NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

Η Πολλή Φασαρία Βλάπτει

Η Πολλή Φασαρία Βλάπτει

Distraction! Περισπασμός! Μία λέξη που είναι πολύ in στις μέρες μας. Ο καταιγισμός των πληροφοριών και των μηνυμάτων μας αποσπά την προσοχή με έναν τρόπο απερίγραπτο.

Παρ’ όλα αυτά, οι οδηγίες που δίνουν οι «πετυχημένοι» marketers λένε ότι για να προωθήσουμε τις ιδέες μας, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας, θα πρέπει να παράγουμε περιεχόμενο και να το ποστάρουμε στα social media όσο πιο συχνά μπορούμε. Μας λένε ότι θα πρέπει να συμμετέχουμε σε networking events, να εμφανιζόμαστε όπου μας καλούν και μάλιστα να επιδιώκουμε να μας καλέσουν. Μας λένε δηλαδή ότι θα πρέπει να υπάρχουμε παντού και να μεταδίδουμε τα μηνύματά μας με κάθε τρόπο, συνεχώς και ακαταπαύστως.

Και ο λόγος είναι προφανής… Για να μην μας ξεχνά το κοινό μας ή και για να αποκτούμε νέο κοινό. Για να μην αφήνουμε χώρο στους «ανταγωνιστές» μας (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί για μένα δεν υφίσταται η έννοια του ανταγωνισμού όπως μας την πασάρουν) και μας κλέψουν τη φήμη και την πελατεία.

Με λίγα λόγια μας λένε να κάνουμε πολλή φασαρία!

Η φασαρία χρειάζεται. Ταρακουνάει, ξεσηκώνει, δίνει ζωή και είναι ένα πολύ καλό όχημα για να γίνουμε γνωστοί και αρεστοί. Όμως…

Θα πρέπει να έχει και νόημα. Θα πρέπει να είναι σχετική με αυτό που πραγματικά χρειάζεται το κοινό μας.

Θα πρέπει να έχει το στοιχείο της έκπληξης, γιατί αν κάνοντας φασαρία λέμε τα ίδια και τα ίδια, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, τότε καταντούμε βαρετοί.

Θα πρέπει να εμπεριέχει συνέπεια ως προς τις αξίες μας, τα πιστεύω μας και την υπόσχεση που έχουμε δώσει στο κοινό μας.

Και το πιο σημαντικό…

Θα πρέπει να έχει μέτρο. Όταν συμβάλλουμε στο distraction, τότε, το πιο πιθανό είναι το κοινό μας να κουραστεί και τελικά να σταματήσει να μας ακούει, να σταματήσει να μας ακολουθεί, να σταματήσει να μας εμπιστεύεται.

Γι’ αυτό λοιπόν…

Μην κάνετε πολλή φασαρία! Μην «φωνάζετε» πολύ συχνά γιατί όταν θα θέλετε να «ουρλιάξετε», να πείτε κάτι σημαντικό, δεν θα είναι εκεί κανείς για να σας ακούσει!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr