NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Ψηφιακή κάρτα εργασίας, εύκολα και απλά με την υπηρεσία Prosvasis Cloud ERGANI

Ψηφιακή κάρτα εργασίας, εύκολα και απλά με την υπηρεσία Prosvasis Cloud ERGANI

Είτε έχετε τη δική σας επιχείρηση, είτε εργάζεστε για μία, σίγουρα θα έχετε ακούσει για μία νέα υποχρέωση (ή πιο σωστά, μία νέα μεταρρύθμιση) που έρχεται να αλλάξει τις συνήθειες μας, αυτή της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας (ΨΚΕ) εφαρμόζεται σταδιακά σε διάφορους κλάδους και αυτό διότι πρόκειται για μία εμβληματική μεταρρύθμιση μεγάλης σημασίας και κλίμακας που αφορά σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Η υποχρέωση χρήσης της ψηφιακής κάρτας εργασίας, ξεκίνησε την 1η Ιουλίου 2022 για τράπεζες και σουπερμάρκετ και επεκτάθηκε, από τον Ιανουάριο του 2023, στις ασφαλιστικές και στις εταιρείες security. Από τον Μάρτιο του 2023 εφαρμόζεται και στις ΔΕΚΟ. Λιανικό εμπόριο και βιομηχανίες, θα ενταχθούν στο νέο μέτρο από 1η Ιουλίου 2024.

Όπως αναφέρεται και παραπάνω, η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας γίνεται σταδιακά υποχρεωτική, με τον νόμο να προβλέπει υψηλά πρόστιμα (10.500 ευρώ για κάθε εργαζόμενο) για τις επιχειρήσεις που δεν θα συμμορφωθούν έγκαιρα με το νέο μέτρο.

Η Prosvasis, μία εταιρεία του Ομίλου SOFTONE, πρωτοπόρος στη διάθεση λύσεων για λογιστικά γραφεία, μικρές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, δημιούργησε την καινοτόμο λύση «Prosvasis Cloud ERGANI», που επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη εναρμόνιση των επιχειρήσεων με τις απαιτήσεις του νόμου για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας.


Όλα τα δεδομένα στο ΕΡΓΑΝΗ με το Prosvasis Cloud ERGANI

Η λύση Prosvasis Cloud ERGANI προσφέρει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις και λογιστές να απλοποιήσουν πλήρως τη διαδικασία ενημέρωσης του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ εξοικονομώντας σημαντικό κόστος και χρόνο. Μάλιστα, για λογιστές και λογιστικά γραφεία προσφέρεται δωρεάν πρόσβαση στην υπηρεσία για τους πελάτες τους.

Αναφέρουμε τον όρο “υπηρεσία” και όχι εφαρμογή, διότι πρόκειται για ένα Web app που λειτουργεί στο Microsoft Azure και παρέχεται με τη μορφή υπηρεσίας σε οποιονδήποτε το θελήσει. Έτσι, διασφαλίζεται η προστασία των δεδομένων, αλλά και η πρόσβαση από παντού – από οποιαδήποτε συσκευή – και οποιαδήποτε στιγμή. Επιπλέον, η λύση είναι ανεξάρτητη από το εκάστοτε πρόγραμμα HR ή/και μισθοδοσίας που χρησιμοποιεί η επιχείρηση.

Ειδικότερα, επιλέγοντας την έκδοση Prosvasis Cloud ERGANΙ Plus, οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων μπορούν να επιλέξουν να λαμβάνουν μέσω email, SMS και Viber, ενημερώσεις που αφορούν κανόνες που διέπουν τα “χτυπήματα” της ΨΚΕ, αλλά και alerts για τις εκκρεμείς υποχρεώσεις της επιχείρησης ανά εργαζόμενο, μειώνοντας το ενδεχόμενο λάθους και αποφεύγοντας την πιθανότητα επιβολής προστίμου.

Τέλος, το Prosvasis Cloud ERGANΙ είναι η μοναδική λύση που αντλεί όλα τα δεδομένα από το ίδιο το σύστημα ΕΡΓΑΝH, κάτι που σημαίνει ότι έχει πάντα τις σωστές πληροφορίες για κάθε εργαζόμενο.


Πώς “χτυπά” κάρτα ο εργαζόμενος;

Για να γίνει ακόμα πιο εύκολη η διαδικασία, η Prosvasis δημιούργησε το Prosvasis Employee ERGANI. Πρόκειται για ένα app που συνδέεται με το Prosvasis Cloud ERGANΙ, ώστε ο εργαζόμενος να “χτυπάει την κάρτα του” δηλώνοντας την προσέλευση και αποχώρησή του από τον χώρο εργασίας του ή και απομακρυσμένα. Παράλληλα, μέσω του app, οι εργαζόμενοι έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα τους, ενώ μπορούν να υποβάλλουν διάφορα αιτήματα, όπως για αλλαγή ωραρίου, παροχή τηλεργασίας κ.ά.

Τέλος, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η εφαρμογή απαλλάσσει την εταιρεία από το κόστος προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού ωρομέτρησης, καθώς δεν απαιτεί αγορά επιπλέον εξοπλισμού για τη λειτουργία, αφού όλα γίνονται από τα κινητά και από τις συσκευές που έχει ήδη η επιχείρηση.

Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας λοιπόν είναι εδώ και μας χτυπά την πόρτα. Ας την υποδεχθούμε κι εμείς εύκολα κι απλά, με το Prosvasis Cloud ERGANΙ, την πιο αξιόπιστη λύση της αγοράς.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr