NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Νέος Κόσμος, νέα γευστική γειτονιά

Νέος Κόσμος, νέα γευστική γειτονιά

Κάνουμε λόγο για την φρέσκια πιάτσα, γεμάτη με ενδιαφέρουσες προτάσεις για φαγητό, κρασί, μπύρα, ποτό ακόμα και για εκθέσεις και παραδοσιακό ελληνικό καφέ αλλιώς.

Χωρίς πολλά λόγια, παρκάρουμε κοντά στην οδό Μεναίχμου με τα φρέσκα στέκια που μεταμόρφωσαν την άλλοτε προσφυγική γειτονιά και την προσέθεσαν στους γευστικούς αθηναϊκούς μας προορισμούς για το Σαββατοκύριακο.

Οι φρέσκιες αφίξεις

Αν και κοντά στην πολύβουη Καλλιρόης, η συγκεκριμένη περιοχή έχει μια χαλαρή αίσθηση, μια πιο ήρεμη ατμόσφαιρα, αέρα γειτονιάς και μικρά μαγαζιά, κάποια νέα και κάποια ήδη αγαπημένα, όλα όμως με χαρακτήρα και παρεΐστικη διάθεση

Για το ΦΙΤΑ και το Τέρας και το Naif που βρίσκονται εκεί κοντά σας έχουμε γράψει ουκ ολίγες φορές για αυτό πάμε να δούμε κατευθείαν τα υπόλοιπα.

7 Μάρτυρες

Ξεκινάμε με το wine bar που με το που άνοιξε, όλοι όσοι το επισκέφθηκαν κάτι καλό… έχουν να μαρτυρήσουν.

Βάζα με φρέσκα λουλούδια κεριά που λιώνουν μέσα σε άδειες φιάλες κρασιών με ενδιαφέρουσες ετικέτες που αχνοφαίνονται, όπως και εκείνες του πίνακα του Michael McGregor που γεμάτος χρώματα ξεχωρίζει.

Μικρά φωτιστικά που μοιάζουν με αντίκες, σύγχρονα κεραμικά, ένας πολυέλαιος και απόλυτα χαλαρή ατμόσφαιρα συνθέτουν τον διάκοσμο του μαγαζιού στο οποίο θέλουμε να βρισκόμαστε ξανά και ξανά. Οι επιλογές στο κρασί προέρχονται από τον γαλλικό και τον ελληνικό αμπελώνα και συνδυάζονται με μικρά πιατάκια και μεζέδες.

Baubo bottleshop & groceries

Στο Baubo μπορούμε τόσο να πιούμε ενδιαφέρουσες μπίρες όσο και να τις αγοράσουμε για το σπίτι μαζί με άλλα καλούδια από το παντοπωλείο τους.

Το αποτέλεσμα του μαγαζιού είναι εν πολλοίς χειροποίητο από τις ιδιοκτήτριες του ενώ στα ράφια του βρίσκουμε μπίρες από ελληνικές και ξένες μικροζυθοποιίες , 140 για την ακρίβεια με διαφορετικά στυλ και προελεύσεις. Αλλά και πιάτα απλά όπως αυγά με πατάτες τηγανητές και περιποιημένα πλατό τυριών. Το πρωί στο Baubo απολαμβάνουμε και καφέ, ζεστή σοκολάτα, σάντουιτς και σπιτικά γλυκά.

Και μια υπενθύμιση για τα ήδη αγαπημένα

Τιτάνας: Το σύγχρονο καφενείο γεμάτο ιστορίες από memorabilia

Κάπου ανάμεσα στην αίσθηση που αποπνέει ένα παλιό καφενείο, μια βιτρίνα που αναγράφει “ Απ’όλα τα αφηρημένα ουσιαστικά πειράζει να εξαιρέσουμε τη μοναξιά;” από τα “Μικρά Ποιήματα” του Ντίνου Χριστιανόπουλου και τα προϊόντα παντοπωλείου όπως πατατάκια, σοκοφρέτες και γλειφιτζούρια που αχνοφαίνονται, σε αυτό το αλλιώτικο καφενείο υπάρχουν πολλές κρυμμένες ιστορίες.

Ιστορίες που κρύβουν τα αντικείμενα που υπάρχουν μέσα στο χώρο. Αντικείμενα που η ματιά μας ανακαλύπτει σιγά σιγά αφού δρασκελίσουμε το κατώφλι του.

Ιστορίες που με μουσικό χαλί από το ραδιόφωνο “Σαρωνικός” και με την ανελλιπή παρουσία του ήχου από μπουζουκάκι, μας αφηγήθηκε ο Μίλτος Κοντογιάννης designer (Studio Materiality) και συνιδιοκτήτης του χώρου με το “τιτάνιο” παιχνίδισμα ανάμεσα στο σήμερα και το χθες, στα funky και συνάμα στα ρετρό στοιχεία, στα σύγχρονα αντικείμενα και την αίσθηση που έχει ένα παλιό στέκι. Θυμηθείτε τις εδώ

Και ο αέρας ανανεώσης στο Annie Fine Cooking

Τέλος το ανέκαθεν νόστιμο Annie Fine Cooking άλλαξε με την νέα του σεφ Κωνσταντίνα Κασπαρίδου, που εξακολουθεί να ανανεώνει τα διαχρονικά καλά πιάτα του εστιατορίου.

Εποχικότητα, χειροποίητες παρασκευές, παραδοσιακές ελληνικές συνταγές μετουσιώνονται σε πιάτα γεμάτα νοστιμιά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr