NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

9 λάθη παραγωγικότητας που κάνεις στα πρώτα λεπτά κάθε μέρας + apps που θα σε βοηθήσουν!

9 λάθη παραγωγικότητας που κάνεις στα πρώτα λεπτά κάθε μέρας + apps που θα σε βοηθήσουν!

​Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία - κατά πάσα πιθανότητα - κάνεις κάθε πρωί. Οι συνήθειες αυτές, όμως, αποτελούν πλήγμα για την παραγωγικότητα σου.

Σύμφωνα με infographic που δημοσίευσε το resume.io, αυτά είναι τα 9 λάθη παραγωγικότητας που κάνεις στα πρώτα δέκα λεπτά μιας εργάσιμης ημέρας, μαζί με συμβουλές για το πως θα διορθώσεις την κατάσταση.

Πίνεις καφέ μεταξύ 08:00 και 10:00 το πρωί

Σύμφωνα με το Geisel School of Medicine at Dartmouth, το να πίνεις καφέ για να ξεκινήσεις τη μέρα σου είναι μια κακή συνήθεια, γιατί αυτές είναι οι ώρες που η κορτιζόλη, η αποκαλούμενη και ως ορμόνη του στρες, είναι στις υψηλότερες τιμές, κάτι που αυξάνει τα επίπεδα του. Πιες καφέ μεταξύ 10:00 και 12:00 ή μεταξύ 14:00 και 17:00, όταν τα επίπεδα κορτιζόλης είναι χαμηλότερα.

Δεν «καθαρίζεις» το μυαλό σου πριν από μια νέα εργασία

Σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα παραγωγικότητας David Allen, το να «κουβαλάς» πολλές πληροφορίες στο μυαλό σου σε κάνει να νομίζεις πως έχεις τον έλεγχο των πραγμάτων, κάτι που στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει. Διατήρησε ένα σημειωματάριο με τις ιδέες, τις ανησυχίες ή τις εργασίες που έχεις να πραγματοποιήσεις για τη συνέχεια της ημέρας, χρησιμοποιώντας και εφαρμογές όπως το Onenote, το Evernote, το Simplenote ή το Keep.

Η πρώτη κίνηση σου είναι να ελέγξεις τα email της δουλειάς

Όπως αναφέρει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Adam Alter, πρέπει να περάσουν 25 λεπτά από τη στιγμή που θα ελέγξεις το ηλεκτρονικό ταχυδρομείου για να μπεις στη ζώνη με τα υψηλότερα επίπεδα παραγωγικότητας. Μην αφήνεις τα email να επηρεάζουν τις ώρες κατά τις οποίες πρέπει να οργανώσεις το υπόλοιπο της ημέρας. Η συμβουλή του είναι να μην ελέγχεις τα email για τα πρώτα 30 λεπτά μιας εργάσιμης ημέρας. Κλείσε τις ειδοποιήσεις ενώ επικεντρώνεις στην εργασία σου.

Πηγαίνεις κατευθείαν σε μια επαγγελματική συνάντηση

Σύμφωνα με έρευνες, το πιθανότερο είναι πως αφιερώνεις πολλές ώρες της εβδομάδας σε τέτοιου τύπου συναντήσεις, οπότε πρέπει να προστατέψεις τον χρόνο σου από ένα ακόμη ραντεβού. Η συμβουλή επί του θέματος είναι να δημιουργήσεις μια χρονική ζώνη στην αρχή της εργάσιμης ημέρας σου κατά την οποία δεν θα πραγματοποιείς επαγγελματικές συναντήσεις.

Κάθεσαι στην καρέκλα

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, έρευνες των πανεπιστημίων Harvard και Columbia έχουν δείξει πως το να είσαι όρθιος σου δίνει καλύτερο έλεγχο των καταστάσεων. Πήγαινε για μια σύντομη βόλτα ή χρησιμοποίησε ένα όρθιο γραφείο στα πρώτα δέκα λεπτά της εργάσιμης ημέρας σου.

Δουλεύεις μακριά από το φυσικό φως

Μια έρευνα στο Journal of Clinical Sleep Medicine απέδειξε πως η έκθεση στο φυσικό φως νωρίς το πρωί είναι ιδιαίτερα ευεργετική για τη διάθεση, την εγρήγορση και τον μεταβολισμό σου. Εάν τα γραφείο σου βρίσκεται κοντά σε παράθυρο, άνοιγε τα στόρια ή τις κουρτίνες κάθε πρωί για να μπει στον χώρο το φως του ήλιου. Αν δεν μπορείς να μετακινήσεις το γραφείου σου κοντά σε ένα παράθυρο και στο φυσικό φως, σκέψου την επένδυση σε μια λάμπα θεραπείας SAD.

Επιβάλεις στον εαυτό σου προθεσμίες για καθημερινές εργασίες

Μελέτη του Association for Physiological Science έδειξε πως θα πρέπει να μοιράζεσαι με άλλους τις προθεσμίες σου, ούτως ώστε αυτές να έχουν αποτέλεσμα. Χρησιμοποίησε μια To-Do εφαρμογή, όπως το Todoist, το Any.Do ή το Microsoft Todo, για να μοιράζεσαι με άλλους τις εργασίες που έχεις να πραγματοποιήσεις και την πρόοδο σου γύρω από αυτές, σε καθημερινή βάση.

Ανοίγεις έναν web browser

Το 36% των εργαζομένων που συμμετείχαν σε μελέτη του Webtrate δήλωσαν πως χάνουν περίπου μια ώρα σε καθημερινή βάση για να ελέγξουν το προσωπικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τους λογαριασμούς που διατηρούν στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα. Χρησιμοποίησε μια επέκταση όπως το StayFocusd, το Focalfilter ή το Leechblock για να περιορίσεις την χρήση συγκεκριμένων ιστοσελίδων.

Ξεκινάς ταυτόχρονα πολλές εργασίες

Μια άλλη μελέτη, αυτήν την φορά από το Experimental Economics, υποστηρίζει ότι η επίδραση του multitasking, της πραγματοποίησης, δηλαδή, πολλών εργασιών την ίδια στιγμή, είναι ιδιαίτερα αρνητική, με όσους κάνουν τις εργασίες τους με αυτόν τον τρόπο να έχουν σημαντικά μειωμένες επιδόσεις σε σύγκριση με όσους τις εκτελούν σε σειρά. Οργάνωσε από πριν την ημέρα σου για μέγιστη απόδοση, με διαστήματα 40 λεπτών αφιερωμένα σε συγκεκριμένες εργασίες και διαστήματα 20 λεπτών για λοιπά tasks.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr