NEWSFLASH...
Coaching & Training
ανάγνωση

Το networking των Χριστουγέννων, μια συμβουλή την ημέρα! [6η μέρα]

Το networking των Χριστουγέννων, μια συμβουλή την ημέρα! [6η μέρα]

Οι άνθρωποι επιδιώκουν την παρέα ευχάριστων ανθρώπων, είναι κανόνας. Σε όλους τους κύκλους υπάρχουν οι περισσότερο και λιγότεροι δημοφιλείς, υπάρχει αυτός που σε μια συγκέντρωση 30 ανθρώπων θα μιλήσει με όλους μέσα στη βραδιά και εκείνος που θα μιλήσει μόνο με τον οικοδεσπότη, ενώ μετά θα καθίσει σε ένα σημείο του χώρου παρατηρώντας.

Μήπως μαντεύετε τη συμβουλή μου; Ο «άνθρωπός σας» στο networking είναι αυτός, ο φαινομενικά μοναχικός άνθρωπος που παρατηρεί. Το ότι κάποιος είναι εσωστρεφής δεν σημαίνει ότι δεν έχει σχέσεις με ανθρώπους, ότι δεν αποτελεί σημείο επιρροής του κύκλου του, και ότι δεν μπορεί να αποτελέσει για εμάς έναν κρίκο στον κύκλο του δικτύου μας.

Ειδικά ο άνθρωπος που θα εκτεθεί λιγότερο στις πολλές κουβέντες με πολλούς ανθρώπους μπορεί να δώσει περισσότερη προσοχή σε μια συζήτηση στοχευμένη και ενδιαφέρουσα μαζί σας. Κάνοντας τις σωστές ερωτήσεις σε έναν εσωστρεφή άνθρωπο μπορεί να ξετυλιχτεί μπροστά σας ένας ενδιαφέρον νέος κόσμος που μόνο εσείς ξεκλειδώσατε από το περιβάλλον σας, και να είστε η «γέφυρά» του με την υπόλοιπη ομήγυρη, άρα γίνατε αυτόματα ο νέος του φίλος.

Ο εσωστρεφής επιλεκτικός δεν έχει κάποιου είδους κοινωνική αναπηρία, απλά αυτό είναι το στυλ του. Επωφεληθείτε από την παρουσία του και πλησιάστε τον εσείς.


Η δικτύωση είναι σχέσεις, και πότε οι ανθρώπινες σχέσεις είναι σημαντικές; Τα Χριστούγεννα. Οι γιορτές των Χριστουγέννων λοιπόν, είναι ο πολιούχος του networking. Ακραίο; Για δύο εβδομάδες θα σας δίνω μια συμβουλή την ημέρα σε θέματα δικτύωσης με τους πιο απίθανους ανθρώπους που συναντάτε αυτές τις ημέρες. Μην ξεχνάτε: ποτέ δεν ξέρεις ποιόν γνωρίζει αυτός που κάθεται δίπλα σου.

Διαβάστε εδώ όλες τις ημέρες του αφιερώματος:

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr