζεται με τα επαγγελματικά σας ενδιαφέροντα και στόχους. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμένετε ενημερωμένοι για τις τάσεις του κλάδου, να αποκτήσετε νέες ιδέες και να επεκτείνετε τις γνώσεις σας. Έχω ήδη έτοιμη τη λίστα των βιβλίων των διακοπών, εσείς;

Παρακολουθείστε διαδικτυακά μαθήματα ή σεμινάρια: Πολλές διαδικτυακές πλατφόρμες προσφέρουν μαθήματα επαγγελματικής ανάπτυξης και διαδικτυακά σεμινάρια για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Στην Ελλάδα ελάχιστα πράγματα γίνονται Live αυτή την περίοδο λόγω διακοπών, όμως στο διαδίκτυο μπορείτε να παρακολουθήσετε εξαιρετικό υλικό από σεμινάρια και workshops. Χρήσιμο υλικό είναι διαθέσιμο και στο κανάλι μου στο youtube. Προσδιορίστε τις προσωπικές δεξιότητες που θέλετε να βελτιώσετε ή να αποκτήσετε και εγγραφείτε σε σχετικά προγράμματα.

Συνεργαστείτε με έναν coach: Ναι, το καλοκαίρι αποτελεί ιδανική περίοδο για να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα προσωπικής υποστήριξης σε συνεργασία με έναν coach. Ποιος ο λόγος να αναβάλουμε την πρόοδό μας επικαλούμενοι τη συχνή δικαιολογία… «από Σεπτέμβρη»; Κάποιος που ξεκινάει μέσα στο καλοκαίρι να λαμβάνει coaching, θα βρίσκεται ήδη σε ένα άλλο επίπεδο έως το Σεπτέμβρη. Θα έχει προχωρήσει και θα έχει τεράστιο προβάδισμα συγκριτικά με όσους το αναβάλλουν. Θα είναι πολύ πιο έτοιμος να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν το φθινόπωρο που η «αγορά» μπαίνει σε μια καινούργια σεζόν.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Εξερευνήστε νέα εγχειρήματα: Οι καλοκαιρινές διακοπές μπορούν να προσφέρουν την ευκαιρία να εξερευνήσετε νέα εγχειρήματα που σχετίζονται με τα επαγγελματικά σας ενδιαφέροντα. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον χρόνο για να συλλάβετε ιδέες, να πραγματοποιήσετε έρευνα αγοράς ή να δημιουργήσετε πρωτότυπα νέα προϊόντα ή υπηρεσίες, αλλά ίσως να σκεφτείτε το επαγγελματικό σας μέλλον κάνοντας κάτι εντελώς διαφορετικό. Αυτό μπορεί να τονώσει τη δημιουργικότητα και να ανοίξει νέες ευκαιρίες, είτε είστε στέλεχος είτε επιχειρηματίας. Άλλωστε τέτοιες σημαντικές αποφάσεις, είναι ιδανικό να λαμβάνονται μέσα σε μια περίοδο ηρεμίας και όχι έντασης.

Θυμηθείτε, η επαγγελματική ανάπτυξη κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών χρειάζεται να είναι ισορροπημένη μεταξύ της απόκτησης νέων γνώσεων και της απόλαυσης των χαλαρών στιγμών. Προσαρμόστε τις δραστηριότητές σας στις ανάγκες και προτεραιότητές σας, διασφαλίζοντας ότι επιστρέφετε από τις διακοπές σας νιώθοντας ανανεωμένοι, γεμάτοι έμπνευση και έτοιμοι να αντιμετωπίσετε νέες προκλήσεις. Και ναι, προτείνω ένα διάστημα απόλυτης αποσύνδεσης από την τεχνολογία που θα βοηθήσει σε ένα πιο ουσιαστικό reset του μυαλού και της διάθεσής σας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr