NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Σκληρός κόσμος: 8 σκληρές αλήθειες που πρέπει να ακούσεις και να αντιμετωπίσεις

Σκληρός κόσμος: 8 σκληρές αλήθειες που πρέπει να ακούσεις και να αντιμετωπίσεις

Ο κόσμος μας μπορεί να είναι σκληρός. Η καλύτερη λύση φαίνεται πως είναι να αποδεχθείς το γεγονός, να το επεξεργαστείς, να το κατανοήσεις και να το αντιμετωπίσεις, με όλη σου την ενέργεια.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα Jessica Hagy, υπάρχουν κάποιες σκληρές αλήθειες που πρέπει να αποδεχθείς και να αντιμετωπίσεις. Να τις κοιτάξεις κατάματα και να τους δώσεις την απάντηση που χρειάζονται.

Είσαι καλός, αλλά όχι τόσο καλός όσο μπορείς να γίνεις

Όσο εσύ θεωρείς πως είσαι τόσο καλός όσο χρειάζεται να είσαι ή όσο μπορείς να γίνεις, κάποιος άλλος προετοιμάζεται, τελειοποιώντας τη δουλειά του για να σου πάρει τη θέση. Και εσύ θα μείνεις να τον κοιτάς να σε προσπερνάει.

Δεν ταιριάζεις με κάθε ομάδα και ποτέ δεν θα ταιριάξεις

Δεν θα ταιριάξεις ποτέ με όλους. Θα είσαι πάντα λίγο διαφορετικός, πολύς, λίγος, εξωστρεφής, εσωστρεφής, έμπειρος, άπειρος. Πάντα κάτι θα λείπει που θα σε κάνει να μην ταιριάζεις απόλυτα. Αλλά το ίδιο θα συμβαίνει και με οποιονδήποτε άλλον.

Κανείς δεν νοιάζεται για τη σπουδαία δουλειά που έκανες χθες

Όλη η τρομερή δουλειά που έκανες χθες, όλα τα εμπόδια που ξεπέρασες, όλη η νέα γνώση που μετέδωσες, όλα τα τρομερά μαθήματα που έδωσες και πήρες, έχουν σημασία μόνο εάν μπορούν να επηρεάσουν όσα κάνεις σήμερα. Οι δάφνες μαραίνονται γρήγορα.

Κάποια πράγματα θα αλλάξουν με ή χωρίς την συμβολή σου

Είτε ασχοληθείς, είτε όχι, κάποια πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους.

Δεν θα πάρεις ποτέ άδεια από τις υποχρεώσεις σου

Δεν μπορείς να ξεφύγεις από την προσωπικότητα σου, τον αντίκτυπο της δουλειάς σου, τον ρόλο σου στην οικογένεια, στην κοινότητα ή το συναίσθημα πως πρέπει να κάνεις κάτι παραπάνω. Όταν είσαι εξουθενωμένος από όλα αυτά, απλά να ξέρεις πως αν έχεις ευθύνες, έχεις και σημασία.

Οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα για τα προβλήματα σου

Πρέπει να συνδέσεις το δικό σου συμφέρον με το όφελος των άλλων. Δώσε περισσότερη προσοχή στα καλέσματα των άλλων για βοήθεια, ακόμη και αν εκείνοι δεν έρχονται για να σε βοηθήσουν.

Το μυαλό σου σου λέει συνεχώς ψέματα

Υπάρχουν εκατοντάδες γνωστικές προκαταλήψεις ενσωματωμένες στη λειτουργία του εγκεφάλου σου. Μην είσαι τόσο σίγουρος ότι αυτό που νομίζεις είναι αληθές ή σε συμφωνία με την πραγματικότητα. Και να γνωρίζεις ότι όλοι αντιμετωπίζουν τα ίδια λογικά εμπόδια.

Εάν κάποιος δεν επωφελείται από εσένα, δεν φέρνεις λεφτά

Όπως τονίζει η Hagy, όλοι οι εργαζόμενοι φέρνουν περισσότερα χρήματα από όσα κοστίζουν σε μια εταιρεία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr