NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

Στρατηγικές για να γίνουν τα μεγάλα όνειρα αλήθεια

Στρατηγικές για να γίνουν τα μεγάλα όνειρα αλήθεια

Πώς να πλησιάσεις το αδύνατο.

Σκεφτόμουν σήμερα, ότι στα τελευταία άρθρα που έγραψα  στο epixeiro.gr, υπήρξα ιδιαίτερα γλαφυρός και αναλυτικός, οπότε μπορεί κάποιος δικαίως να με θεωρήσει άνθρωπο φλύαρο και φαφλατά, πράγμα που δεν απέχει και πολύ από την αλήθεια για να είμαι ειλικρινής, όπως αποδεικνύει η πρόταση που μόλις διαβάσατε και τελειώνει ακριβώς σε αυτή τη λέξη.

Για να μη δημιουργηθούν λοιπόν περεταίρω παρεξηγήσεις, σήμερα σας έχω ετοιμάσει σύντομο (λέμε τώρα) και to the point άρθρο για βασικές στρατηγικές οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε όλα εκείνα που θέλετε και ονειρεύεστε. Όχι τα απλά όνειρα όμως. Τα μεγάλα, τα αδύνατα, τα δύσκολα. Έχετε τέτοια; Αν ναι, τότε συνεχίστε.  Έτοιμοι;

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΕΙΡΑ ΑΛΗΘΕΙΑ (μερικές από τις πολλές…)

Προστάτευσε τον πυρήνα σου

Ο πυρήνας σου είναι το όνειρο σου, το όραμα σου, η τεράστια επιθυμία σου. Το όνειρο κατοικεί μέσα σου και η ικανότητα να το κρατάς ζωντανό και να το προστατεύεις από τα βέλη καλοπροαίρετου, ή όχι, ρεαλισμού, είναι κρίσιμη. Πως το κάνεις αυτό; Γέμισε τη ζωή σου με όλα εκείνα που σε εμπνέουν, με βιογραφίες ανθρώπων που τα κατάφεραν, με βιβλία, podcasts και εκπομπές που ναι μεν είναι γειωμένες στην πραγματικότητα, αλλά που ταυτόχρονα σε εμπνέουν και σε ωθούν σε δράση και πρωτοβουλία. Δες εκείνα που σε κάνουν να θες να τα βάζεις με τους φόβους σου και όχι να το βάζεις στα πόδια μόλις τους αντικρίζεις.

Μάθε να εστιάζεις σε εσένα

Η ικανότητα να εστιάζεις και να κοιτάς τη δουλειά σου είναι καταλυτική. Ο μόνος αληθινός ανταγωνισμός είναι από τον ίδιο σου τον εαυτό και από την τάση σου να διασπάσαι και να κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι γύρω σου. Δε σε ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι γύρω σου. Ασχολήσου μόνο με τα όνειρα σου, με το δικό σου όραμα. Είναι απλό.  Η αξία σου δε μετριέται από το τι κάνεις σε σχέση με τους άλλους, αλλά από το τι κάνεις σε σχέση με τους στόχους σου. Η επιτυχία δεν μετριέται αντικειμενικά, αλλά είναι πάντα προσωπική. Κοίτα τη δουλειά σου! Εστίασε και “κλείδωσε” το μυαλό σου στο σημείο που θες να βρεθείς.

Παράθεση - epixeiro.gr

Αν δεν επενδύσεις εσύ στον εαυτό σου τότε γιατί να το κάνει οποιοσδήποτε άλλος;

Συνεχής Αδιάκοπη Βελτίωση

Ο τρόπος για να πετύχεις είναι η ΣΑΒ: Συνεχής Αδιάκοπη Βελτίωση. Δεν πρόκειται να πετύχεις με τη πρώτη προσπάθεια και ίσως δεν πρόκειται να τα καταφέρεις ούτε με τη χιλιοστή. Φρόντισε εντούτοις, η χιλιοστή προσπάθεια να μην είναι η ίδια με την πρώτη. Ο δρόμος για τα όνειρά σου είναι ΣΑΒ και θα είναι πάντα ΣΑΒ. Δεν υπάρχει ταλέντο και πιστεύει ότι υπάρχει, έχε κατά νου ότι  δεν παίζει και ιδιαίτερο ρόλο. Δεν το λέω εγώ, οι έρευνες το λένε. Εκείνο που μετρά είναι να γίνεσαι καλύτερος/η. Να αυξάνεις κάθε φορά την πιθανότητα να πετύχεις στην επόμενη προσπάθεια. Θα πετύχεις; Κανείς δεν τον ξέρει, αλλά αν υπάρχει μία περίπτωση να πετύχεις είναι με ΣΑΒ.

Γίνε αμείλικτος/η

Πρέπει να σκληρύνεις. Πρέπει να αγριέψεις και πρέπει να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα ταυτόχρονα: Πρώτον να πιστέψεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις και δεύτερον να ξέρεις από πριν ότι θα συναντήσεις μεγάλες δυσκολίες. Αυτό είναι η αληθινή αυτοπεποίθηση και πρέπει – ειδικά για το δεύτερο – να γίνεις αμείλικτος/η. Προπονήσου σκληρά, κράτα τα όνειρα σου σε κοντινή απόσταση και κάνε κάτι που θα σε φέρει πιο κοντά τους κάθε μέρα. Όταν πέφτεις κάτω σήκω και αν ξαναπέσεις, ξανασήκω. Τα εμπόδια δεν είναι στο δρόμο, τα εμπόδια ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ!

Επένδυσε στον εαυτό σου

Αν δεν επενδύσεις εσύ στον εαυτό σου τότε γιατί να το κάνει οποιοσδήποτε άλλος; Αυτό εμπίπτει στη ΣΒΑ, αλλά το ξεχωρίζω γιατί είναι σημαντικό. Πρέπει να διαβάζεις, να μελετάς, να επενδύεις στον εαυτό σου με όποιον τρόπο το καταλαβαίνεις. Μορφώσου, πήγαινε σε σεμινάρια, κάνε γυμναστική, πήγαινε μία βόλτα και φρόντισε να μαθαίνεις, να μαθαίνεις, να μαθαίνεις. Είμαστε στο Μάρτιο. Πόσα βιβλία έχεις διαβάσει φέτος; Πόσα καινούρια – πραγματικά καινούρια - πράγματα έμαθες αυτούς τους πρώτους μήνες του 2017; Αν θεωρείς ότι τα λεφτά είναι ο πλούτος, αγνοείς τον πλούτο που θα σου φέρει τα λεφτά. Τα λεφτά είναι συνέπεια της αξίας που προσφέρεις. Αν δεν έχεις αξία, δεν μπορείς να την προσφέρεις. Αν δεν επενδύεις στον εαυτό σου, δεν έχεις αξία.

Εις το επανιδείν!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr