NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Ένα εμβληματικό σινεμά που έγινε βιβλιοπωλείο στην Φλωρεντία

Ένα εμβληματικό σινεμά που έγινε βιβλιοπωλείο στην Φλωρεντία

Ένα εμβληματικό σινεμά της Φλωρεντίας ανακαινίστηκε. Μετατράπηκε σε πολυχώρο. Σε βιβλιοπωλείο, εστιατόριο, κινηματογράφο, θέατρο, σε έναν όμορφο χώρο πολιτιστικού πειραματισμού που συνδυάζει βιβλία, ταινίες, μουσική, τέχνη και θέατρο, στοχεύοντας να διευρύνει την κουλτούρα της προσφοράς του στην πόλη, να αποτελέσει ένα φρεσκαρισμένο τοπόσημο που ακροβατεί ανάμεσα στο χθες και το σήμερα με τρόπο, άκρως γοητευτικό.

Υπάρχουν δύο ενδιαφέρουσες κατηγορίες ανθρώπων εκείνοι που αγαπούν πολύ τα ταξίδια αλλά και εκείνοι που αγαπούν τα βιβλία. Και υπάρχουν διάφορα μέρη στον κόσμο που ενώνουν αυτούς τους ανθρώπους στα ίδια σημεία, στους ίδιους χώρους.

Και το πολύ πρόσφατα ανακαινισμένο Giunti Odeon στην Φλωρεντία και το εσωτερικό του ανδιαμορφωμένου αναγεννησιακού Palazzo dello Strozzino που στεγάζει μια από τις παλαιότερες αίθουσες κινηματογράφου στην Ιταλία, είναι σίγουρα πλέον, ένα από αυτα

Ένα ανανεωμένο ιταλικό τοπόσημο

Ο νέος πολυχώρος της Φλωρεντίας δεν είναι απλά ένας ανακαινισμένος χώρος που περιέρχει διαφορετικές ενότητες δραστηριοτήτων αλλά ένας χώρος που παντρεύει την αισθητική, διαφορετικές εκφάνσεις του πολιτισμού, το χθες και το σήμερα.

Πάνω από έναν αιώνα μετά το άνοιγμά του, το διάσημο Cinema-Teatro Odeon της Φλωρεντίας επονομάζεται σε Giunti Odeon. Εκτείνεται σε 1.500 τετραγωνικά μέτρα, χτίστηκε στο γύρω στο 1457 και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Filippo Brunelleschi.

Σήμερα μετατράπηκε σε εάν φιλόξενο χώρο με μια αίθουσα κινηματογράφου με δύο οθόνες προβολής, μία για προβολή ταινιών στη σκοτεινή αίθουσα και έναν μεγάλο τοίχο LED για πολιτιστική ψυχαγωγία την ημέρα. Η κινηματογραφική του αίθουσα μετατράπηκε σε ένα νέο και σίγουρα μαγευτικό βιβλιοπωλείο με μεγάλη ποικιλία τίτλων.

Η ανανεωμένη του μορφή σχεδιάστηκε από το στούντιο Benaim της Φλωρεντίας και η αποκατάσταση του είναι το αποτέλεσμα μιας λεπτομερούς διαδικασίας γεμάτης επιμέλεια που διατηρεί τα αρχικά του χαρακτηριστικά όπως τα σιντριβάνια, τις περίτεχνες διακοσμήσεις στις κολόνες και τις καλαίσθητες λεπτομέριες που έκρυβαν οι ταπετσαρίες.

Το αποτέλεσμα είναι ένα γοητευτικότατο μέρος για τους λάτρεις του βιβλίου, του κινηματογράφου και του πολιτισμού.

Τον πολιτιστικό του προγραμματισμό, επιμελείται ο καλλιτεχνικός διευθυντής Gabriele Ametrano και περιλαμβάνει παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις τέχνης,συναυλίες, αναγνώσεις αλλά και εργαστήρια ανάγνωσης για μικρά παιδιά.

Caffe-Odeon-Giunti-Odeon-1024x683.jpg

Τέλος διαθέτει και ένα επίσης ατμοσφαιρικό μπιστρό-εστιατόριο υπό την επιμέλεια του σεφ Tini Ferragamo, με επιλογές φαγητού και γλυκού αλλά και μια μεγάλη λίστα ιταλικών και όχι μόνο κρασιών.Έτσι τα πρωινά και τα μεσημεριανά γεύματα και απεριτίφ γίνονται ανάμεσα σε βιβλία, εκθέσεις και ταινίες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr