NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Ηγεσία & Management
ανάγνωση

Κερδίστε πολλά δίνοντας περισσότερα στο προσωπικό σας

Κερδίστε πολλά δίνοντας περισσότερα στο προσωπικό σας

Καλλιεργώντας ένα κλίμα εκπαίδευσης και εμπιστοσύνης

Στον σημερινό επιχειρηματικό κόσμο, όπου οι ρυθμοί είναι γρήγοροι και απαιτητικοί, οι εταιρείες προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές αναδιαρθρώνουν τις δομές τους έτσι ώστε η παραγωγή του προϊόντος ή της υπηρεσίας να είναι καλύτερη, γρηγορότερη και πιο οικονομική.

Η επιλογή των εγαζομένων παραδοσιακά στηρίζεται στη σχετικότητα των σπουδών του υποψηφίου, στην άμεση διαθεσιμότητα του, στην προσαρμοστικότητα και στη  δυνατότητα ελάχιστης εκπαίδευσής του μέχρι την πρώτη επίσημη μέρα του στη νέα θέση εργασίας. Αυτό αποδείχθηκε ότι καταλήγει σε μία ομάδα εργαζομένων με υψηλό ταλέντο μεν, αλλά με φθίνον ενδιαφέρον και αποδοτικότητα. Οι παραιτήσεις, λοιπόν, που δέχονται οι επιχειρήσεις από μέλη-κλειδιά της ομάδας δεν είναι αποτέλεσμα κακού εγρασιακού περιβάλλοντος ή παραπόνων, αλλά του γεγονότος ότι τα άτομα αυτά, παρά το ταλέντο και τις σπουδές τους, δε νιώθουν ότι μπορούν να εξελιχθούν πάνω στον ιστό της επιχείρησης.

Πλέον, οι μέθοδοι επιλογής συνεργατών έχουν πολλά παραπάνω στάδια και εστιάζουν πολύ περισσότερο στα “soft skills”, όπως είναι η επικοινωνία, η ευγένεια, η δημιουργικότητα και η συνέπεια, παρά αυστηρά στο πτυχίο του κάθε υποψηφίου. Πέρα από αυτό, όμως, σημαντικό είναι να γίνονται συζητήσεις με τους ήδη υπάρχοντες υπαλλήλους, έτσι ώστε να κατανοούνται οι στόχοι και οι βλέψεις τους στον οργανισμό, να ακούγονται οι απόψεις τους και τελικά να καλύπτεται το επικοινωνιακό χάσμα μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένου, για το καλό της επιχείρησης.

Μελετώντας case studies και ερευνώντας τις διάφορες μεθοδολογίες επιλογής συνεργατών, καταλήγουμε στο γεγονός ότι έμφαση δίνεται στην καλλιέργεια του ταλέντου και της γνώσης των νέων συνεργατών της κάθε εταιρείας, μετά την πρόσληψή τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εταιρείες επενδύουν ένα πολύ μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού τους στην εκπαίδευση από ειδικούς, όχι σε ομάδικα τμήματα, αλλά στο χώρο εργασίας με τη μέθοδο «one-on-one» που σημαίνει ότι ο κάθε εργαζόμενος έχει το δικό του προσωπικό χρόνο με τον εκπαιδευτή του.

Εμψυχώνοντας τους υπαλλήλους και δίνοντάς τους ευκαιρίες και χώρο ανάπτυξης, δεν ευεργετείς μόνο την αυτοπεποίθηση και τους στόχους τους, αλλά δημιουργείς δομές ομάδων εργασίας που δουλεύουν άψογα, σε συγχρονισμό και έχουν αστείρευτη δημιουργικότητα. Αυτό μονο ευεργετικό μπορεί να είναι για την επιχείρηση.

Case studies σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις έδειξαν ότι προσαρμόζοντας τα μοντέλα πρόσληψης, εκπαίδευσης και επικοινωνίας του προσωπικού, καταπολεμήθηκε η μειωμένη παραγωγικότητα κατά ποσοστό που αγγίζει το 60%, ενώ το προσωπικό έμενε όλο και περισσότερο ευχαριστημένο από τις ευκαιρίες που του δίνονταν.

Τι αλλαγές μπορείτε να κάνετε άμεσα, έτσι ώστε να δείτε αποτελέσματα μακροχρόνια; Πώς μπορεί η επένδυση στην εκπαίδευση της ομάδας σας να σας αποδόσει 10 φορές την αξία της σε κέρδος; Τι αντίκτυπο μπορεί να έχει η δημιουργία σταθερών δομών και δεσμών με το πιο σημαντικό κομμάτι της επιχείρησής σας, τους ανθρώπους της, στην τροχιά ανάπτυξης του οργανισμού σας;

Εμπιστευθείτε επαγγελματίες των Human Resources, εκπαιδευτές, σύμβουλους επιχειρήσεων και δείτε τι επιλογές έχετε για τη δική σας επιχείρηση. Το κυριότερο από όλα είναι να μη σκεφθείτε ότι οι μικρές επιχειρήσεις δεν έχουν ανάγκη τέτοιου είδους αλλαγές. Φανταστείτε απλά πόσο μεγάλη ονειρεύεστε σε 5 χρόνια τη δική σας εταιρεία.

Τα αποτελέσματα που μπορούν να επιφέρουν τέτοιου είδους αλλαγές, όχι απλά θα σας ικανοποιήσουν, αλλά θα σας εκπλήξουν ευχάριστα όσον αφορά τις θετικές μεταβολές που μπορούν να κρύβουν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr