Βρήκαμε τη συνταγή για τα Λέμον Blondies
Είναι το γλυκό μα ισορροπημένο κέρασμα του all day cafe Λέμον, λίγο πιο πάνω από την Πανόρμου, το οποίο πολλοί θαμώνες του το έχουμε συνδέσει με το μέρος και στο πλάι από το πιατάκι του καφέ που πίνουμε εκεί αλλά και με την κρυφή μας, μέχρι τώρα, επιθυμία να το απολαμβάνουμε και σπίτι.
06/12/2025 | 06:00
06/12/2025 | 16:57
Δίπλα στα γνωστά σε όλους μαγαζιά που σύχναζαν ή ακόμη συχνάζουν φοιτητές, τα αφημένα λίγο-πολύ πίσω σε άλλες δεκαετίες αλλά κυρίως κοντά σε πλατείες και πεζόδρομους, εκεί που η ηχορύπανση της οδού Πανόρμου πια σβήνει, ανθίζουν σταδιακά ολοένα και περισσότερα, νέας γενιάς, κυριολεκτικά και μεταφορικά, cafe, εστιατόρια και καταστήματα.
Από τη μία υπάρχει η περιοχή γύρω από το Orbit, πλάι στην πλήρως αναμορφωμένη πλατεία Σοφίας Βέμπο με 1200 φυτά και βοτανικές πινακίδες, που έχει δημιουργήσει γύρω της μια εστία γεμάτη με παλιά και νέα καταστήματα όπως τα Samba Coffee Roasters|Crossroads, Warehouse, Leonidas cafe αλλά και η κλασική οικογενειακή ταβέρνα με κρητική κουζίνα Νικηφόρος.

Και από την άλλη, ο Πύργος Απόλλων που κρύβει τόσο μέσα στους 25 του ορόφους όσο και στη σκιά του, την οδό Δουκίσσης Πλακεντίας, τους χώρους, τα καταστήματα και τα showrooms νεαρών creatives.
Το Raw Bata του σεφ Χρόνη Δαμαλά κοντά στην τοπική λαϊκή αγορά του Σαββάτου και την πλατεία Λακωνίας είναι πια ένα γαστρονομικό σημείο αναφοράς στην περιοχή, όπως και το Yellow Cafe και το φωτεινό Lemon που έχουν μετατρέψει την πλατεία Πλατεία Χαιρόπουλου σε πηγή καλού cafe συνοδεία φρέσκων σνακς και για να φτάσουμε στο θέμα μας, γλυκών.
Η συνταγή των Λέμον Blondies βήμα-βήμα

Το αγαπημένο μας Λέμον λοιπόν μοιράζεται αυτό το Σαββατοκύριακο με τους αναγνώστες της στήλης Choices Weekend by epixeiro.gr τη συνταγή των λεγόμενων Λέμον Blondies που είναι γλυκές, παντανόστιμες μπουκίτσες από κέικ με γλάσο λεμονιού.
Υλικά για τα Λέμον Blondies
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
110 γρ. βούτυρο
125 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για το Λέμον Glaze
125 γρ. άχνη ζάχαρη
2–3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Προαιρετικά: ξύσμα λεμονιού για τη διακόσμηση

Εκτέλεση — Βήμα προς βήμα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C και ετοιμάζουμε ένα τετράγωνο
ταψί 20x20 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα.
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε με τη λευκή
σοκολάτα μέχρι να λιώσει εντελώς.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα λεμονιού.
Ρίχνουμε το μείγμα βουτύρου/σοκολάτας στο μπολ με τη ζάχαρη-λεμόνι και
ανακατεύουμε χειροκίνητα με σύρμα μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και χτυπάμε
για 1-2 λεπτά μέχρι το μείγμα ώσπου να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
Προσθέτουμε χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύοντας μέχρι να
ενωθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενωθούν
όλα τα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Ψήνουμε για περίπου 30–32 λεπτά — και έχουν στο μυαλό μα ότι τα blondies θα έχουν φωτεινό χρώμα, δεν θα ροδίσει.
Όταν ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε σχάρα.

Για το γλάσο
Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη άχνη μαζί με 2 κουταλιές χυμό λεμονιού — αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμα χυμό μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από το blondie και το απλώνουμε σε όλη του την επιφάνεια.
Προαιρετικά διακοσμούμε με ξύσμα λεμονιού.
Αφήνουμε το γλάσο να σταθεροποιηθεί σε θερμοκρασία δωματίου (ή το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει πιο γρήγορα). Μόλις σφίξει, κόβουμε και τα blondies είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Συμβουλές
Χρησιμοποιούμε ζυγαριά κουζίνας — τα γραμμάρια είναι σημαντικά.
Δεν ανακατεύουμε υπερβολικά το μείγμα μας.
Στο τέλος, κάνουμε μια ελαφριά, απαλή ανάμειξη με σπάτουλα.
Για καλύτερο αποτέλεσμα, προτιμούμε ένα αλουμινένιο ταψί με λαδόκολλα. Ένα
μαύρο ταψί μπορεί να κάνει πιο γρήγορο το ψήσιμο αλλά και πιο σκληρή κρούστα.
Τα διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο μέσα σε αεροστεγές δοχείο ή τυλιγμένα με μεμβράνη για 2 με 3 μέρες.
Σχολιάστε