NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

KARMA Wellness studio: «Δουλειά με σεβασμό στο ανθρώπινο σώμα»

KARMA Wellness studio: «Δουλειά με σεβασμό στο ανθρώπινο σώμα»

«Κάρμα» σημαίνει δράση. Και, συνήθως, συνειρμικά της δράσης σκεφτόμαστε κίνηση, άσκηση ή ακόμα και γυμναστική. Κάρμα και γυμναστική, για την ακρίβεια pilates, yoga και διορθωτική άσκηση, συνδυάζονται σε ένα καινούριο χώρο που μας προσκαλεί όχι μόνο για ενδυνάμωση μυών αλλά και χαλάρωση.

Επισκεφτήκαμε το «KARMA Wellness studio» και συνομιλήσαμε με την Personal Trainer & Pilates Instructor του χώρου, κα Μαρία Βουτυράκη. Φιλική, γλυκύτατη και πολύ ενημερωμένη για τη δουλειά της, η κα Βουτυράκη, μας ανέλυσε το γιατί πρέπει να βάλουμε όλοι τη γυμναστική στην ζωή μας τη νέα χρονιά.

Η ενασχόλησή της με τον αθλητισμό ξεκίνησε από μικρή. Έκανε για λίγο στίβο, βόλεϋ και, αν και απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης, στο Ρέθυμνο, τέλειωσε και ιδιωτική σχολή για Personal Τraining (Base Training Academy). Εκπαιδεύτηκε στο Pilates mat και σε Pilates Equipment (μηχανήματα) από την MK Pilates και ασχολήθηκε με το αντικείμενο δίνοντας μαθήματα personal training αλλά και σε διάφορα γυμναστήρια. Τότε, προέκυψε η ιδέα του «KARMA Wellness studio» το οποίο είναι ένα κέντρο ολιστικής προσέγγισης με εξατομικευμένα προγράμματα άσκησης, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε αθλούμενου. Αυτό είναι το πλεονέκτημά τους σε σχέση με άλλους παρόμοιους χώρους της πόλης.

karma_krits4.jpg?mtime=20190201192801#asset:112124

Στην ουσία, είναι το αποτέλεσμα μιας ομαδικής προσπάθειας διαφορετικών ειδικοτήτων επαγγελματιών να προσφέρουν ποιότητα στην άσκηση. Γι' αυτό συνεργάζονται ο Γυμναστής, Μάνος Μανδαλάκης, που ασχολείται περισσότερο με προγράμματα που έχουν να κάνουν με διορθωτική άσκηση και διαχείριση χρόνιου πόνου. Επίσης, η Φυσικοθεραπεύτρια, Αθανασία Αράθωμα, που κάνει διάφορα είδη μασάζ, ο Δημήτρης Μυλωνάκος, που είναι Κλινικός Διατροφολόγος και τέλος, η Νεφέλη Καρκαβίλα, Yoga Trainer, που ασχολείται με aerial yoga. Το μότο τους; «Δουλειά με σεβασμό στο ανθρώπινο σώμα».

Ο χώρος της άθλησης, σε μια πόλη όπως το Ηράκλειο, προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης καθώς υπάρχουν Σύλλογοι για ομαδικά αθλήματα, στίβο, κολύμβηση αλλά και αρκετά γυμναστήρια. Ο ανταγωνισμός – συναγωνισμός μεγάλος, αλλά αυτό που κάνει μια επιχειρηματική προσπάθεια να ξεχωρίζει, σύμφωνα με την κα Βουτυράκη, είναι οι γνώσεις των επαγγελματιών, η εξειδίκευση, η επιμονή αλλά και η ποιότητα στις προσφερόμενες υπηρεσίες. Στο «KARMA Wellness studio» έχουν τμήματα ομαδικά, μέχρι 10 ατόμων, personal αλλά και παιδικά προγράμματα. Η καινοτομία τους; Σε σχέση με άλλους χώρους μαζικής άθλησης, παρέχουν προσωπική αξιολόγηση για τον κάθε ασκούμενο, εστιάζουν στις προσωπικές του ανάγκες – μυοσκελετικά προβλήματα και, τέλος, η ομάδα εργάζεται για το εξατομικευμένο πρόγραμμα, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Καινοτομία αποτελεί, επίσης, η διορθωτική άσκηση (corrective exercise) προσαρμοσμένη στις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις του κάθε αθλούμενου. Επίσης, κάνουν μουσικοκινητική σε παιδιά από ειδική νηπιαγωγό – δασκάλα μουσικής, zumba kids και aerial kids.

Φυσικά, απευθύνονται και σε αθλητές, γιατί όσο καλή και να είναι μια προπόνηση, δεν τα προσφέρει όλα. «Ειδικά σε παιδιά Ακαδημιών (σε διάφορα αθλήματα), βλέπουμε πολλές μυικές ανισορροπίες και άλλα, που αν δεν αντιμετωπιστούν από μικρές ηλικίες δεν θα μπορέσουν μελλοντικά να δώσουν σαν επαγγελματίες αθλητές το πικ των δυνατοτήτων τους σε σχέση με ένα σώμα άρτιο», μας αναφέρει, χαρακτηριστικά, η κα Βουτυράκη. «Ο γυμναστής με την εξειδίκευση στη διορθωτική άσκηση», συνεχίζει, «θα κάνει, για παράδειγμα. μια αξιολόγηση για το κάθε παιδί, θα δει τις ανάγκες του και θα μπορέσει να δώσει οδηγίες στον προπονητή για το πρόγραμμα που μπορεί να ακολουθήσει το κάθε παιδί χωριστά, ώστε να εξελιχθεί σαν αθλητής. Αυτό, για παράδειγμα, μπορούμε να το αναλάβουμε σε συνεργασία με κάποια ομάδα».

karma_krits3.jpg?mtime=20190201192711#asset:112123

Επίσης, προσφέρουν μάλαξη, είτε θεραπευτική είτε αθλητικό μασάζ είτε λεμφική παροχέτευση για όσους θέλουν ακόμα και μια συνεδρία. Μπορεί, στο κέντρο, να απευθυνθεί και κάποιος που δεν επιθυμεί να κάνει γυμναστική αλλά να ακολουθήσει πρόγραμμα συνεδριών με το διαιτολόγο ή τη φυσικοθεραπεύτρια. Η κα Βουτυράκη, μας ανέπτυξε και τα οφέλη του Pilates, που είναι και η ειδικότητά της. Αποτελεί μια μέθοδο εκγύμνασης η οποία στοχεύει στην υγεία της σπονδυλικής στήλης και τη σωστή στάση του σώματος. Eίναι για όλους, γυναίκες και άνδρες, ανεξαρτήτως ηλικίας. Δίνει ένα σώμα σμιλεμένο, με το βασικότερο να είναι ότι γυμνάζει χωρίς τραυματισμούς (σε αυτό οφείλει και τη δημοτικότητά του). Δίνει σταθερότητα στο σώμα και «σε περίπτωση που υπάρχουν ιδιαιτερότητες (πχ. κύφωση – σκολίωση – κήλη, κτλ.)», μας αναφέρει, «ο ασκούμενος ή θα μπει σε μια μικρότερη ομάδα (3 – 4 άτομα) ή θ' ακολουθήσει πρόγραμμα προσωπικής καθοδήγησης».

Γιατί να επιλέξει κάποιος το «KARMA Wellness studio» για να γυμναστεί; Η απάντηση από την ίδια την Pilates Instructor του χώρου. «Γιατί σε εμάς ο κάθε ασκούμενος έχει εξατομικευμένο πρόγραμμα ασκήσεων, προσαρμοσμένο στο σώμα και τις ανάγκες του, με συνεχή επίβλεψη. Δεν είναι ίδια γυμναστική κατάλληλη για όλους. Έχει διαφορά αν γυμναστεί κάποιος με 20 άτομα, αν μπει σε group μέχρι 10 άτομα, μέχρι 3 – 4 άτομα και, σαφώς, ακόμη μεγαλύτερη όταν κάνει personal». Συνεχίζοντας, μας επισημαίνει πως «πολλές φορές μας στέλνουν γιατροί άτομα με συγκεκριμένα μυοσκελετικά προβλήματα για pilates, στα οποία δεν μπορείς να εφαρμόσεις τον τύπο των ασκήσεων που θα κάνει πχ. κάποιος υγιής. Αυτά τα άτομα «απαιτούν» εξειδίκευση στη γυμναστική τους κάτι που μπορούμε να τους το προσφέρουμε».

karma_krits2.jpg?mtime=20190201192635#asset:112122

Το επιχειρείν (γενικά), χωρίς να αποτελεί εξαίρεση ο χώρος της άθλησης, είναι μια απόφαση δύσκολη με την παρούσα οικονομική και φορολογική κατάσταση. Το ρίσκο μεγάλο, αφού απαιτείται ένα σεβαστό κεφάλαιο για αγορά μηχανημάτων. Το συνηθέστερο για τους συναδέλφους της κας Βουτυράκη, γυμναστές, είναι να βρουν δουλειά σε ένα ήδη υπάρχον γυμναστήριο της πόλης. Η γραφειοκρατία μεγάλη, σε σημείο που να απογοητεύεται κάποιος από τις καθυστερήσεις σε άδειες, ενώ οι επιδοτήσεις ανύπαρκτες. Η απόφαση για το «KARMA», όπως μας αναφέρει, προέκυψε αφενός από την αγάπη για το αντικείμενο και αφετέρου από την ανάγκη για δημιουργία κατάλληλων εναλλακτικών χώρων ολιστικής προσέγγισης που θα εμπνέουν τους ανθρώπους να ασκηθούν όχι μόνο για να βελτιώσουν την εικόνα τους αλλά και την υγεία τους. Επίσης, «λόγω πληθώρας επιλογών για γυμναστική, θα πρέπει ο καθένας μας να γνωρίζει πως είναι διαφορετικός, με άλλο σώμα και ανάγκες. Καλό είναι να γνωρίζουμε τι περιμένουμε από το κάθε γυμναστήριο και τι προσδοκούμε για εμάς, ώστε να αποφασίσουμε σωστά που θα γυμναστούμε και με ποιο τρόπο».

Τέλος, σύμφωνα με την κα Βουτυράκη, το μέλλον είναι στο personal training. Η καθιστική ζωή και οι πόνοι στον αυχένα και τη μέση που απορρέουν από αυτή μπορούν να νικηθούν. Κατά την άποψή της, «η γυμναστική one to one ή το πολύ σε group 3 – 4 ατόμων είναι μονόδρομος. Αυτό που προσπαθούμε εμείς στο "KARMA" είναι να γυμνάσουμε όσους έρχονται, με σεβασμό στο σώμα τους και τις προσωπικές τους ανάγκες, ώστε να δουν αποτέλεσμα. Επιμένουμε να βάλουν συστηματικά την άσκηση στη ζωή τους για να δουν πόσο θα αλλάξει όχι μόνο η καθημερινότητά τους, αλλά και η γενικότερη ψυχολογία τους».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr