NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

Φτιάξε το Νέο Εαυτό σου σε 66 Ημέρες

Φτιάξε το Νέο Εαυτό σου σε 66 Ημέρες

Η τέχνη του να σμιλεύεις το πεπρωμένο σου.

Σήμερα είναι Μ. Τετάρτη και είναι 12 Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο η δική σου ημερομηνία είναι γύρω στις 14 με 15 Ιουνίου και επειδή θέλουμε να είμαστε σίγουροι, εγώ θα γίνω μετριοπαθής και θα πω ότι η ημερομηνία σου είναι η 30η του Ιουνίου.    

Το ήξερες πως οι έρευνες δείχνουν ότι για να υιοθετήσεις μία καινούρια ρουτίνα χρειάζεσαι 66 μέρες κατά μέσο όρο; Δηλαδή μπορείς να δημιουργήσεις μία καινούρια ρουτίνα που θα αλλάξει τη ζωή σου μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Ρουτίνα είναι να πλένεις τα δόντια σου κάθε πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Ρουτίνα είναι να πηγαίνεις στο γυμναστήριο 4 φορές την εβδομάδα. Ρουτίνα είναι να κάθεσαι με τον/τη σύντροφό σου για τουλάχιστον μία ώρα κάθε μέρα ανεξάρτητα του πόση δουλειά είχες ή πόσο κουρασμένος είσαι. 

Δελεάζομαι να πω συνήθεια, αλλά θα γίνουν παρανοήσεις μεταξύ αυτού που λέω εδώ και εκείνου που είχα πει σε ένα παλαιότερο άρθρο. Εκείνο που εννοώ και στο οποίο εναντιώνομαι προσωπικά όταν λέω συνήθεια, είναι το να κάνεις ό,τι κάνεις χωρίς να είσαι συνειδητός. Ρουτίνα είναι να πλένεις τα δόντια σου, ο τρόπος που τα πλένεις είναι η συνήθεια και για να είναι αποτελεσματικός πρέπει να είναι απόλυτα συνειδητός. Αν  είναι ξεκάθαρο αυτό, αν δηλαδή η ιδέα της συνήθειας αφορά σε εκπληκτικές και παραγωγικές δράσεις οι οποίες γίνονται κάθε φορά με απόλυτα συνειδητό τρόπο και όχι αυτοματοποιημένα, τότε δεν έχω κανένα θέμα με τη λέξη και την ιδέα. 

Παράθεση - epixeiro.gr

Το ήξερες πως οι έρευνες δείχνουν ότι για να υιοθετήσεις μία καινούρια ρουτίνα χρειάζεσαι 66 μέρες κατά μέσο όρο;

Έλεγα λοιπόν για τις 30 Ιουνίου... Η ημέρα αυτή – αν ξεκινήσεις σήμερα και επιμείνεις κάθε μέρα – μπορεί να είναι η μέρα όπου θα φτάσεις στο νέο σου εαυτό. Νέες ρουτίνες, νέες συνήθειες, νέες σκέψεις, νέα συναισθήματα, νέα ζωή. Αρκεί να βρεις εκείνο που θες και να αντέξεις λίγες μέρες. Οι ερευνητές λένε πως  αλλάζουν οι νευροσυνδέσεις μας – η συνδεσμολογία των νευρώνων - και όλα όσα είναι αυτόματα τώρα, θα έχουν αντικατασταθεί από τις νέες, τις καθαρά δικές μας επιλογές. Δεν είναι υπέροχο αυτό; Η ικανότητα να σμιλεύσεις τον εαυτό σου κατά βούληση, η δυνατότητα να γίνεις ένας Μιχαήλ Άγγελος όπου το αριστούργημά του είσαι εσύ ο ίδιος με ενθουσιάζει, δίνει προοπτική, δημιουργεί όραμα.

Θυμήσου εντούτοις, ότι αν ξεκινήσεις να περπατάς αυτόν το δρόμο, θα περάσεις από τρία στάδια:

  • Πρώτον – περίπου τις πρώτες 20 ημέρες – θα διασπάσαι συνεχώς, θα ξεχνάς, θα θες να αναβάλλεις, θα ψάχνεις δικαιολογία να αποφύγεις. Υπόμενε το, θα περάσει. Είναι οι επιθανάτιοι ρόγχοι του παλιού σου εαυτού.
  • Δεύτερον – τις επόμενες 20 περίπου - θα νοιώθεις μπερδεμένος αλλά είναι καλό να γνωρίζεις πως όταν το χάος ακολουθεί την προηγούμενη φάση (αναβλητικότητα, διάσπαση, δικαιολογίες), αγκάλιασέ το γιατί αυτό ακριβώς το χάος εμπεριέχει την  ανάπτυξη, τη βελτίωση, την καλύτερη “αναβαθμισμένη” έκδοση του εαυτού σου. Αν νοιώθεις ότι θες να τα παρατήσεις, είσαι στο σωστό δρόμο και αν νοιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά – πάντα σε σχέση με εκείνο που προσπαθείς να εντάξεις στη ζωή σου – τότε κατάλαβε ότι όλα είναι σωστά.
  • Στο τρίτο στάδιο θα αρχίσεις να νοιώθεις ότι τα πράγματα πιάνουν το ρυθμό τους, μπαίνουν στη θέση τους, γίνονται ευκολότερα. Μείνε και εκεί για άλλες 20 ημέρες περίπου και σύντομα θα ξυπνήσεις και θα πεις καλημέρα σε έναν νέο εαυτό.

Λένε πως κάθε αλλαγή στην αρχή είναι δύσκολη, στο ενδιάμεσο ακατάστατη και στο τέλος μεγαλοπρεπής. Τούτη μου μοιάζει μία εξαιρετικά ελκυστική σκέψη, τόσο που σήμερα 12 Απρίλη και Μ. Τετάρτη, με τα μάτια στο παραδοσιακά επικείμενο θαύμα του Σαββάτου, δεν μπορώ να μην σκεφτώ την περίπτωση και τη ρεαλιστική δυνατότητα, να πάρει ο κάθε ένας από εμάς τη σωτηρία του στα δικά του χέρια. Μου φαίνεται μία καλή ιδέα. Μία πολύ καλή ιδέα για την ακρίβεια. Η 30η Ιουνίου μπορεί να είναι η μέρα σου. Τι λες;

Εις το επανιδείν. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr