NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

10 Σκέψεις που Θέλουν Σκέψη

10 Σκέψεις που Θέλουν Σκέψη

Γεια σας αγαπητοί αναγνώστες και φίλοι της επιχειρηματικότητας, του επιχειρείν και του epixeiro.gr.  Εμένα, όπως θα δείτε δίπλα στη φωτογραφία που κάνω τον μυστηριώδη τύπο, με λένε Κωνσταντίνο Καρυπίδη και για πολλά χρόνια λόγω σπουδών και επιθυμίας μεθοδικού και μεθοδευμένου ελέγχου, ακολούθησα το δρόμο που ακολουθεί κάθε ανασφαλής επιχειρηματίας και στέλεχος που σέβεται τον εαυτό του. Ποιος είναι αυτός ο δρόμος; Μα φυσικά ο δρόμος του τεχνοκράτη, του γνώστη, του ενημερωμένου και του ανθρώπου που τέλος πάντων κάνει τα πάντα με στρατηγική και μέθοδο. 

Μόνο που σκέφτομαι πως ήμουν, βαριέμαι τόσο πολύ που θα προτιμούσα να πάω σε έναν καναπέ και να αφήσω γένια. Σας φαίνομαι υπερβολικός; Μπορεί και να είμαι αλλά σας διαβεβαιώ πως από όταν σταμάτησα να ασχολούμαι μόνο με ότι μετριέται και άρχισα να εστιάζω στα πραγματικά σημαντικά - όλα εκείνα για τα οποία δεν έχουμε KPIs δηλαδή - η απόδοση, η παραγωγικότητα, η δημιουργικότητα και η ικανότητα μου να φέρνω αποτελέσματα στο χρόνο που μου δίνουν, αυξήθηκε κατακόρυφα. Δε χρειάζεται να με πιστέψετε ή να μη με πιστέψετε. Ο ίδιος άλλωστε πλέον, δεν πιστεύω κανέναν. Ή ξέρω ή δεν ξέρω και η ζωή μου είναι πάντα απλή και κατά κύριο λόγο ευχάριστη. 

Πρόσφατα λοιπόν διάβασα ένα βιβλίο ενός ανθρώπου, που θα μπορούσε με χαρακτηριστική άνεση να είναι ο μεγάλος μου αδερφός που μιλάει και εγώ δε βγάζω άχνα γιατί κρατάω σημειώσεις που μετά αποστηθίζω για να κάνω τον έξυπνο στους φίλους μου. Αναφέρομαι στον Derek Shivers και το υπέροχο βιβλίο του με τίτλο: “Anything you Want”. Είναι μικρό, είναι προκλητικό και δύναται να αλλάξει τον τρόπο που κοιτάτε τον κόσμο του επιχειρείν. Για αυτήν την εβδομάδα λοιπόν, διάλεξα και θα μοιραστώ μαζί σας δέκα σκέψεις από τις σημειώσεις που κρατούσα διαβάζοντας το βιβλίο. Τις ονομάζω δέκα σκέψεις που θέλουν σκέψη και είναι οι ακόλουθες: 

1. Το να κάνεις business δεν έχει να κάνει με το να βγάζεις λεφτά αλλά με το να κάνεις τα όνειρά σου και τα όνειρα των άλλων, πραγματικότητα. 
2. Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα της διαρκούς προσπάθειας για βελτίωση και όχι της επιμονής σε κάτι που βγάζει μάτι ότι δεν αποδίδει. 
3. Αν για κάτι δεν νοιώθετε ένα αυθόρμητο "HELL YEAH!", τότε απλά πείτε "OXI".
4. Ξεκίνα τώρα. Δε χρειάζεσαι χρηματοδότηση. 
5. Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα ήθελες διαφημίσεις στο site σου;
6. Στο τέλος της μέρας όλα έχουν να κάνουν με το ποιος είσαι και όχι με το τί έχεις. 
7. Ότι σιχαίνεσαι να κάνεις, υπάρχει κάποιος που το λατρεύει. Βρές τον και άσ' τον να το κάνει. 
8. Όταν φτιάχνεις μία επιχείρηση, φτιάχνεις μία ουτοπία... ένα μέρος που απεικονίζει - ή είναι - ο ιδανικός κόσμος για σένα. 
9. Συνδυάζοντας μια γρήγορη ματιά με κοινή λογική, μπορείς να καταλάβεις αν όλο το πράγμα δουλεύει. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες. 
10. Σταμάτα την προσπάθεια να εντυπωσίασεις την αόρατη κριτική επιτροπή με τα MBAs. Είναι ok να είσαι απλός.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr