NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

Πρακτικές Συμβουλές για μία Καλύτερη Ζωή

Πρακτικές Συμβουλές για μία Καλύτερη Ζωή

17 Πρακτικές Προτάσεις που θα Αλλάξουν τη Ζωή σας.

Αυτό είναι ένα άρθρο που εστιάζει στο πως μπορούμε να ζούμε καλύτερα. Είναι ένα άρθρο στο οποίο ο τίτλος τα περιγράφει όλα και είναι ένα άρθρο το οποίο επιτρέπει σε έναν εκ γενετής φαφλατά σαν και του λόγου μου, να μην πει τίποτα περισσότερο, αλλά να περάσει κατευθείαν στην ουσία εκείνου που ήθελε να γράψει σήμερα.

Συμβουλή #1 

Φρόντισε το 1ο πράγμα που θα κάνεις το πρωί να μην είναι έλεγχος email και του FaceBook Newsfeed. Αφιέρωσε τις πρώτες στιγμές της μέρας στον εαυτό σου και στην προετοιμασία σου για μία αποδοτική, παραγωγική, χαρούμενη μέρα (διαλογισμός, mindful breathing κ.τ.λ.)

Συμβουλή #2 

Συγχώρησε όσους έχεις αφήσει στη λίστα με τα “ασυγχώρητα και απαράδεκτα”. Δεν μπορείς να σκαρφαλώσεις πουθενά αν κουβαλάς περιττές αποσκευές στην πλάτη σου.

Συμβουλή #3 

Περπάτα στη φύση, σε ένα πάρκο ή γύρω –γύρω σε έναν κήπο μία φορά τη μέρα. Βοηθά πάρα πολύ και υπάρχει μεγάλη επιστημονική έρευνα που υποστηρίζει για τα καλά αυτό το τελετουργικό.

Συμβουλή #4 

Προσπάθησε να σχεδιάζεις την εβδομάδα σου από την Κυριακή. Πάρε ένα ημερολόγιο και γράψε το πρόγραμμά σου και όλα εκείνα που θέλεις να κάνεις. Αυτή η τεχνική και μόνο θα δώσει μία τρομερή πνοή και ώθηση στην παραγωγικότητά σου.

Συμβουλή #5 

Διάβασε το βιβλίο που έλεγες ότι θα διαβάσεις. Αν δεν έλεγες ότι θα διαβάσεις κάποιο βιβλίο, βρες ένα και διάβασέ το. Γενικά διάβασε…

Συμβουλή #6 

Η βελτίωση και η ανάπτυξη έχουν μία γραφική παράσταση σαν ανερχόμενο καρδιογράφημα. Έχει κορυφές έχει και χαράδρες οι οποίες είναι συνεχώς πιο ψηλά από τις προηγούμενες κορυφές και χαράδρες. Αυτό σημαίνει ότι ενώ γίνεσαι καλύτερος από τον προηγούμενο εαυτό σου, ταυτόχρονα θα έχεις στιγμές που θα αποτυγχάνεις οπότε η συμβουλή είναι αυτή: Να είσαι ευγενικός με σένα. Είσαι ο μόνος που θα έχεις για πάντα. Να σε αγαπάς.

Συμβουλή #7 

Ταξίδεψε όσο μπορείς. Τα μέρη που θα πας δεν είναι το σημαντικό αλλά η ίδια η διαδικασία του να ταξιδεύεις και να έχεις καινούριες εικόνες ξυπνά όλη τη δημιουργική διεργασία μέσα σου.

Συμβουλή #8 

Να είσαι διακριτικός. Πριν postάρεις αναρωτήσου αν όντως θες να ξέρουμε που πήγες, τι έφαγες και με ποιον έχεις σχέση. Ο δρόμος που διαλέγω εγώ είναι εκείνος της ήσυχης και ήρεμης διακριτικότητας. Η κοινωνία ζητά άλλα… Απλά αρνήσου και άσε τα ιδιωτικά, ιδιωτικά.

Συμβουλή #9 

Μάθε να αναπνέεις mindfully. Ένα Google search ή ένα YouTube video θα στο μάθει σε 5 λεπτά. Αν βαριέσαι να το ψάξεις, μάθε να αναπνέεις βαθιά για 3 λεπτά 5 φορές μέσα στη μέρα.

Συμβουλή #10 

Κοιμήσου καλά και κοιμήσου όσο χρειάζεται το σώμα σου. Αν δεν προλαβαίνεις, φέρε το χρόνο του ύπνου σου όσο το δυνατόν πιο κοντά στις ανάγκες του σώματος σου.

Συμβουλή #11 

Όσο πιο μεγάλο το όνειρό σου, τόσο πιο καλή πρέπει να είναι η ομάδα σου. Μην το ξεχνάς αυτό.

Συμβουλή #12 

Θυμήσου πως δεν είσαι τα λάθη του παρελθόντος, αλλά οι εμπειρίες και οι γνώσεις που αποκόμισες από αυτά.

Συμβουλή #13 

Να κάνεις μασάζ. Μία φορά την εβδομάδα ή δύο αν μπορείς. Δεν είναι ακριβό και τα αποτελέσματα που έχει στην απόδοσή σου, είναι μαγικά.

Συμβουλή #14 

Απομάκρυνε από τον κλειστό, προσωπικό κύκλο των καθημερινών σου σχέσεων όλους εκείνους που έχουν αποφασίσει να είναι «κλέφτες χαράς».  Χρειάζεσαι ανθρώπους που σε στηρίζουν και σε εμπνέουν.

Συμβουλή #15 

Μάθε να ελέγχεις και να μην ξοδεύεις τη θέληση σου απερίσκεπτα. Διάβασε το Willpower των Baumeister και Tierney.

Συμβουλή #16 

Απομονώσου. Η ηρεμία, η ησυχία, η γαλήνη είναι κάτι που έχεις απόλυτη ανάγκη. Δεν έχει σημασία πόσο χρόνο μπορείς να διαθέσεις, όσο έχει το να το κάνεις κάθε μέρα. Μάθε να απομονώνεσαι και να έρχεσαι σε επαφή με τον εαυτό σου, τα συναισθήματά σου, τις σκέψεις σου, τους φόβους σου.

Συμβουλή #17 

Το ρολόι δε δείχνει την ώρα, αλλά τη ζωή σου που περνά. Σεβάσου το χρόνο σου και διέθεσέ τον όσο καλύτερα μπορείς, εκεί που πραγματικά σε ενδιαφέρει. Επίσης αν έχεις σκοπό να πετύχεις σπουδαία και μεγάλα πράγματα, δεν μπορείς να το κάνεις χωρίς εκπληκτική διαχείριση του χρόνου σου.

Εις το επανιδείν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr