NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

To Bayard Cafe αλλάζει τα “σχέδιά” σας για το Σαββατοκύριακο

To  Bayard Cafe αλλάζει τα “σχέδιά” σας για το Σαββατοκύριακο

Τα Σαββατοκύριακα στο Bayard ζωντανεύουν με ποικίλες δράσεις και ενδιαφέροντα workshops.

Είναι ένα από εκείνα τα cafe της πόλης που διαθέτουν αυτήν την οικεία, ήρεμη, σύγχρονη αστική “υφή” και ατμόσφαιρα.

Στον αριθμό 134 και στα ψηλά της οδού Ζωοδόχου Πηγής, το Bayard, βρίσκεται σε ένα σημείο που έχουμε συνδέσει με τα καλά της καραντίνας αφού τότε καταφέρναμε να προσεγγίσουμε το σημείο με ποδήλατο και το αφήναμε χωρίς αλυσίδα έξω από τη μεγάλη του τζαμαρία. Μια τζαμαρία με θέα το υπέροχο σπίτι με τα γεμάτα γλάστρες μπαλκόνια που γυρνούν σε καμπύλη γωνία γλυκαίνοντας το δρομάκι αλλά και την ατμόσφαιρα που φωνάζει "γειτονιά".

Πέρα λοιπόν από τον διαχρονικά καλό καφέ , τα νόστιμα σνακς και τα πολλαπλά χάδια σε φιλικά τετράποδα, τους επίτιμους θαμώνες του, το Bayard αφιερώνει ένα ακόμα Σαββατοκύριακο σε μοναδικούς δημιουργούς και στην αγάπη τους για τα prints.

#Weloveprints τα Σαββατοκύριακα του Φλεβάρη

Πιο συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες του Bayard, αποφάσισαν τα τρία Σαββατοκύριακα του Φλεβάρη να τα αφιερώσουν σε pop up workshops, Έλληνες σχεδιαστές, prints και σχέδια που παίρνουν διάφορες μορφές και υφές.

Η @druantiadesign, γραφίστρια, εικονογράφος & μεταξοτύπισσα, ήταν στο Bayard στις 10-11 Φεβρουαρίου όπου τυπωσε για πρώτη φορά live στην Αθήνα μαζί με τους θαμώνες του μαγαζιού.

Η ίδια σχεδιάζει την slightly twisted πλευρά των εμμονών της, των ανθρώπων και της ζωής. Κάνει μεταξοτυπίες με πείσμα τα τελευταία έξι χρόνια και τα καλοκαίρια, με τα τελάρα παραμάσχαλα γυρίζει τα νησιά τυπώνοντας.

Η δεύτερη φιλοξενούμενη ήταν η Στέλλα @blankstudiogallery του ΜΠΛΑΝΚ, ενός καλλιτεχνικού πολυμορφικού εργαστηρίου, με έδρα την Αθήνα και τη Σύρο που έχει ως βασικό δημιουργικό του άξονα τη Μεταξοτυπία, το Streetwear και τη Bιωσιμότητα. Δημιουργοει εικαστικά που λένε ιστορίες και να χρησιμοποιεί οργανικά και ανακυκλώσιμα υλικά, στοχεύοντας και προσπαθώντας να μειώσει το οικολογικό του αποτύπωμα. Τους χειμώνες φωλιάζει στην πόλη και ταξιδεύει από market σε market ενώ τα καλοκαίρια περιπλανιέται από νησί σε νησί διαδίδοντας το μήνυμα της μεταξοτυπίας και του slow fashion, ενώ κάθε χρόνο, από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβρη, το βρίσκεις στην Άνω Σύρο, για λουκούμια και συμπάθεια!"

Αλλά και η Νεφέλη Κυριακου @nefk.studio απ που αγαπάει τη ζωγραφική, τη μεταξοτυπία και τη street art, διατηρεί το δικό της στούντιο στην περιοχή του Βαρδάρη και έργα της έχουν προβληθεί σε Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού όπως Βουλγαρία, Κύπρο, Βέλγιο και Τουρκία έκανε το πέρασμα της στις 17-18/2 από το Bayard.

Όπως και η Μαρία και το brand της @marble.stones που γεννήθηκε πριν περίπου 8 χρόνια μεταξύ Κρήτης, Πορτογαλίας και Αθήνας. Ξεκίνησε σαν ένα brand που έφτιαχνε κυρίως μακραμέ και κοσμήματα από πλακάκια και μάρμαρα και έχει εξελιχθεί σε ένα πολυμορφικό brand που αγγίζει διάφορους τομείς της τέχνης με πρωταγωνιστή πλέον τα prints σε ρούχα, tote bags και posters.

Η Μαρία εμπνέεται από τις όμορφες καθημερινές στιγμές που μας δίνουν ζωή. Βαθιά επηρεασμένη από τη νησιωτική καταγωγή της, στα prints της θα βρεις πολλά βουνά, καφενεία, πανηγύρια κ.α. Παράλληλα η Μαρία παραδίδει μαθήματα χαρακτικής, μακραμέ, υφαντικής, κεντήματος, πλεξίματος και mixed media σε διάφορους καλλιτεχνικούς χώρους της Αθήνας. Για το Bayard έκανε ένα live printing χαρακτικής για να μας δείξει πως φτιάχνει τα σχέδιά της.

Redy για αυτό το Σαββατοκύριακο

Αυτό το Σαββατοκύριακο το Bayard φιλοξενεί το γειτονικό @redy.design.shop που τους χωρίζει μόλις μια γωνία και μαζί του θα ολοκληρώσει τη σειρά δράσεων #weloveprints.

“To Redy. αποτελεί κοινό σημείο για πολλούς Έλληνες σχεδιαστές και εικονογράφους, ιδιαίτερα της νεότερης γενιάς. Δημιουργήθηκε από την ανάγκη για ένα χώρο που προωθεί τη σύγχρονη εικονογράφηση, τη δημιουργική τυπογραφία και, γενικότερα, την αξία του καλού σχεδιασμού σε καθημερινά προϊόντα. Οι εργασίες που αναπτύσσει χαρακτηρίζονται από το ζωηρό χρώμα, την εξωστρέφεια, την αγάπη για ιδέες με πηγαίο και δημιουργικό περιεχόμενο, την μελετημένη χρήση υλικών και τεχνικών, αλλά και την πειραματική διάθεση τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην παραγωγή.

Στο We Love Prints θα βρείτε τη συλλογή του από εικονογραφημένα πόστερ, κάρτες, σημειωματάρια και αυτοκόλλητα , ενώ θα λειτουργεί kai παράλληλη έκθεση με έργα που έχουν σχεδιάσει για το Redy. οι: Redy.Studio, Studio Chill, Little Stone Studio, Thalia Bitha, Danaillama και Philippos Avramides."

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr