NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

Τυχαίες σκέψεις για μια καλύτερη ζωή

Τυχαίες σκέψεις για μια καλύτερη ζωή

9 ιδέες για να κάνεις το ταξίδι της ζωής πιο ευχάριστο και παραγωγικό

“Κάθε νέο βιβλίο που διαβάζεις, αυξάνει τη βιβλιοθήκη με τα αδιάβαστα βιβλία.” Πάνε χρόνια που διάβασα αυτή τη φράση και όσο παθαίνω και μαθαίνω, τόσο περισσότερο συνειδητοποιώ την ανάγκη του να μην καταλήγω σε συμπεράσματα, να μην παίρνω τελικές αποφάσεις και να μην φτάνω σε τελικά πορίσματα. Αν όλα αυτά τα χρόνια που έχω σκύψει πάνω από το τι είναι εκείνο που μας κάνει πιο χαρούμενους και παραγωγικούς έμαθα κάτι, αυτό είναι πως ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα, πως δεν υπάρχει ποτέ μόνο ένας τρόπος για να κάνεις τα πράγματα να δουλέψουν και τελικά πως είναι καλύτερα να κρατάμε τη μπάλα χαμηλά και να είμαστε πιο μετριοπαθείς για τη βεβαιότητα της ισχύς των πεποιθήσεών μας.

Από εκεί και πέρα και με αυτά κατά νου, σκέφτηκα για το άρθρο αυτής της εβδομάδας να μοιραστώ μερικές σκέψεις οι οποίες - ας είμαστε ειλικρινείς - δεν πρόκειται να αλλάξουν τη ζωή σας, αλλά μπορούν να σας βοηθήσουν να ζήσετε λίγο καλύτερα και λίγο πιο ευχάριστα αυτό το αναπάντεχο ταξίδι που ούτως ή άλλως βρεθήκαμε να κάνουμε.

ΓΙΝΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ, ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Η ιδέα εδώ είναι πως έχει περισσότερη πλάκα να μορφοποιείς τον κόσμο γύρω σου από το να είσαι απλός επισκέπτης του. Πως δίνεις μορφή στον κόσμο; Μέσα από τη διαδικασία της δημιουργίας (οποιασδήποτε δημιουργίας) η οποία σου δίνει εμπειρίες χάρη στις οποίες γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου και όσα είναι σημαντικά για σένα. Δημιούργησε, μην καταναλώνεις. 

Παράθεση - epixeiro.gr

Όσο πιο σίγουρος είσαι για τα συμπεράσματα που έχει καταλήξει, τόσο μεγαλύτερη η άγνοιά σου.

ΖΗΣΕ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ

Ζω αυθεντικά σημαίνει ζω τη δική μου ζωή με τους δικούς μου όρους και με τις δικές μου αξίες. Ζω αυθεντικά σημαίνει δε ζω τη ζωή που οι άλλοι περιμένουν από μένα. Τούτο προϋποθέτει ότι έχω επενδύσει λίγο χρόνο για να βρω ποιοι είναι οι δικοί μου όροι και οι δικές μου αξίες. Το έχεις κάνει ή ακόμα;

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΙΔΕΕΣ

Ας είμαστε ειλικρινείς. Κάθε ιδέα που είχες ή θα έχεις δεν είναι ακριβώς δική σου αφού είναι το αποτέλεσμα του ότι διάβασες, είδες, ή άκουσες κάτι που έκανε κάποιος άλλος. Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι και να κατηγορείς ότι σου έκλεψαν την ιδέα ή οτιδήποτε άλλο. Στο λέει αυτό ένας που παλιότερα ένοιωσε έτσι πολλές φορές. Δεν αξίζει. Μοιράσου τις ιδέες σου και κάν’ το απλόχερα. Είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργήσεις χώρο μέσα σου, ώστε άλλες καλύτερες ιδέες να σε επισκεφτούν.

ΔΟΥΛΕΨΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ

Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψεις τα όρια και τη δύναμη του μυαλού σου, είναι να πιέσεις το σώμα σου στα άκρα του. Αυτό σημαίνει γυμνάσου και πιέσου και κάν’το με συνέπεια. Το να δουλεύεις με το σώμα είναι το να δημιουργείς τις κατάλληλες συνθήκες για να ανθίσουν όσα έχεις στο μυαλό σου. Στο εν τω μεταξύ καθώς τα κάνεις όλα αυτά, προσπάθησε να μην ταυτίζεσαι και να μη χάνεσαι πολύ ούτε μέσα στο μυαλό, ούτε μέσα στο σώμα σου. Η διερεύνηση των ορίων δεν είναι αυτοσκοπός αλλά συνθήκη για να ζήσεις εκπληκτικές εμπειρίες.

ΞΕΚΙΝΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ/Η

Δε θα είσαι ποτέ πραγματικά έτοιμος/η για οτιδήποτε. Μην περιμένεις κίνητρα. Τα κίνητρα θα έρθουν όταν ξεκινήσεις. Όλοι πάνω κάτω ξεκινάμε με τον ίδιο τρόπο: Χωρίς λεφτά, χωρίς γνωριμίες και χωρίς εμπειρία. Εκείνο που κάνει όλη τη διαφορά είναι ότι κάποιοι ξεκινούν ούτως ή άλλως, ενώ άλλοι όλο το σκέφτονται. Ξεκίνα για τους στόχους σου. Τώρα. Το να μάθεις να ξεκινάς, άλλωστε, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μάθεις να τερματίζεις.

ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟ Μ.Ο. ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΣΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΑ

Δε σε νοιάζει ποια είναι η τελική σου ταχύτητα. Σε νοιάζει ποιος είναι ο μέσος όρος της ταχύτητάς σου. Τα αποτελέσματα τα γεννά η συνέπεια. Οι περισσότεροι δουλεύουν πολύ σκληρά μία στο τόσο. Για να τα καταφέρεις σε οποιονδήποτε τομέα, αρκεί να δουλεύεις σκληρά κάθε μέρα. Τίμια, με συνέπεια και επιμονή. Η διαφορά των επαγγελματιών με τους ερασιτέχνες είναι ότι οι πρώτοι κάθονται και κάνουν όσα πρέπει να κάνουν, άσχετα με το αν έχουν όρεξη ή όχι.

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΔΕΙΑ

Δε χρειάζεσαι άδεια από κανέναν για να αγαπήσεις κάποιον ή κάτι. Δε χρειάζεσαι άδεια από κανέναν για να ονειρευτείς και να κυνηγήσεις τα όνειρά σου. Δε χρειάζεσαι άδεια από κανέναν για να δημιουργήσεις, να πας ταξίδι, να παραιτηθείς ή να κλάψεις. Δε χρειάζεσαι άδεια για τίποτα και δε χρειάζεσαι να γίνεις “ο/η πιο …. “ σε τίποτα. Μάθε να ζεις και να κάνεις ό,τι γουστάρεις. Οι περισσότεροι δεν ξεφεύγουμε ποτέ από την ηλικία του παιδιού που κοιτά και περιμένει τη συναίνεση και αποδοχή από ένα γονιό. Μπορεί να μην είναι πλέον ο γονιός αλλά ένας σύντροφος, ένα αφεντικό ή οποιοσδήποτε άλλος, αλλά δεν έχει σημασία. Ο μηχανισμός είναι ακριβώς ο ίδιος. Από εδώ και στο εξής έχεις την άδεια να κάνεις ό,τι θες και την υποχρέωση να μην ξαναπάρεις άδειες.

ΑΝΑΛΑΒΕ ΕΥΘΥΝΗ

Είναι δική σου ευθύνη το τι θα κάνεις στη ζωή σου. Σταμάτα τις κατηγορίες, τις δικαιολογίες και τα παράπονα. Ό,τι έγινε, έγινε. Έπαθες, έμαθες οπότε ήρθε η ώρα να πας παρακάτω. Μη σταματάς να περπατάς και να διεκδικείς όσα επιθυμείς. Να θυμάσαι εντούτοις όμως, πως δεν είναι κανενός υποχρέωση να σου χαρίσει ή να σε βοηθήσει σε τίποτα. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΥΘΥΝΗ να ζήσεις τη ζωή που θες. Είναι δική σου ευθύνη να πας να σκουντήσεις τον ώμο που πρέπει, να χτυπήσεις την πόρτα που πρέπει και να πεις: “Γεια χαρά. Θέλω να πάω εκεί. Μπορείς να βοηθήσεις;”

ΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΕΣ

Η ζωή σου είναι απόρροια της ταυτότητας σου.  Δεν πρόκειται ποτέ να ξεφύγεις από τον εαυτό σου και από τα όρια που θέτει η εικόνα που έχεις για αυτόν. Εκείνο που πετυχαίνεις και έχεις, δε θα είναι ποτέ καλύτερο από την εικόνα που έχεις για σένα. Στην καλύτερη περίπτωση θα είναι ισάξιο. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να επιλέξεις όποια ταυτότητα θες και σιγά-σιγά να την κάνεις πραγματικότητα. Κάνε την επιλογή σου - όποια επιλογή θες - και άρχισε να συμπεριφέρεσαι σε ευθυγράμμιση με αυτή τη νέα ταυτότητα. Αν το κάνεις σύντομα θα ανακαλύψεις ότι η μεταμόρφωση δεν είναι προνόμιο μόνο της κάμπιας που γίνεται πεταλούδα.

Εις το επανιδείν. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr