NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Μη χάσετε την εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας στην Αθήνα

Μη χάσετε την εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας στην Αθήνα

Όταν οι κουζίνες των χωρών συναντιούνται γεύσεις, εικόνες, μυρωδιές παντρεύονται, εξορμούν στην πόλη, κάθονται στα ίδια τραπέζια, μοιράζονται μέσα από τα ίδια πιάτα.

Και την εβδομάδα που μας έρχεται η γαλλική γαστρονομία ετοιμάζεται να συναντήσει την ελληνική σε διάφορα ακόμα και σε ετερόκλητα σημεία της Αθήνας στα πλαίσια της εβδομάδας της γαλλικής γαστρονομίας.

Μια γευστική κοινή κληρονομιά

french-bistro.jpg?mtime=20240222170959#asset:463350


Η αγάπη, η θέρμη και το μεράκι γύρω από την γαστρονομία, την παράδοση, τις μαγειρικές απολαύσεις αλλά και συνεπακόλουθα γύρω από τις τοπικές τεχνικές και τα προϊόντα που βγάζει η κάθε περιοχή αποτελεί έναν κοινό "τόπο", μια κληρονομιά κοινή ανάμεσα στην Γαλλία και την Ελλάδα που αναδεικνύεται και αναπτύσσεται και μέσω της UNESCO.

Το τραπέζι, τα υλικά που φτάνουν σε αυτό, τα πιάτα, οι άνθρωποι συνδημιουργούν μια κουλτούρα που μεταφράζεται αυτόματα στις γλώσσες και τα νοήματα των δύο χωρών και διαδραματίζει ρόλο καταλυτικό στην οικονομία και στον τουρισμό τους.

Και αυτή η πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ των γεύσεων των δύο λαών είναι που αναμένεται να διευρυνηθεί και να προωθηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με την βοήθεια της Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος που διοργανώνουν για πρώτη φορά φέτος μια εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας«Merci Chef!».

Η εβδομάδα αυτή θα εμπλουτιστεί με μια ενδιαφέρουσα σειρά γευστικών εκδηλώσεων σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας, από ξενοδοχεία, εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία μέχρι την Πρεσβεία της Γαλλίας, τις αίθουσες τουριστικών σχολών και τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις σε νοσοκομεία.

Μerci Chef

Οι Γάλλοι σεφ, John ARGAUD, Johann CHAPUIS, βραβευμένος με 1 Αστέρι Michelin, Laëtitia GABORIT, βραβευμένη MOF τυροκομίας, Arnaud LARHER, βραβευμένος MOF ζαχαροπλαστικής , Eulalie RUS, βραβευμένη MOF Σεφ ψαριών και Marie SIMON, Σεφ ζαχαροπλαστικής βραβευμένη με τον τίτλο της « παγκόσμιας πρωταθλήτριας γλυκών τεχνών, θα έρθουν στην Ελλάδα για να ξεδιπλώσουν τις γνώσεις τους ενώ υπό την καθοδήγηση του σεφ της Πρεσβείας, Jean-Marie Hoffmann, Γάλλοι και Έλληνες σεφ θα μαγειρέψουν μαζί τονίζοντας τη σημασία της πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ γαλλικής και ελληνικής κουζίνας.

Η εβδομάδα «Merci Chef!» φιλοδοξεί να ενισχύσει την ελκυστικότητα των δύο χωρών μας, διαμέσου των τοπικών προϊόντων και των γαστρονομικών τους παραδόσεων και περιλαμβάνει εκδηλώσεις που σχεδιάστηκαν για να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι και οργανισμοί όπως σχολεία, κέντρα εκπαίδευσης, μέσα ενημέρωσης, και φυσικά το ευρύ κοινό.

Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα της εβδομάδας «Merci Chef!» και να επιλέξετε τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις που σας ενδιαφέρουν εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr