NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Ο Federico Santos μας δίνει συμβουλές για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου

Ο Federico Santos μας δίνει συμβουλές για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου

Στο Choices Weekend σας γράφουμε κάθε τόσο για μικρές κοντινές ή και λίγο πιο μακρινές αποδράσεις, εκείνες του Σαββατοκύριακου. Τις αποδράσεις που άλλοι οργανώνουν συστηματικά για μέρες και που για άλλους απλά προκύπτουν, πιο αυθόρμητα, μαζεύοντας ένα-δυο πράγματα και μπαίνοντας στο αυτοκίνητο.

Σε κάθε περίπτωση, ο Federico Santos που ίδρυσε την Puro Management Unlimited, ένα boutique πρακτορείο επικεντρωμένο στο σχεδιασμό εξατομικευμένων λύσεων για ξενοδοχεία, ξενώνες και boutique καταλύματα και που μόλις τον περασμένο μήνα επέκτεινε το portfolio της σε έξι νέους προορισμούς της Ελλάδας, είναι ο πλέον κατάλληλος να μας μιλήσει για αυτές τις αποδράσεις.

federico-puro.jpg?mtime=20240301121156#asset:464746


Ετοιμαζόμαστε, απολαμβάνουμε, επαναλαμβάνουμε

Αυτή τη φορά από τη σκοπιά του ταξιδιώτη, ο Federico Santos μας δίνει τις δικές του συμβουλές για τις σύντομες αποδράσεις που μας αλλάζουν το τοπίο για να ανακαλύψουμε ένα νέο μέρος, να ζήσουμε την τοπική του κουλτούρα, να χαλαρώσουμε, να το απολαύσουμε και να αφιερώσουμε λίγο χρόνο στον εαυτό μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Slow Travel

Επιλέξτε τον προορισμό με σύνεση. Όποιο και αν είναι το μεταφορικό μέσο ταξιδιού, επιλέξτε μια τοποθεσία που ο χρόνος που θα χρειαστεί για να φτάσετε στον προορισμό σας δεν θα διακυβεύει τον χρόνο που θα χρειαστεί να το απολαύσετε.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων εποχών έχετε πολλές επιλογές για αποδράσεις τόσο εντός Ελλάδας όσο και σε κοντινούς στην Ελλάδα προορισμούς. Ίσως θα θέλατε να ανακαλύψετε τα κρυμμένα μυστικά της Πελοποννήσου ή της Ηπείρου, μερικά από τα λιγότερο γνωστά νησιά του Αιγαίου ή να κάνετε μια βόλτα γύρω από τη Fontana di Trevi.

Google & more “Search”

Ερευνήστε διεξοδικά τον προορισμό σας: Πριν ξεκινήσετε, αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε και να μάθετε σχετικά με τον προορισμό που επιλέξατε. Αναζητήστε τοπικά αξιοθέατα, εστιατόρια και δραστηριότητες. Οι πληροφορίες αυτές είναι που θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε αποτελεσματικά το ταξίδι σας. Μην υπερφορτώνετε την “ατζέντα” του ταξιδιού σας, είναι καλύτερα να απολαύσετε και να δειτε μερικά πράγματα παρά να προσπαθήσετε να τα δείτε όλα.

Ειδικά αν κάνουμε λόγο για την πολιτιστική πλευρά ενός μέρους, σε μια σύντομη απόδραση είναι καλύτερα να αποφύγουμε τα μεγάλα μουσεία ή απλώς να οργανώσουμε να επισκεφθούμε κάποιες από τις συλλογές τους.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε πριν είναι να ερευνήσετε διεξοδικά ξεκινώντας απλά: Google: “Must do in…”

Travel Light

Μαζέψτε τις αποσκευές σας επίσης με σύνεση. Δεδομένου ότι θα πάτε απλώς μια σύντομη απόδραση, ένα ταξίδι το Σαββατοκύριακο, ετοιμαστείτε με όσο το δυνατό λιγότερο βάρος γίνεται.

Επικεντρωθείτε στα απαραίτητα, όπως άνετα ρούχα και παπούτσια, προϊόντα περιποίησης και οποιαδήποτε συγκεκριμένα είδη που σχετίζονται με τις προγραμματισμένες σας δραστηριότητες.

Επίσης ελέγξτε πώς θα να είναι ο καιρός όταν ετοιμάζετε τα πράγματα σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει μαζί σας τα κατάλληλα ρούχα. Μην ξεχάστε να αφήστε λίγο χώρο στις αποσκευές σας για να χωρέσετε εκεί νόστιμα τοπικά προϊόντα και σουβενίρ.

Go with the flow

Δημιουργήστε ένα ευέλικτο πρόγραμμα. Αν και μάλλον είναι απαραίτητο να έχετε ένα συνοπτικό πρόγραμμα, αφήστε χώρο για αυθορμητισμό.

Μερικές φορές οι καλύτερες εμπειρίες σας περιμένουν στη γωνία μιας ή περισσότερων από τις βασικές σας επιλογές. Να είστε αυθόρμητοι και ανοιχτοί για να μπορέσετε να προσαρμόσετε το πρόγραμμά σας, αν τύχει να ανακαλύψετε ξαφνικά ένα γοητευτικό καφέ, μια τοπική αγορά ή μια αναπάντεχη εκδήλωση.

Ο προορισμός σας θα είναι πάντα εκεί για να επιστρέψετε εάν χάσετε κάτι από αυτά που θέλετε να δείτε.

Περιπλανηθείτε

Εάν έχετε μια επιπλέον μέρα, πέρα από εκείνες του Σαββατοκύριακου, μια καλή συμβουλή είναι να κλείσετε αρχικά μια μικρή περιήγηση με όποιο μέσο ή ακόμα καλύτερα, ένα walking tour μόλις φτάσετε στον προορισμό σας. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να εντοπίσετε από κοντά τα μέρη που πραγματικά θέλετε να επισκεφτείτε

Περπατήστε

Περπατήστε, περπατήστε και περπατήστε.

Είναι η καλύτερη μέθοδος για να ανακαλύψετε έναν προορισμό, χρησιμοποιήστε λεωφορείο ή άλλα μέσα μεταφοράς μόνο αν η απόσταση για να φτάσετε στα μέρη που σας ενδιαφέρουν είναι μεγάλη.

Απολαύστε

Απολαύστε κάθε στιγμή: Αξιοποιήστε στο έπακρο κάθε λεπτό, απολαύστε τον εαυτό σας και την παρέα σας, τον σύντροφό σας στο ταξίδι, τους συνταξιδιώτες σας. Σκεφτείτε ότι αυτή είναι μια από τις σπάνιες στιγμές στις οποίες δεν υπάρχει η καθημερινή πίεση και η ρουτίνα.

Μπορεί να συμβούν ατυχήματα, μην χαλάσετε όμως την διάθεσή σας. Φάτε ένα ακόμα παγωτό, πιείτε ένα κοκτέιλ, έναν καφέ και επιτρέψτε στον εαυτό σας, νιώστε ελεύθεροι να κάνετε πράγματα που δεν συμβαίνουν συχνά τις καθημερινές.

Καλό Ταξίδι!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr