NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Coup de Chance: O Γούντι Άλεν στην Αθήνα

Coup de Chance: O Γούντι Άλεν στην Αθήνα

Ο Γούντι Αλεν θα βρίσκεται στις 8 Σεπτεμβρίου στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Αίγλη Ζαππείου για να να προλογίσει στο ελληνικό κοινό την πρώτη προβολή της 50ής ταινίας, ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ | Coup de Chance.

Ένα τρέιλερ που θυμίζει έντονα την αίσθηση του Match Point. Μια συνηθισμένη ιστορία απιστίας με την έντονη παρουσία μιας κρυμμένης, νοερής ωρολογιακής βόμβας να αντικαθιστά τους χτύπους της καρδιάς που γίνονται όλο πιο συχνοί, πιο έντονοι. Πιθανώς και πιο επικίνδυνοι. Αυτή την φορά στο Παρίσι. Και στα γαλλικά.

Λίγες μέρες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της 50ής ταινίας του Γούντι Άλεν στο Φεστιβάλ Βενετίας, η Spentzos FIlm σε συνεργασία με το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, θα παρουσιάσουν την ταινία ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ | Coup de Chance, παρουσία του ίδιου του Γούντι Άλεν.

Τα γυρίσματα της τύχης στο Παρίσι

Μια ταινία για το αιώνιο ερώτημα “τι θα είχε γίνει αν…”. Για τις ευκαιρίες, την εναλλαγή της παρουσίας και της απουσίας της τύχης στη ζωή μας.

Η Φανί (Λου ντε Λάαζ) και ο Ζαν (Μελβίλ Πουπό) μοιάζουν με το ιδανικό παντρεμένο ζευγάρι. Επαγγελματικά καταξιωμένοι. Ζουν σε ένα πανέμορφο διαμέρισμα σε μια προνομιούχα γειτονιά του Παρισιού. Και μοιάζουν ερωτευμένοι.

Όταν όμως η Φανί συναντά εντελώς… τυχαία στο δρόμο, έναν πρώην συμμαθητή της από το γυμνάσιο, τον Αλέν (Νιλς Σνάιντερ) όλο το αφήγημα θα αρχίσει εντέχνως να αποσυντίθεται.

coupdechance.jpg?mtime=20230831134630#asset:431902


Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης δήλωσε σχετικά: «Αυτή είναι η πεντηκοστή μου ταινία. Ήταν μεγάλο προνόμιο που την γύρισα στο Παρίσι και είναι μεγάλη τιμή να την παρουσιάσω στη Βενετία.» Αν και η φιλμογραφία του Γούντι Άλεν συνδέεται άμεσα με τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι είχε ανέκαθεν εξέχουσα θέση στην καρδιά του σκηνοθέτη (ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ Σ’ ΑΓΑΠΩ, ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ). Η νέα ταινία είναι μάλιστα γυρισμένη στα γαλλικά.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ & ΣΕΝΑΡΙΟ: ΓΟΥΝΤΙ ΑΛΕΝ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: ΛΟΥ ΝΤΕ ΛΑΑΖ, ΒΑΛΕΡΙ ΛΕΜΕΡΣΙΕ, ΜΕΛΒΙΛ ΠΟΥΠΟ, ΝΙΛΣ ΣΝΑΪΝΤΕΡ

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 27 Σεπτεμβρίου από τη Spentzos Film.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 93’

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr