NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Κ. Μοσχονάς, ΕΞΠΟΤΡΟΦ: 10 χρόνια συνέπειας στην προώθηση του ελληνικού Τροφίμου

Κ. Μοσχονάς, ΕΞΠΟΤΡΟΦ: 10 χρόνια συνέπειας στην προώθηση του ελληνικού Τροφίμου

Λίγες μέρες απομένουν ακόμη για την έναρξη της φετινής έκθεσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ που έχει γίνει συνώνυμο της προώθησης premium ελληνικών προϊόντων. Η διοργάνωση έχει φέτος και επετειακό χαρακτήρα καθώς συμπληρώνονται 10 χρόνια παρουσίας.

Συνομιλήσαμε με τον δημιουργό της έκθεσης κ. Κωστή Μοσχονά ο οποίος, μεταξύ άλλων, μίλησε για την επιτυχία της διοργάνωσης όλα αυτά τα χρόνια.

Επεσήμανε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά προϊόντα και οι επαγγελματίες του κλάδου σήμερα και παρουσίασε το πλούσιο πρόγραμμα της φετινής έκθεσης που αποτελεί θεσμό, παρέχοντας σημαντικά οφέλη για εκθέτες, αγοραστές και κοινό. Αναλυτικά:

10 χρόνια ζωής για την διοργάνωση: Πείτε μας κάποια milestones - από τα πρώτα βήματα έως σήμερα. Τι καινούργιο να αναμένουμε φέτος;

Έχουν περάσει 10 χρόνια και η ΕΞΠΟΤΡΟΦ έχει αλλάξει, έχει ωριμάσει και μεγαλώνει παρέα με τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ξεκινήσαμε ως η Γιορτή της γαστρονομίας, αναδείξαμε chef μέσα από τους διαγωνισμούς, αναδείξαμε ελληνικά προϊόντα που σήμερα έχουν βρει την θέση τους στα ράφια του εξωτερικού. Είναι πολλά αυτά που η ΕΞΠΟΤΡΟΦ έχει καταφέρει στην πρωτη δεκαετία λειτουργίας της. Σήμερα έχουμε στρέψει το βλέμμα μας στο εξωτερικό και στόχος μας είναι να ενημερώσουμε τους Έλληνες παραγωγούς μέσα απο τα επαγγελματικά σεμινάρια που διοργανώνουμε και να ενισχύσουμε την παρουσία τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά

Πείτε μας για τα οφέλη που παρέχει η ΕΞΠΟΤΡΟΦ σε έναν εκθέτη; ποιο το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της διοργάνωσης;

Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ επιλέγει να αναδεικνύει τους μικρούς παραγωγούς με premium προϊόντα. Στην έκθεση ο επαγγελματίας επισκέπτης θα βρει αποκλειστικά παραγωγούς κι όχι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Κάθε εκθέτης έχει την ίδια προβολή – χωρίς να χάνεται στο σύνολο- κι έτσι έχει ακριβώς τις ίδιες δυνατότητες για networking και στρατηγική προώθηση του προϊόντος του. Εκτός από τους εκθέτες γίνεται προσεκτική επιλογή και στους αγοραστές που φιλοξενούμε. Επιλέγουμε εταιρείες που αναζητούν τα προϊόντα των εκθετών μας και τους φέρνουμε σε άμεση επαφή με το Hosted Buyer πρόγραμμα που πραγματοποιούμε μέσω της custom πλατφόρμας thedelifair.gr.

Μιλήστε μας για τις γαστρονομικές εκδηλώσεις και τα επαγγελματικά σεμινάρια κατά την διάρκεια του τριημέρου; τι να περιμένουν οι επισκέπτες;

Στο stage του μαγειρεύουμε Ελλάδα και φέτος θα πρωταγωνιστήσει η υψηλή γαστρονομία. Καταξιωμένοι chef της ελληνικής γαστρονομίας θα ανέβουν στην σκηνή και θα δημιουργήσουν πιάτα αποκλειστικά για τους επισκέπτες της έκθεσης. Παράλληλα τόσο στο stage του Μαγειρεύουμε Ελλάδα θα «ξετυλιχθούν ιστορίες» γαστρονομίας και θα αποκαλυφθούν μυστικά. Σε ότι αφορά τα επαγγελματικά σεμινάρια Food Expert stories οι ειδικοί θα μιλήσουν για τις ελληνικές επιχειρήσεις και την ετοιμότητα τους να αντιμετωπίσουν καταστάσεις, για τις Πιστοποιήσεις, για την παραγωγή και πολλά ακόμη θέματα που απασχολούν τους έλληνες παραγωγούς.

Τι προκλήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν τα ελληνικά προϊόντα συναρτήσει των συνθηκών που επικρατούν στις διεθνείς αγορές;

Τα ελληνικά προϊόντα δεν έχουν να φοβηθούν τον ανταγωνισμό. Μπορεί στις διεθνείς αγορές ο ανταγωνισμός να είναι μεγάλος όμως το ζήτημα της ποιότητας και της τιμής είναι αυτό που βρίσκεται πάντα σε πρώτο πλάνο. Σε ότι αφορά την ποιότητα, τα ελληνικά προϊόντα είναι μακράν καλύτερα από τις χώρες το ανταγωνισμού, σε ότι αφορά την τιμή θεωρώ πως μπορούν να αντέξουν τις προκλήσεις. Οι Έλληνες εξαγωγείς παρ’ όλες τις αντιξοότητες (υψηλός πληθωρισμός, ακριβός δανεισμός, γεωπολιτική αστάθεια κ.ά.) διατηρούν το δυναμισμό τους, και παραμένουν από τους πλέον αξιόπιστους προμηθευτές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Απαιτούνται περαιτέρω κίνητρα από την Πολιτεία / θεσμικές παρεμβάσεις για την στήριξη της επιχειρηματικότητας σήμερα;

Πάντα η στήριξη της πολιτείας είναι πολύτιμη για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της εξωστρέφειας. Οι επιχειρήσεις χρειάζονται ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον για να μπορέσουν να ανθίσουν. Θεωρώ πως όσο η ελληνική πολιτεία και οι φορείς εκπροσώπησης των επιχειρήσεων και των παραγωγών βρίσκονται σε συζητήσεις θα βρεθεί το κατάλληλο μοντέλο που θα δώσει στην ελληνική παραγωγή την ώθηση που χρειάζεται.

Αν θέλετε να συμπληρώσετε κάτι άλλο

Κλείνουμε δέκα χρόνια συνέπειας στην προώθηση του ελληνικού τροφίμου κι έχουμε ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Στην φετινή ΕΞΠΟΤΡΟΦ οι επισκέπτες εκτός από τους παραγωγούς, τα επαγγελματικά σεμινάρια, τις γαστρονομικές εκδηλώσεις θα έχουν την δυνατότητα της οινογευσίας και γευσιγνωσίας ελαιόλαδου. Για πρώτη φορά έχουμε δημιουργήσει την πλατεία οινογευσίας Wine Walk και τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Olive oil bar όπου θα μπορούν να δοκιμάσουν και να ενημερωθούν από τους ειδικούς. Σας περιμένουμε όλους 3-5 Φεβρουαρίου στο MEC για να γνωρίσετε τους εκθέτες μας και τα premium προϊόντα τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr