NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Η πλατεία Καρύτση αλλάζει

Η πλατεία Καρύτση αλλάζει

Μια βόλτα στην πλατεία Καρύτση που αλλάζει, που ανανεώνεται και γεμίζει. Με κόσμο, με νέες μυρωδιές και γεύσεις. Που περικυκλώνεται από νέες αφίξεις για φαγητό και ποτό και διατηρεί τις κλασσικές τις αξίες.

Μια βόλτα το βράδυ, τριγύρω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, με ραβιόλια και πίτσα, με ποτό και bar food, με ποτήρια κρασιών και με αναμμένα κεριά

Glug glug: Απλά, λιτά και με αναμμένα κεριά

Αναμμένα κεριά που θυμίζουν άλλη εποχή, πιατάκια με κομματάκια φρυγανισμένου ψωμιού, ποτήρια κρασιού και γεμάτα τραπεζάκια έξω. Αλλά και μουσικές επιλογές από έναν DJ που σίγουρα αγαπά πολύ τα 90s.

Οι ιδιοκτήτριες του Glug Glug, Τζούλια και Μαρία Σπυροπούλου κάποτε σύχναζαν στην πλατεία και ήθελαν πολύ να τη δουν να ξαναζωντανεύει. Και να που η ευχή και ο κόπος τους φαίνεται να έχουν πιάσει τόπο.

Το Glug Glug βρίσκεται ακριβώς πίσω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και στα τραπεζάκια του θα βρείτε να σας περιμένει η λίστα κρασιών με το όμορφο ασπρόμαυρο σχέδιο με τις φιάλες και τα ποτήρια.

Στις σελίδες τις βρίσκουμε κρασιά από τον ελληνικό και τον ξένο αμπελώνα και συνδυάζουμε αναλόγως με επιλογές από το μενού με το πλατό με ιταλικά τυριά και αλλαντικά και με κάποια από τις τρεις επιλογές σε pinsa: μαργαρίτα, με σαλάμι picante ή γκοργκοντζόλα.

Gloria Gati: Στην πλατεία αλά Ιταλικά

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη άφιξη της πλατείας Καρύτση. Αυτό το ιταλικό εστιατόριο με τα μαρμάρινα τραπέζια έχει την υπογραφή του Γιώργου Παπακώστα (Burger Joint, Vittoria Gati).

Το πιο ενδιαφέρον του στοιχείο είναι σαφέστατα ο φούρνος από την Νάξο από τον οποίο ξεφουρνίζονται οι πίτσες του με το 100 ετών προζύμι που προσθέτει στο ζυμάρι μια ελαφρώς ξινή γεύση. Αλλά και τα Arancini Bolognese με γέμιση από κατσικίσιο τυρί και mozzarella fior de latte, αφρό bechamel και μοσχοκάρυδο.

Τα ζυμαρικά του από την καρμπονάρα έως το γεμιστό χειροποίητο ραβιόλι με γέμιση ιταλικών τυριών και την cacio e pepe συνδυάζονται άρτια με μια ενδιαφέρουσα λίστα με επιλογές κρασιών από τον ελληνικό και γαλλικό αμπελώνα.

34 Athens: Σαν άλλο αστικό πάρτυ

34. Όσα και τα βήματα που χρειάζεται κανείς να κάνει για το βρει και μάλιστα χωρίς… να διαθέτει κάποια ταμπέλα με το όνομα του. Στο νούμερο 8 της πλατείας Καρύτση και τον ακάλυπτο χώρο, την πίσω αυλή, του αναμφίβολα όμορφου κλασικού διατηρητέου κτιρίου που στεγάζεται ο Φιλολογικός Σύλλογος "Παρνασσός".

Στην πραγματικότητα η μαρμάρινη επιγραφή του Συλλόγου είναι εκείνη που θα σας οδηγήσει στο να βρείτε, μαζί με τα neon γραμμικά φώτα, τη φουτουριστική δεύτερη είσοδο του κτιρίου που μοιάζει περισσότερο με διάδρομο που οδηγεί σε κάποια καλλιτεχνική εγκατάσταση.

Αμέσως μετά θα βρεθείτε σε έναν χώρο που η ατμόσφαιρα του μπορεί να σας θυμίζει από πάρτυ φίλων σε αστικά πλαίσια, μέχρι εστιατόρια σε κήπους αρκετά μακριά από το κέντρο της Αθήνας.

Το εστιατόριο του κέντρου είναι δημιουργία της ομάδας του γνωστού Pairidaeza και είναι ένα σχεδόν speakeasy bar restaurant με χαλαρή ατμόσφαιρα, δημιουργικά πιάτα και γευστικά ποτά που διαθέτουν μια “καλοδουλεμένη” απλότητα.

Bless me father: Κοκτέιλ και bar food

Ασφυκτικά γεμάτο με κόσμο για όσους το επιθυμούν και το αντέχουν τα βράδια των Σαββατοκύριακων αλλά και καθημερινά ανοιχτό από το πρωί.

Πρόκειται για ένα ολοήμερο σποτ με speciality coffee και brunch με έμφαση ωστόσο στο κομμάτι του μπαρ με την εντυπωσιακή μπάρα, καναπέδες και σεπαρέ εξομολόγησης που μαζί με την ονομασία φαίνεται να έχει να κάνει με το γεγονός ότι το μαγαζί γειτνιάζει στην με την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Η αρχιτεκτονική μελέτη και το design ανήκουν στον Ζήση Παπαμίχο και την Zita team architects και το φαγητό έχει την υπογραφή του Ασημάκη Χανιώτη (executive chef του λονδρέζικου, βραβευμένου με ένα αστέρι Michelin 'Pied à Terre') με επιλογές που αγγίζουν περισσότερο τη λογική του bar food.

Poncho: Για σοβαρά tacos

Όσο έχουν ζήσει στο Μεξικό μαρτυρούν ότι είναι ίσως η μόνη αυθεντική, σοβαρή εκδοχή tacos στην πόλη μας.

Ο Μεξικανός ιδιοκτήτης, Poncho Alvarez, μαρινάρει ο ίδιος το κρέας του με μπαχαρικά και καυτερές πιπεριές guajillo, φτιάχνει τη καλαμποκένια βάση μείγμα για τις τορτίγιες του και τις ψήνει μπροστά στα μάτια μας στο μαγαζάκι μινιατούρα.

Ένα μαγαζί μικρό όπως πρέπει να είναι και τα σωστά tacos, και πράγματι. Για το τέλος εδώ δεν θα “γλυτώσετε” και κάποιο σφηνάκι με άκρως μεξικάνικη γεύση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr