NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Ηγεσία & Management
ανάγνωση

9+1 ύπουλες καταστάσεις που σας στερούν πολύτιμο ελεύθερο χρόνο

9+1 ύπουλες καταστάσεις που σας στερούν πολύτιμο ελεύθερο χρόνο

Ένας επιχειρηματίας, ιδιαίτερα στην περίοδο κρίσης που διανύουμε είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένος να εργάζεται ακόμα περισσότερο για να επιτύχει τα ίδια αποτελέσματα που είχε στο παρελθόν. Αυξάνει τις συναντήσεις με τους πελάτες του για να πουλήσει, ασχολείται περισσότερο με την παρουσία της επιχείρησής του στο internet, ψάχνει συνεχώς τρόπους για να βελτιώσει ποιοτικά και ποσοτικά το επίπεδο εξυπηρέτησης προς τους πελάτες του για να τους διατηρήσει κτλ.   

Παράλληλα ασχολείται ένα μεγάλο μέρος του χρόνου του με την οργάνωση της επιχείρησής του, με τα άτομα που έχει επιλέξει ως συνεργάτες, το προσωπικό με αποτέλεσμα να δουλεύει πιο σκληρά, περισσότερες ώρες, χωρίς να μένει καθόλου ελεύθερος χρόνος να αφιερώσει στα αγαπημένα του πρόσωπα ή στις δραστηριότητες που τον γεμίζουν πέραν της εργασίας του.   

Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι αυτές οι “ύπουλες” καταστάσεις που κάνουν έναν επιχειρηματία να εργάζεται ατελείωτες ώρες πέρα από το να τηρεί ευλαβικά ένα συγκεκριμένο καθημερινό πλάνο ενεργειών και να μην επιτρέπει οποιαδήποτε απόκλιση από αυτό.

  • Όταν αποδέχεται μη ολοκληρωμένες ενέργειες από τους συνεργάτες ή τους υπαλλήλους του. Αυτό που θα πρέπει να τον ενδιαφέρει είναι η επιτυχής και καθ’ ολοκληρίαν εκτέλεση των καθημερινών πλάνων και όχι οι ημιτελείς εργασίες.  
  • Όταν είναι επιεικής με αυτούς, δικαιολογώντας την ερασιτεχνική προσέγγιση. Όταν πρόκειται να διεκπεραιωθεί μια υπόθεση ή μια ενέργεια την οποία έχει αναθέσει σε κάποιον άλλο, θα πρέπει να επιδεικνύεται επαγγελματισμός ως προς την ανάληψη της ευθύνης για την ολοκλήρωσή της. Δικαιολογώντας την αποτυχία του υπαλλήλου να φέρει εις πέρας μία ενέργεια, αυτό που απομένει είναι ... μια ανολοκλήρωτη ενέργεια, την οποία καλείται να φέρει εις πέρας ο ίδιος.  
  • Όταν δεν δίνει σαφείς και ξεκάθαρες εντολές. Καταφέρνει έτσι να μπερδεύει το άτομο στο οποίο τις απευθύνει, με αποτέλεσμα εκείνο να μην μπορεί να ανταποκριθεί ανάλογα. Η έλλειψη κατανόησης του τι πραγματικά είναι αυτό που ζητείται, συνεπάγεται δυστυχώς την αναγκαστική παρέμβαση του επιχειρηματία για την ολοκλήρωσή της.  
  • Όταν δεν ολοκληρώνει ο ίδιος ο επιχειρηματίας μια σημαντική ενέργεια και την αναθέτει σε κάποιον άλλον. Ιδιαίτερα για σημαντικές υποθέσεις. Μαντεύετε σε ποιον θα ξαναγυρίσει;  
  • Όταν κάνει πράγματα, τα οποία έχει ήδη κάνει κάποιος άλλος. Επαναλαμβάνοντας ενέργειες και διαδικασίες όπως έλεγχο λογαριασμών, παραγγελιών, διενέργεια τηλεφωνημάτων σε συγκεκριμένους πελάτες κτλ. Σπατάλη χρόνου λόγω έλλειψης συντονισμού και επικοινωνίας με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του.  
  • Όταν δεν έχει οργανώσει αποτελεσματικά μια δραστηριότητα. Η ελλιπής οργάνωση μιας διαδικασίας, έχει ως αποτέλεσμα να πρέπει να επιστρέψει σε προηγούμενα βήματα και φάσεις για να τα ολοκληρώσει.  
  • Όταν δεν εκπαιδεύει επαρκώς το προσωπικό του, ή ακόμα όταν διατηρεί μη παραγωγικό προσωπικό και συνεργάτες στην επιχείρησή του. Και οι δύο αυτές περιπτώσεις έχουν ως συνέπεια να βουλιάζει και να παγιδεύεται ο επιχειρηματίας σε χαμηλότερες θέσεις στο οργανόγραμμα της επιχείρησής του και να αναγκάζεται να δουλεύει διπλά, όχι μόνο για την θέση του, αλλά και για την θέση του ατόμου που δεν κάνει την δουλειά του.  
  • Όταν δεν ζητάει από τους συνεργάτες ή το προσωπικό του να του δίνουν αναφορές για την εξέλιξη των ενεργειών, τις οποίες τους έχει αναθέσει. Πλήρης κατασπατάληση χρόνου για να μάθει τι έκαναν, ενώ θα έπρεπε να ασχολείται με περισσότερο σημαντικά θέματα για την ανάπτυξη της επιχείρησής του. Αντί να ανακαλύψει λύσεις αντιμετώπισης της κρίσης, προσπαθεί να ανακαλύψει αν έκαναν αυτά που τους ανέθεσε.  
  • Μια πολύ σημαντική αύξηση του χρόνου της εργασίας και όχι των αποτελεσμάτων που πηγάζουν από αυτή είναι η ανυπαρξία ενός ξεκάθαρου στόχου όχι μόνο σε εκείνον αλλά και στο προσωπικό ή τους συνεργάτες του. Εργάζεται, δίχως να έχει κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση για την επιχείρησή του καθώς και για τον ίδιο. Το ίδιο κάνουν και οι υπόλοιποι βάζοντας “τρικλοποδιές” ο ένας στον άλλο.  
  • Τέλος όταν ένας επιχειρηματίας ακούει πολλές απόψεις από διαφορετικά άτομα και ενεργεί βάσει αυτών, δίχως να έχει κάνει την έρευνά του, υλοποιώντας τες, διαπιστώνει στην συνέχεια έχοντας ξοδέψει πολύτιμο χρόνο ότι δεν ήταν οι κατάλληλες για την δική του περίπτωση.

Δουλεύοντας κανείς σκληρά και για πολλές ώρες δεν συνεπάγεται ότι θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα πρέπει να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τον χρόνο του και παράλληλα να είναι σε συνεχή εγρήγορση για να εντοπίζει αν συντρέχουν οι παραπάνω καταστάσεις στην επιχείρησή του. Θα πρέπει να επιδιώκει αρμονία και ισορροπία με τα άτομα που συναναστρέφεται πέραν του εργασιακού χώρου. Τότε μόνο θα αρχίσει να βλέπει την αύξηση του ελεύθερου χρόνου και θα ικανοποιείται ακόμη περισσότερο από την εργασία του και την ζωή του.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr