NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Ηγεσία & Management
ανάγνωση

Πόσο σωστά αντιμετωπίζετε τους ανθρώπους και τα τμήματα της επιχείρησής σας;

Πόσο σωστά αντιμετωπίζετε τους ανθρώπους και τα τμήματα της επιχείρησής σας;

Η πιο βασική προϋπόθεση για να πετύχει κανείς τους επιχειρηματικούς του στόχους είναι η ικανότητά του να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την επιχείρησή του, τα τμήματά της, τις λειτουργίες της, τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτήν καθώς και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με την διοίκησή της.

Αντιμετώπιση σημαίνει να μπορεί κανείς να αναγνωρίσει κάτι καινούριο, να μπορεί να έχει ουσιαστική επικοινωνία με αυτό και να νιώθει άνετα μαζί του. Είτε είναι πράγμα, είτε είναι άνθρωπος, είτε είναι μια κατάσταση.

Πολύ συχνά βλέπουμε επιχειρηματίες οι οποίοι δεν μπορούν ή αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα ή δυσκολίες σε σχέση με τους εργαζομένους τους, ή κάποιο τμήμα της επιχείρησής τους. Η συνέπεια αυτού είναι να αποστασιοποιείται ο επιχειρηματίας από αυτήν και να μειώνεται ο έλεγχός του. Λιγότερος έλεγχος σημαίνει ότι αφήνει σε ένα βαθμό τα πράγματα στην “τύχη” τους με συνέπεια να μην τα επηρεάζει θετικά.

Αντίστοιχα για μια περιοχή της επιχείρησης, για παράδειγμα το τμήμα πωλήσεων, ένας επιχειρηματίας που δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τους υποψήφιους πελάτες δηλαδή να ξεκινήσει να κάνει ενέργειες για να πουλήσει σε αυτούς, έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγής άρα και των εσόδων.  Αν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις αντιρρήσεις των πελατών του, οι οποίοι πλέον έχουν γίνει πολύ πιο “δύσκολοι” και επιλεκτικοί σε σχέση με το παρελθόν, δεν θα καταφέρει να αυξήσει τις πωλήσεις του και κατ' επέκταση να φροντίσει να επιβιώσει η επιχείρησή του.

Αν δεν είναι πρόθυμος να αντιμετωπίσει τις διαδικασίες του ίντερνετ μάρκετινγκ ό,τι και να του λέει ο κόσμος σχετικά με τα θετικά αποτελέσματα που επιφέρει στον τομέα της προβολής της επιχείρησής του, δεν θα δώσει σημασία.  Αυτό θα συμβεί επειδή λείπει το βασικό συστατικό της αντιμετώπισης, το οποίο έγκειτε στην προθυμία του να δει πρώτα από όλα τι είναι αυτό και να ακούσει την άποψη αυτών που ισχυρίζονται ότι θα τον βοηθήσει στην δουλειά του.

Όταν κάποιος είναι ικανός να αντιμετωπίσει ένα μέρος μιας διαδικασίας, τότε μπορεί να αντιμετωπίσει και άλλα μέρη ευκολότερα και μπορεί προχωρώντας τμηματικά να αντιμετωπίσει ευκολότερα ολόκληρη την διαδικασία.

Όταν ένας επιχειρηματίας αποφεύγει να ασχοληθεί με ένα τμήμα της επιχείρησης, προκαλείται μη συμμόρφωση σε πιθανές εντολές που δίνει. Ακόμα κι αν κάποιος υπάλληλος καταπιαστεί με αυτό που του έχει αναθέσει, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να το αφήσει μισοτελειωμένο και να μείνουν εκκρεμότητες οι οποίες θα  προσθέσουν περισσότερο φόρτο εργασίας.

Αν θέλετε να κατανοήσετε πράγματα που μέχρι τώρα φάνταζαν δύσκολα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αρχίσετε να τα αντιμετωπίζετε. Αν όχι μονομιάς, τουλάχιστον ένα μέρος τους. Θα δείτε ότι σιγά σιγά θα μπορείτε να αντιμετωπίσετε όλο και περισσότερα τμήματα, μέχρι να φτάσετε στο σημείο να αισθάνεστε άνετα με αυτά και να νιώθετε ότι τα κατέχετε.

Δοκιμάστε το. Εντοπίστε περιοχές της εταιρείας σας από τις οποίες έχετε αποτραβηχθεί. Στις οποίες δεν γνωρίζετε τι ακριβώς συμβαίνει. Θα δείτε πόσο καλά θα νιώσετε μετά, μόνο και μόνο επειδή ξεκινήσατε να τις αντιμετωπίζετε...

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr