NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Ένα αλλιώτικο «Μυστικό Δείπνο»

Ένα αλλιώτικο «Μυστικό Δείπνο»

Δεν είναι μυστικό ότι οι εκθέσεις και εικαστικοί σχηματισμοί, συναντήσεις και συνέργειες νοηματοδοτούνται διαφορετικά ανάλογα με την τοποθεσία, το μέρος και τη συνθήκη του.

Ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις ομαδικών εκθέσεων που συναρμόζονται εντός των αναμενόμενων τειχών, ενός μουσείου ή μιας γκαλερί. Και πλέον έχουμε δει εκθέσεις σε κάθε είδους χώρο ή τόπο. Από αστικού κήπους και νησιώτικα στενοσόκακα, μέχρι ιδιωτικές κατοικίες και το μετρό.

ΜΥΣΤΙΚΟ-ΔΕΙΠΝΟ-ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ.jpg?mtime=20240410234208#asset:472418


Ποιό θα μπορούσε όμως να είναι το καταλληλότερο μέρος για μια εικαστική έκθεση με θέμα το «Μυστικό Δείπνο»; Και μιας και σίγουρα καλά θα μαντέψατε αρκεί να πούμε ότι στα μέσα της εβδομάδας εγκαινιάστηκε η ομώνυμη έκθεση στο εστιατόριο Oh! Dio, στο 3 της οδού Αδριανού στο Θησείο σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.

Ο ερχομός της άνοιξης γύρω από το πασχαλινό τραπέζι

Ένα στεφάνι γεμάτο με ανοιξιάτικα λουλούδια, το τρίπτυχο ψωμι, ελιές και εκκλησιαστικό κερί, τα τάματα και η φράση “λάβετε φάγετε”, τα πορσελάνινα κειμήλια, εν μέρει σπασμένα και αναδιαμορφωμένα, η αφθονία της φύσης, των καρπών που κάνουν το τραπέζι να αχνοφαίνεται απλά σαν ιδέα και όχι ως απαραίτητη συνθήκη και ένα τραπέζι στρωμένο για κρασί μέσα σε έναν αμπελώνα…

ΜΥΣΤΙΚΟ-ΔΕΙΠΝΟ-ΓΟΥΛΗΣ.jpg?mtime=20240410234416#asset:472419


Σε συνέχεια του επετειακού αφιερώματος στη Μαρία Κάλλας που με τίτλο «Oh Dio!» εγκαινίασε τις εικαστικές παρουσιάσεις στον χώρο του Oh Dio, παρουσιάζεται η ομαδική έκθεση «Μυστικό Δείπνο» με τη συμμετοχή σημαντικών Ελλήνων εικαστικών και επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.

ΜΥΣΤΙΚΟ-ΔΕΙΠΝΟ-ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ.jpg?mtime=20240410234446#asset:472420


Το φιλότεχνο wine resto (πρώην Ωδείο Athenaeum), φιλοξενεί και μοιράζεται την ιστορική και αθηναϊκή του αύρα την έκθεση με έργα διαφορετικής τεχνικής και μέσων όπως ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, εγκατάσταση και κόσμημα που εξερευνούν με τρόπο συμβολικό τον ερχομό και την ιεροτελεστία της Άνοιξης αλλά και την κατανυκτική συμβίωση, κοινωνία και συμμετοχή γύρω από ένα εορταστικό προπασχαλινό ή πασχαλινό τραπέζι.

ΜΥΣΤΙΚΟ-ΔΕΙΠΝΟ-ΓΡΑΦΑΝΑΚΗ.jpeg?mtime=20240410234512#asset:472421


Ο χώρος που οραματίστηκαν οι οικοδεσπότες του Άγγελος Δαμουλιάνος και Φωτεινή Παντζιά φιλοξενεί σε συνεργασία με την Ίριδα Κρητικού έργα των:

Κάτια Βαρβάκη, Μαρίνα Βλαχάκη, Δημήτρης Βογιατζόγλου, Μάριος Βουτσινάς, Στρατηγούλα Γιαννικοπούλου, Φάνη Γουλής, Κατερίνα Γραφανάκη, Δικαία Δεσποτάκη, Τάνια Δημητρακοπούλου, Μηνά Καμπιτάκης, Τάσο Λιακόπουλος, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Ισαβέλλα Ντάσση, Γεύσω Παπαδάκη, Χρίστο Παπαδάκη, Μπάμπη Πυλαρινός, Μηνά Μαυρικάκης, Μάνος Μπατζόλης, Έφη Wagner.

«ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ» στο Oh! Dio, Αδριανού 3, Θησείο

Διάρκεια έκθεσης: 9.4.24-9.6.24

Συντονισμός-επιμέλεια: Ίρις Κρητικού

Ώρες λειτουργίας: 10.00-24.00 καθημερινά

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr