NEWSFLASH...
Weekend Reads
ανάγνωση

Η Χρύσα, οι τελετουργίες του φαγητού και ένα μπολ με σολομό

Η Χρύσα, οι τελετουργίες του φαγητού και ένα μπολ με σολομό

Την Χρύσα πάντα την ενδιέφεραν οι τελετουργίες γύρω από το φαγητό. Το να βρίσκεται γύρω ή να στρώνει μεγάλα τραπέζια με καλό φαγητό για εκείνη και τους αγαπημένους της.

Εδώ και λίγα χρόνια μοιράζεται τις γαστρονομικές της εμπειρίες στο προσωπικό της blog και στο Instagram (@nouvelle_alacuisine) και πλέον «στρώνει» τα μεγάλα τραπέζια του “Pullman”, ενός ιδιαίτερου, κινητού supper club.

Το “μαζί” των τραπεζιών

Φανταστείτε ένα μεγάλο τραπέζι, μια παρέα που αποτελείται από γνωστούς ή αγνώστους που μοιράζονται μια γαστρονομική εμπειρία, ένα pop up dinner party που “διαδραματίζεται” σε διαφορετικούς, κάθε φορά, χώρους.

Το μενού, το ύφος και το μέγεθος του τραπεζιού αλλάζει κάθε φορά ανάλογα με το μέρος, την εποχή ή κάποια περίσταση.

Ενώ η κεντρική ιδέα του γεύματος είναι να δημιουργούν νόστιμο φαγητό, το οποίο ταυτόχρονα το σερβίρουν σε ένα social club για ανθρώπους που είναι εκεί, στο ίδιο τραπέζι, για να το εκ-τιμήσουν… δεόντως.

Άλλωστε ένα γεύμα μπορεί να δημιουργήσει την αίσθηση της κοινότητας, έστω και για ένα βράδυ.

Άνθρωποι που μπορεί να μην γνωρίζονται μεταξύ τους μοιράζονται ένα τραπέζι για ένα ταξίδι γύρω από το φαγητό. Πρόκειται για ένα concept αρκετά καινούργιο στην Ελλάδα που κάνει τους μέχρι πρότινος αγνώστους να φεύγουν από τα τραπέζια, μαζί, σαν παρέα.

Συνταγή για ένα θρεπτικό μπολ με Σολομό

Aυτό το Σαββατοκύριακο η Χρύσα μοιράζεται με την στήλη Choices Weekend μια συνταγή για ένα θρεπτικό και χουχουλιάρικο, όπως μας λέει, μπολ με σολομό.

solomos-sydagi.jpg?mtime=20231201141201#asset:449461


Υλικά:

1/2 κούπα ρύζι (ωμό)

1 φιλέτο σολομού

1 κούπα λαχανάκια Βρυξελλών

1 κούπα άγρια μανιτάρια

1 κουτάλια της σούπας σόγια

1 κουτάλια της σούπας λάδι

1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ginger

Μπαχαρικά: πάπρικα, θυμαρι

1 κουταλάκι του γλυκού μελι

Εκτέλεση:

Προθερμένουμε το φούρνο στους 175°C.Ξεκινάμε ξεπλένοντας το πολύχρωμο άγριο ρύζι με κρύο νερό. Για καλύτερα αποτελέσματα, μουλιάζουμε το ρύζι για 5-10 λεπτά πριν το μαγείρεμα.

Σε μια μέτρια κατσαρόλα με διπλάσια ποσότητα νερού ρίχνουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε για 12 λεπτά. Κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε στον ατμό να ψηθεί τέλεια.

Βράζουμε στον ατμό τα λαχανάκια Βρυξελλών μέχρι να μαλακώσουν.Ρίχνουμε αλάτι και μπαχαρικά στο φιλέτο σολομού το ψήνουμε για 7-10 λεπτά, ανάλογα μετο πόσο ζουμερό μας αρέσει το ψάρι μας.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία και ψήνουμε τα άγρια μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο και μερικά κλωνάρια φρέσκο θυμάρι.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την σόγια, το τζίντζερ, το μέλι, την πάπρικα, το λάδι και το λεμόνι για να φτιάξουμε μια σος που θα ενώσει όλα τα παραπάνω.

Τοποθετούμε όλες τις παρασκευές μαζί σε ένα μπολ, περιχύνουμε με τη σος και λίγο περισσότερο ελαιόλαδο για την τελευταία πινελιά.

Και απολαμβάνουμε!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr