NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

Google Lens: “Λενσάρουμε” για κάθε πιθανή μας απορία

Google Lens: “Λενσάρουμε” για κάθε πιθανή μας απορία

Πόσες φορές ταξιδεύοντας σε μια πόλη όπως για παράδειγμα στη Ρώμη ή σε σημεία στην δική μας πρωτεύουσα που δεν επισκεπτόμαστε συχνά, όπως είναι για παράδειγμα η Πλατεία Αμερικής, δεν έχουμε αναρωτηθεί… “Μα τι στο καλό να είναι αυτό το κτίριο;” Από ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης μέχρι ένα ιδιαίτερο κράμα αρχιτεκτονικής που δημιούργησε ένα ξεχασμένο στο χρόνο τοπόσημο, σίγουρα, έχουμε πολλά ακόμα να μάθουμε.

Το ίδιο ισχύει και για εκείνη τη γλάστρα με το ζηλευτό φυτό που πάμπολλες φορές έχουμε δει στο αγαπημένο μας cafe και αν και έχουμε σκεφτεί να ρωτήσουμε αρχικά τι φυτό είναι και μετά να αναζητήσουμε πληροφορίες για το πως μπορεί κανείς να το φροντίσει ώστε να αγοράσουμε ένα αντίστοιχο για το σπίτι, σχεδόν ποτέ δεν το έχουμε κάνει.

Και για εκείνες τις φορές που βρεθήκαμε σε ένα vintage shop και αναρωτηθήκαμε από που και από πότε προέρχοναι τα “ευρήματα” που μας αρέσουν, πριν τα πάμε στο ταμείο. Και φυσικά, εκείνα τα sneakers και οι τσάντες των φίλων μας που μας άρεσαν... υπάρχουν άραγε σε άλλο χρώμα;

google-lens-4.jpg?mtime=20231006161819#asset:438402


Τέλος για όλες εκείνες τις φορές που ταξιδέψαμε στην Ιταλία γιατί άλλο; Κυρίως για να απολαύσουμε το φαγητό και χαθήκαμε στη μετάφραση. Όταν μας έδωσαν μενού μόνο στα ιταλικά, χωρίς να γνωρίζουμε τη γλώσσα. Τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει πριν επιλέξουμε τυχαία από το ακαταλαβίστικο μενού και πριν προσγειωθεί στο τραπέζι μας ένα σιτσελιάνικο πιάτο με κομμένο λεμονάκι και μπόλικα... συκωτάκια;

Σε όλα αυτά τα απολύτως και πολλαπλά καθημερινά ερωτήματα, κενά και άλλες μυριάδες παρανοήσεις ήρθε να απαντήσει το νεο Google Lens που παρουσιάστηκε στην χώρα μας την περασμένη εβδομάδα.

Οι οπτικές “αναζητήσεις” και μια πετυχημένη συνταγή

Σε μια πρόσφατη συνάντηση για τους δημοσιογράφους αυτή την εβδομάδα ένα μεγάλο “σπίτι” γέμισε με αφορμές για να “λενσάρουμε”, όπως θα μπορούσαμε να πούμε κατά το “γκουγλάρουμε”.

Γλάστρες με διάφορα φυτά, κρεμασμένα ρούχα, διακοσμητικά στον χώρο και τέσσερα ξύλινα τραπέζια γεμάτα άγνωστα, εξωτικά, ασυνήθιστα και vegan υλικά, επιλεγμένα και φερμένα από την Μαριλού Παντάκη ή πιο απλά την γνωστή "Madame Ginger", μας προέτρεψαν τι άλλο;

Να λενσάρουμε για να μάθουμε περισσότερα για αυτά και να επιλέξουμε τα σωστά προεκειμένου να εκτελέσουμε μια μαγειρική συνταγή. Το αποτέλεσμα; Νόστιμο, σε κάθε περίπτωση.

google-lens-3.jpg.jpg?mtime=20231006161537#asset:438397


Αν και το Google Lens πρωτοεμφανίστηκε το 2018, από τότε, έχουν γίνει άλματα στις οπτικές αναζητήσεις. Κάθε μήνα καταγράφονται πάνω από 12 δισεκατομμύρια αναζητήσεις στο Google Lens σύμφωνα με την Emanuela Locci, Corporate Communication and Public Affairs Manager Italy & Greece της Google.

H ίδια άλλωστε ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν μπορείτε να το δείτε, μπορείτε να το ψάξετε» για το εργαλείο οπτικής αναζήτησης Google Lens, που είναι διαθέσιμο μέσα από το Google App για iOS και Android.

Το εργαλείο αυτό, επί της ουσίας, μας (υπερ)απλουστεύει το να μπορούμε να αναζητούμε περισσότερα μέσα από την κάμερα του κινητού μας για όσα βλέπουμε, να εξερευνούμε εύκολα και γρήγορα τον κόσμο γύρω μας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr