NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Λ. Διαμαντόπουλος: Οι εξατομικευμένες λύσεις λογισμικού και το όραμα της TechIns

Λ. Διαμαντόπουλος: Οι εξατομικευμένες λύσεις λογισμικού και το όραμα της TechIns

Έχοντας από νωρίς σημαντικές συνεργασίες με ασφαλιστικούς - χρηματοοικονομικούς ομίλους, μεταξύ άλλων, θέλει να εδραιώσει το όνομα της στην ελληνική αγορά και μετέπειτα ν' ανοίξει τα «φτερά της» στο εξωτερικό όπου και υπάρχουν ήδη ορισμένες σημαντικές συνεργασίες.

Ο λόγος για την εταιρεία TechIns που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εξατομικευμένων λύσεων λογισμικού, με tailor - made υπηρεσίες και την ευελιξία που παρέχει το περιβάλλον μιας start up οντότητας.

Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο epixeiro.gr, ο Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Λεωνίδας Διαμαντόπουλος περιγράφει τις σύγχρονες λύσεις που προσφέρει η εταιρεία, τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα στην αγορά και την πραγματική αξία που αποκομίζουν οι επιχειρήσεις από τις custom εφαρμογές που μπορούν να λάβουν.

Για την ιστορία, η ιδέα για την ίδρυση της TechIns προήλθε λόγω των πρώτων επαγγελματικών βημάτων του κ. Διαμαντόπουλου στον ασφαλιστικό κλάδο, όπου εξειδικεύτηκε μεταξύ άλλων σε τεχνικές πωλήσεις, γνώρισε τις ανάγκες του κλάδου και κυρίως ήρθε σε επαφή με τα τεχνολογικά κενά.

Παράλληλα, μιλά για την επιτυχία που έχει ήδη λάβει το SaaS προϊόν της εταιρείας, αποκαλύπτοντας το λανσάρισμα ενός νέου για κλινικές και νοσοκομεία από το 2024.

Κατά τα άλλα, και καθώς επεκτείνονται οι δραστηριότητες της εταιρείας, στόχος είναι η διείσδυση σε νέους κλάδους μέσω των εφαρμογών που προσφέρει.

Μπορείτε με απλά λόγια να αποσαφηνίσετε-προσδιορίσετε τα βασικά χαρακτηριστικά του προϊόντος ή των υπηρεσιών που προσφέρετε;

Η εταιρεία μας ξεκίνησε την πορεία της στην αγορά με τη SaaS εφαρμογή "Lux", η οποία ενισχύει τους ασφαλιστικούς και χρηματοοικονομικούς συμβούλους κατά την διάρκεια της παρουσίασης επενδυτικών-αποταμιευτικών προγραμμάτων. Καθώς το μερίδιο μας στην αγορά αυξανόταν, είδαμε την ευκαιρία να επεκτείνουμε την εμβέλεια των υπηρεσιών μας.

Σήμερα, προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα εξατομικευμένων λύσεων λογισμικού, από «custom web apps», εφαρμογές κινητού, δημιουργία ιστοσελίδων μέχρι «cross-platform» εφαρμογές, οι οποίες τρέχουν σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα(Windows, iOS, Android κλπ).

Οι εν δυνάμει ενδιαφερόμενοι για τις εξατομικευμένες λύσεις είναι επιχειρήσεις και οργανισμοί με συγκεκριμένες ανάγκες ή προκλήσεις που δεν μπορούν να καλυφθούν από τυποποιημένες λύσεις. Συγκεκριμένα «μετράμε» τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης και… προσαρμόζουμε στις ανάγκες τους το αντίστοιχο λογισμικό!

Το γιατί μπορεί να απαντηθεί ως εξής:

Οι εξατομικευμένες εφαρμογές έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν σημαντικά οφέλη όπως:

  1. Βελτιστοποίηση Διαδικασιών
  2. Ενίσχυση της προσφερόμενης αξίας στον πελάτη
  3. Διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό
  4. Ενίσχυση εταιρικής εικόνας
  5. Δημιουργία νέων υπηρεσιών - πηγών εισοδήματος

Γενικότερα, οι ιδανικές εταιρείες που θα τους προσφέρει αξία να πραγματοποιήσουμε μια συζήτηση είναι εκείνες που αντιλαμβάνονται την αξία της τεχνολογίας ως ένα εργαλείο για την επίτευξη των επιχειρηματικών τους στόχων αλλά και την "αλίευση" ευκαιριών που προσφέρει η σύγχρονη εποχή.

Γιατί κάποιος να εμπιστευτεί μια startup εταιρεία για τις ανάγκες της επιχείρησης του και όχι μια δοκιμασμένη εταιρεία στο χώρο με μεγαλύτερη εμπειρία από τη δική σας;

Κατανοώ πλήρως την επιφύλαξη που μπορεί να έχετε όταν είστε έτοιμοι να επιλέξετε μια startup ή μια μικρότερη επιχείρηση για την ανάληψη ενός σημαντικού για εσάς έργου. Σκεφτείτε όμως το εξής: Σε μια εποχή όπου η ταχύτητα και η προσαρμοστικότητα είναι βασικοί παράγοντες για την επιτυχία, η ευελιξία μιας startup σαν τη δική μας αποτελεί ανταγωνιστικο πλεονέκτημα. Οι μεγάλες εταιρείες συχνά "κολλάνε" στη γραφειοκρατία, τις διαδικασίες και στην μικρή διαθεσιμότητα, αλλά εμείς έχουμε την δυνατότητα να προσαρμοζόμαστε γρήγορα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες, διασφαλίζοντας παράλληλα την μέγιστη ποιότητα! Άλλωστε πολλές φορές βλέπουμε εταιρίες κολοσσούς να εξαγοράζουν ή να δίνουν outsource κομμάτι της δουλειάς τους, ακριβώς επειδή οι… μικροί, είναι πιο ευέλικτοι και ανεξάρτητοι.

Όσον αφορά το ζήτημα της αξιοπιστίας, ας μην ξεχνάμε ότι κάθε μεγάλη εταιρεία ξεκίνησε κάποτε ως μια ιδέα, ενώ η αφοσίωση που φέρνουμε στο τραπέζι δεν είναι κάτι που μπορεί να αγοραστεί ή να αντιγραφεί. Κάθε σχέδιο, κάθε έργο, είναι για μας μια αποστολή, μια ευκαιρία να κάνουμε τη διαφορά.

Γενικότερα, η επιτυχία μας βασίζεται στην δική σας επιτυχία. Επομένως, είμαστε αποφασισμένοι να φέρνουμε εις πέρας ολοκληρωμένα όποιο έργο αναλαμβάνουμε, ξεπερνώντας παράλληλα τις προσδοκίες ως προς την ποιότητα του αποτελέσματος. Παράλληλα, αφιερώνουμε χρόνο ώστε να κατανοήσουμε τις ειδικές ανάγκες και προκλήσεις της επιχείρησής σας, προκειμένου να προσφέρουμε λύσεις που θα σας δώσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Ποια είναι η πραγματική αξία που προσφέρει η δημιουργία custom εφαρμογών σε μια επιχείρηση σε σύγκριση με «έτοιμες για χρήση» λύσεις;

Στην TechIns, η προσέγγισή μας προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τις «έτοιμες για χρήση» λύσεις. Καταρχήν, επικεντρωνόμαστε στην προσωπική εξυπηρέτηση και στην κατανόηση των αναγκών κάθε επιχείρησης. Δημιουργούμε λύσεις που προσαρμόζονται απόλυτα στις επιχειρηματικές σας ανάγκες, και όχι το αντίστροφο.

Δεύτερον, οι custom εφαρμογές μας είναι εξαιρετικά ευέλικτες και μπορούν να αναβαθμιστούν ανάλογα με τις εξελίξεις στην αγορά και τις επιχειρηματικές σας ανάγκες. Αυτό επιτρέπει μια πιο ομαλή και οργανωμένη ανταπόκριση σε αλλαγές, δίνοντας σας ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Γενικότερα στην περίπτωση της TechIns μιλάμε για δημιουργία από την αρχή μέχρι το τέλος, μιας εφαρμογής πλήρως ευθυγραμμισμένης με τους στόχους και τις επιθυμίες σας.

Τρίτον, η στενή συνεργασία με τους πελάτες είναι η εγγύηση για το βέλτιστο αποτέλεσμα στις custom εφαρμογές. Οι προσφερόμενες λύσεις συνάδουν στο μέγιστο με την επιχειρηματική φιλοσοφία και τις ανάγκες του κάθε πελάτη, κάτι που ενδυναμώνει την συνοχή και την άριστη συνεργασία μεταξύ των στελεχών του.

Το SaaS προϊόν σας, "Lux" έχει λάβει πολύ θετικές κριτικές και έχει κατακτήσει μεγάλο μέρος της Ελληνικής αγοράς στον τομέα του. Τι πιστεύετε ότι συνέβαλε στην επιτυχία αυτή;

Οι λόγοι της επιτυχίας του Lux βάσει της ανατροφοδότησης που έχουμε λάβει από την αγορά είναι:

Κατανόηση της Αγοράς: Το Lux κάλυψε ένα κενό που υπήρχε στην αγορά και σχετιζόταν με την παρουσίαση ενός αποταμιευτικού – επενδυτικού προγράμματος με σύγχρονο τρόπο που γεφυρώνει το γνωστικό χάσμα μεταξύ του υποψήφιου πελάτη και του συμβούλου. Μέσω της εφαρμογής, οι επαγγελματίες σύμβουλοι του ασφαλιστικού κλάδου, έχουν τη δυνατότητα εύκολα, γρήγορα και διαδραστικά να επικοινωνήσουν στους πελάτες τους τα οφέλη της αποταμίευσης μέσω ενός προϊόντος επενδυτικού χαρακτήρα, βοηθώντας τους να κατανοήσουν όλα τα κομβικά σημεία του. Η εφαρμογή συνδυάζεται βέβαια με ένα πλήθος πρόσθετων ροών και δυνατοτήτων ώστε η παρουσίαση να βοηθάει τον υποψήφιο πελάτη να κατανοήσει την πραγματική του ανάγκη, επιγραμματικά εμπεριέχει εργαλεία εκτίμησης σύνταξης, κεφαλαίου σπουδών, σύγκρισης με εναλλακτικά επενδυτικά οχήματα, παρουσίασης κόστους αναβολής, ιστορικότητα κρίσεων, συσσώρευσης κεφαλαίου και πολλά άλλα!

Ευχρηστία: Η εφαρμογή είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να είναι εύκολη στην χρήση και να διαθέτει ελκυστικό γραφιστικό μέσω του οποίου εγείρεται το ενδιαφέρον του υποψήφιου πελάτη. Γενικότερα στο UI/UX κομμάτι του Lux έχουμε δαπανήσει και ακόμα δαπανούμε εκατοντάδες ώρες ώστε να βελτιώνεται συνεχώς!

Τιμολόγηση: Το κόστος είναι αρκετά προσιτό βάσει του κοινού στο οποίο απευθυνόμαστε. Η τιμολόγηση η οποία επιλέξαμε τροποποιήθηκε και βελτιώθηκε, όταν ακούσαμε τον παλμό της αγοράς.

Προσαρμοστικότητα: Η εφαρμογή συχνά λέμε πως δεν δημιουργήθηκε από εμάς αλλά από την ίδια την αγορά καθώς ζητήσαμε και ζητάμε από τους χρήστες να μας ανατροφοδοτούν συνεχώς και να μας προτείνουν ιδέες για την ένταξη νέων λειτουργιών στην εφαρμογή σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Υποστήριξη και Εξυπηρέτηση: Η άμεση και αποτελεσματική υποστήριξη που προσφέρουμε στους χρήστες της εφαρμογής, είναι από τους καθοριστικούς παράγοντες για την επιτυχία της καθώς όλοι οι συνδρομητές γνωρίζουν πως είμαστε συνεχώς δίπλα τους για να τους στηρίξουμε σε οτιδήποτε προκύψει.

Ετοιμάζεται κάποια νέα λύση την οποία θα προσφέρεται ως SaaS;

Υπάρχουν κάποιες ιδέες που θα είναι σύντομα ανακοινώσιμες.

Προς το παρόν μπορώ να σας αναφέρω πως ετοιμάζουμε ένα νέο SaaS για τις κλινικές και τα νοσοκομεία, μέσω του οποίου θα γίνεται η διαχείριση των ραντεβού, η άμεση επικοινωνία του ασθενούς με τον θεράποντα ιατρό, η παρακολούθηση της προόδου του ασθενή, η ψηφιοποίηση του ιστορικού και θα εμπεριέχονται πολλαπλές χρήσιμες λειτουργίες ακόμα!

Επιπρόσθετα, θα υπάρχουν και επιπλέον δυνατότητες που θα συμβαδίζουν με την εποχή και θα αξιοποιούν την δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης (AI), στοχεύοντας στην βελτιστοποίηση της εμπειρίας του ασθενή.

Στο συγκεκριμένο εγχείρημα το οποία θα είναι έτοιμο αρχές τους 2024, θα έχουμε δίπλα μας έμπειρα και γνωστά στελέχη της αγοράς που με τις γνώσεις τους θα μας ενισχύσουν, βοηθώντας μας να «ακροαστούμε» τον παλμό και της συγκεκριμένης αγοράς.

Γενικότερα μέσα από την αλληλεπίδραση με τις διάφορες επαγγελματικές ομάδες, μαθαίνουμε σιγά σιγά να εντοπίζουμε και να αξιολογούμε τις προκλήσεις και τις εν δυνάμει λύσεις για την Ελληνική και την παγκόσμια αγορά.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε ανοικτοί στο να επεξεργαστούμε και να υλοποιήσουμε την ανάγκη-ιδέα κάθε επαγγελματία. Είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε στην κάλυψη κάθε κενού και στην διευκόλυνση εξέλιξης της όποιας παραγωγικής του διαδικασίας.

Πώς θα αξιολογούσατε την πορεία της εταιρείας σας ως τώρα και ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι που έχετε θέσει;

Η εταιρεία μας διανύει ακόμα τη βρεφική της ηλικία. Παρόλα αυτά, διαγράφει μια σταθερά ανοδική πορεία σε ότι αφορά τον κύκλο εργασιών της αλλά και την στελέχωση της ομάδας της.

Καθώς επεκτείνονται οι δραστηριότητές μας και επιχειρούμε την διείσδυση σε νέους κλάδους μέσω των εφαρμογών μας, μεγαλώνει και η ανάγκη για τη στελέχωση των τμημάτων μας.

Οι στόχοι που θέτουμε κάθε φορά, προσπαθούμε να είναι ρεαλιστικοί και πάντα σε συνάρτηση με το οικονομικό-κοινωνικό μας περιβάλλον και την εξέλιξη των αγορών.

Σε πρώτη φάση θέλουμε να εδραιώσουμε το όνομα της TECHINS στην Ελληνική Αγορά και μετέπειτα να ανοίξουμε τα φτερά μας και σε αγορές του εξωτερικού που ήδη έχουν ξεκινήσει ορισμένες συνεργασίες.

Γενικότερα στοχεύουμε στην εκθετική ανάπτυξη της εταιρείας τα επόμενα χρόνια, έχοντας σαν γνώμονα το απόφθεγμα του Jim Rohn που αναφέρει πως, η πειθαρχία είναι η γέφυρα μεταξύ στόχου και επίτευξης του στόχου!

Υπάρχουν αρκετοί νέοι σαν κι εσάς που επιθυμούν να κυνηγήσουν το δικό τους όνειρο μιας startup εταιρείας! Τι θα συμβουλεύατε σε αυτούς; Υπάρχει συνταγή επιτυχίας;

Πρώτον, αν θέλετε να κυνηγήσετε το όνειρό σας στον κόσμο των startups, προετοιμαστείτε για έναν ενθουσιώδη μαραθώνιο, όχι έναν sprint. Κάθε δυσκολία είναι μια ευκαιρία για ανάπτυξη. Εμείς εδώ στη TechIns έχουμε ενστερνιστεί την παρακάτω νοοτροπία: αγκαλιάζουμε το αβέβαιο και μαθαίνουμε από την κάθε εμπειρία, στοχεύοντας μόνιμα στο βέλτιστο αποτέλεσμα για τους πελάτες μας.

Δεύτερον, η ομάδα είναι το κλειδί. Είναι η ζωτική δύναμη που μετατρέπει μια καλή ιδέα σε μια επιτυχημένη επιχείρηση. Στη TechIns, έχουμε συνεργάτες που μοιράζονται το ίδια πάθος, τον ίδιο οραματισμό, και είναι έτοιμοι να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους.

Τέλος, δεν υπάρχει μαγική συνταγή για την επιτυχία, αλλά αυτό που μπορώ να σας πω είναι: νιώστε την αγορά, ακούστε τους πελάτες σας και προσαρμοστείτε ανάλογα. Επίσης τα σημαντικότερα στοιχεία είναι η σκληρή δουλειά, το πάθος και η αγάπη για το αντικείμενο που θα επιλέξετε να ασχοληθείτε. Στη TechIns, κάθε απόφαση που λαμβάνουμε είναι βασισμένη στην στόχευσή μας, για δημιουργία πραγματικής αξίας για τους πελάτες μας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr