NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

Στο Μυαλό Εξωφρενικά Επιτυχημένων Ανθρώπων

Στο Μυαλό Εξωφρενικά Επιτυχημένων Ανθρώπων

Σε μια «φανταστική» συνέντευξη με 20 εξαιρετικά επιτυχημένους ανθρώπους, δοκιμάζουμε τον ισχυρισμό ότι υπάρχουν 8 θεμελιώδεις παράγοντες επιτυχίας (Θέληση, Πάθος, Σκληρή Δουλειά, Μαεστρία, Επικέντρωση, Ιδέα, Παρεχόμενη Αξία και Επιμονή).

Θέληση

Ερώτηση: Michel τα πράγματα που έκανες στο γήπεδο έμοιαζαν εξωπραγματικά. Τελικά, είχες κάποιες αδυναμίες;

Michel Jordan: «Πολλοί αντίπαλοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν αυτές που θεωρούσαν ως αδυναμίες μου, αλλά «όταν με στριμώχνεις στις αδυναμίες μου, τότε θα τις μετατρέψω σε δύναμη».

Ερώτηση: Από πού πηγάζει η θέληση να βελτιώνεσαι συνέχεια;

Cyndi Lauper: «Προέρχομαι από γενιά σπουδαίων γυναικών από τη Σικελία και η νοοτροπία τους είναι να αντέχουν και να σπρώχνουν μέχρι να φτάσεις απέναντι».

Ερώτηση: Στις δυσκολίες σκέφτηκες να τα παρατήσεις;

Liza Minnelli: «Η μητέρα μου, μου έδωσε τη θέληση αλλά ο πατέρας μου έδωσε τα όνειρα. Χάριν σε αυτόν μπόρεσα να δω ένα μέλλον». Όταν η θέληση σε εγκαταλείπει τότε θα πρέπει «Να ονειρευτείς. Να αφήσεις το μυαλό σου να σε πάει σε μέρη που θα ήθελες να πας και εκεί να σκεφτείς, να σχεδιάσεις, να γιορτάσεις τα ενδεχόμενα. Μην ακούς κανένα που δεν ξέρει να ονειρεύεται».

Πάθος

Ερώτηση: Πάθος ή χρήματα; Τι ήταν το κίνητρο και ποιος ο σκοπός; 

Katherine Hepburn: «Αν πρέπει να δουλεύεις για να επιβιώσεις, τότε με κάθε έμφαση καλύτερα να βρεις κάτι που θα έχει ενδιαφέρον».

Richard St. John: «Αν το κάνεις απ’ αγάπη τότε τα χρήματα θα έρθουν όπως και να έχει»!

Steve Jobs: Αυτό που ξέρω είναι πως «Ο μόνος τρόπος για να κάνεις σπουδαία δουλειά είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς». «Να είσαι ο πλουσιότερος άνθρωπος σε ένα νεκροταφείο δεν έχει καμία σημασία. Να πηγαίνεις τα βράδια για ύπνο λέγοντας ότι κάναμε κάτι εξαιρετικό σήμερα, αυτό είναι που μετράει για μένα».

Doyle Brunson: «Ένας άνθρωπος με χρήματα δεν είναι καν ικανός αντίπαλος για έναν άνθρωπο με σκοπό».

Σκληρή Δουλειά

Ερώτηση: Πρόσφατα tweet κυβερνητικού στελέχους στην Ελλάδα προκάλεσε εκτεταμένη συζήτηση. Το tweet έλεγε «η καριέρα είναι χολέρα». Ποιο είναι το σχόλιο σου;

Barack Obama: «Θα πρέπει να διώξουμε αυτή τη φτώχεια φιλοδοξίας, όπου οι άνθρωποι θέλουν να οδηγούν φανταχτερά αυτοκίνητα, να φορούν ωραία ρούχα και να ζουν σε ωραία διαμερίσματα, αλλά δε θέλουν να δουλέψουν σκληρά για να τα επιτύχουν. Ο καθένας θα πρέπει να προσπαθήσει για να φτάσει στο πλήρες εύρος των δυνατοτήτων του».

Ερώτηση: Δισεκατομμύρια, πολύ σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων δε γνώρισαν, ή δε θα γνωρίσουν ποτέ την επιτυχία σας;

Ed Bradley: «Προετοιμάσου για να δουλέψεις σκληρά και ήλπιζε σε λίγη τύχη. Να ξέρεις ότι όσο περισσότερο δουλεύεις και όσο καλύτερα προετοιμασμένος είσαι τόσο περισσότερη τύχη θα έχεις».

Σχόλιο: Η επιτυχία είναι τόσο σπάνια όσο ο συνδυασμός του ταλέντου, των ικανοτήτων, της σκληρής, δουλειάς της επιμονής, της θέλησης, μια καλής ιδέας, της τύχης, ή όσο σπάνιο είναι το φαινόμενο να έχεις ένα μόνο από αυτά τα στοιχεία που να υπερνικά όλες τις υπόλοιπες ελλείψεις σου.

Ερώτηση: Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθώντας να πετύχουν καταλήγουν σε burn out. Τι κάνεις διαφορετικά;

Rupert Murdoch: «Όλα είναι σκληρή δουλειά. Τίποτα δεν έρχεται εύκολα, αλλά το διασκεδάζω πολύ».

Μαεστρία

Ερώτηση: Πως γίνεσαι ένας από τους καλύτερους στο χώρο σου;

Alex Garden: «Βάλε τη μύτη κάτω και γίνε απίστευτα καλός».

Ερώτηση: Σταματάς να προπονείσαι ποτέ;

Allen Iverson: «Όταν δεν εξασκείσαι, κάποιος άλλος γίνεται όλο και καλύτερος».

Επικέντρωση

Ερώτηση: Έχεις άλλα ενδιαφέροντα πέρα από το ποδόσφαιρο;

Lionel Messi: «Πάντα αγαπούσα το ποδόσφαιρο και πάντα του αφιέρωνα πολύ χρόνο. Όταν ήμουν παιδί, οι φίλοι μου με καλούσαν να πάμε βόλτα, αλλά έμενα μέσα, επειδή είχα προπόνηση την επομένη. Παρ όλα αυτά «Υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα από το να κερδίζεις ή να χάνεις ένα παιχνίδι».

Ιδέα

Ερώτηση: Πώς άλλαξες τη βιομηχανία λογισμικού;

Bill Gates: Όταν ξεκινήσαμε «Δεν υπήρχε βιομηχανία λογισμικού. Είχαμε την αίσθηση ότι μπορούσαμε να τη δημιουργήσουμε. Αυτή ήταν η σημαντικότερη ιδέα που είχα ποτέ».

Παρεχόμενη Αξία

Ερώτηση: Πότε ξέρεις αν ότι κάνεις έχει αξία;

Zig Ziglar: «Στη ζωή μπορείς να έχεις ότι θέλεις, όταν μπορείς να βοηθήσεις αρκετούς άλλους ανθρώπους να αποκτήσουν αυτό που θέλουν αυτοί».

Peter Drucker: «Ο σκοπός του μάρκετινγκ είναι να ξέρεις και να καταλαβαίνεις τον πελάτη σου τόσο καλά, ώστε το προϊόν ή η υπηρεσία σου να του ταιριάζει και να πουλάει από μόνο του/της».

Επιμονή

Ερώτηση: Πώς συνδέεται η επιτυχία με την επιμονή;

Josh Billings: «Σκέψου το γραμματόσημο. Η μοναδική του χρησιμότητα είναι η ικανότητα του να κολλάει σε κάτι μέχρι να φτάσει στον προορισμό του».

Richard St. John: Η επιμονή θα σε περάσει μέσα από το Κ.Α.Μ.Π. της επιτυχίας. «την Κριτική, την Απόρριψη, τους Μαλάκες και την Πίεση»

Ερώτηση: Πότε πρέπει να καταλάβεις και να τα παρατήσεις;

Bjorn Borg: «Ποτέ δεν παρατάω αγώνα. Όσο χάλια και αν είμαι, το παλεύω μέχρι την τελευταία μπάλα. Το ιστορικό των παιχνιδιών μου δείχνει ότι έχω γυρίσει πολλές λεγόμενες αναπόφευκτες ήττες σε νίκες.

Winston Churchill: Νεαρέ μου «Επιτυχία είναι να σκοντάφτεις από αποτυχία σε αποτυχία με τον ίδιο ενθουσιασμό».

Thomas Edison: Θα ήταν τραγικό να εγκαταλείψεις «Πολλές αποτυχίες προήλθαν από ανθρώπους που δεν κατάλαβαν πόσο κοντά ήταν στην επιτυχία τη στιγμή που εγκατέλειψαν».

Το κείμενο είχε ως έναυσμα το βιβλίο “8 TO BE GREAT” του Richard St. John. Η συνέντευξη είναι φανταστική, οι απαντήσεις που περιέχονται μέσα στα εισαγωγικά είναι αληθινές. Αποτελούν πραγματικές δηλώσεις. Μελετώντας τη στάση ζωής αυτών που χαρακτηρίζουμε επιτυχημένων, θα διαπιστώσετε πως παρουσιάζει ένα μοτίβο στάσεων και συμπεριφορών που υπογραμμίζει τους 8 παράγοντες επιτυχίας.

Βαθμολογήστε τον εαυτό σας στα 8 σημεία και εμπιστευθείτε το μυαλό και το ένστικτο σας για να φτιάξετε το δικό σας πλάνο προς την επιτυχία.

Παναγιώτης Μητρούλιας

Σχόλια

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr