NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

Το Bitcoin οδηγός της επόμενης μέρας για τα ψηφιακά νομίσματα

Το Bitcoin οδηγός της επόμενης μέρας για τα ψηφιακά νομίσματα
Φωτογραφία: BTC Keychain

Συνεπής στο ραντεβού μας κάθε μήνα, επιστρέφουμε για την αρθρογραφία του Ιουνίου. Θέλω καταρχάς να σας ευχαριστήσω που με την υποστήριξη σας όλο αυτό το διάστημα που αρθρογραφώ με έχετε αγκαλιάσει και έχετε ανεβάσει τα άρθρα μας στα κορυφαία κάθε εβδομάδας. Η συνέπεια και η διάρκεια μίας επιτυχίας είναι αυτό που τη καθιστά μοναδική.

Πλέον, τα ψηφιακά νομίσματα έχουν αρχίσει να γίνονται μόδα και αρκετοί έχουν ξεκινήσει να προσπαθούν να ενημερώσουν το κοινό με διάφορους τρόπους, λες και το κοινό ανακάλυψε τώρα τα ψηφιακά νομίσματα ή δεν υπήρχαν πηγές ενημέρωσης. Ο πρώτος και κυριότερος λόγος που ξεκίνησε η στήλη μας τον Φεβρουάριο του 2018 ήταν η μετάδοση της γνώσης, έτσι ώστε ο κάθε αναγνώστης να έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει, εφόσον ήθελε να διαθέσει χρόνο. Το μόνο που έχει να κάνει κάποιος, ακόμα και σήμερα, είναι να διαβάσει την αρθρογραφία μας από την αρχή και να δει όλη την εξέλιξη της αγοράς και της τεχνολογίας.

Πάμε να δούμε την επικαιρότητα. Το Bitcoin έχει φτάσει τα 11284 USD συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία, με μόνο διάλειμμα την 18η Ιουνίου, που το κλείσιμο της ημέρας ήταν πιο χαμηλό από το άνοιγμα. Η κεφαλαιοποίηση του έφτασε τα 200 Δις και το μερίδιο στην αγορά σχεδόν το 60%. Σας είχα ενημερώσει στο προηγούμενο άρθρο ότι ο περισσότερος κόσμος που μπήκε στις αρχές του 2018 θα ποντάρει ολοκληρωτικά στο Bitcoin για να βγάλει τα σπασμένα και δικαιώνομαι απόλυτα.

Τι έχει αλλάξει το τελευταίο διάστημα στο παγκόσμιο χάρτη όσο αφορά τα ψηφιακά νομίσματα; Ας το εξετάσουμε σε πολλαπλά επίπεδα:

Κυβερνήσεις

Η Ελβετία έχει δημιουργήσει την Crypto Valley όπου οι επενδυτές σε ψηφιακά νομίσματα και στην τεχνολογία του Blockchain έχουν μηδενική φορολόγηση. Η Μάλτα, ψηφίζοντας σχετικό νομοσχέδιο, παρέχει όλο το νομοθετικό και φορολογικό πλαίσιο για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Blockchain, έτσι ώστε να εγκατασταθούν στο νησί. Η Εσθονία, χρησιμοποιώντας τις ψηφιακές τεχνολογίες, ψηφιοποίησε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και δημιούργησε και το e-residency που επιτρέπει σε μη κατοίκους Εσθονίας να ιδρύσουν εταιρείες και να δραστηριοποιηθούν διεθνώς. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν την νέα στρατηγική τους "Blockchain Strategy 2021" και δεσμεύονται να μεταφέρουν το 50% των κυβερνητικών συναλλαγών στο Blockchain μέχρι το 2021. Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα διχάζονται ακόμα ως το ποιο δρόμο να ακολουθήσουν, αλλά θεωρώ ότι η τεχνολογία και η εξέλιξη της θα δώσουν θετική τροπή και σε αυτές τις χώρες.

Θεσμικοί

Το 69% των τραπεζών διεθνώς πειραματίζονται με το Blockchain ενώ το 21% εξετάζει την υιοθέτηση παρόμοιων τεχνολογιών. Η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας, πρώτη το 2014, εξέδωσε μελέτη για το Blockchain. Η αντίστοιχη Κεντρική Τράπεζα στη Λιθουανία εξέδωσε το δικό της ψηφιακό νόμισμα το 2018 σε δοκιμαστική φάση και τώρα πλέον περνάει σε πλήρη ανάπτυξη του project. Πρόσφατη έρευνα αναφέρει ότι οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου θα επενδύσουν 50 εκατ. στη δημιουργία ενός νέου συστήματος εκκαθαρίσεως συναλλαγών βασισμένο στο Blockchain.

Καταναλωτές

Υπάρχουν ήδη πολλαπλές Fintech startups που προσφέρουν χρεωστικές κάρτες που μπορούν να συνδεθούν με το ψηφιακό σας πορτοφόλι για να ρευστοποιήσετε στιγμιαία τα ψηφιακά σας νομίσματα και να προβείτε σε αγορές. Η Starbucks συνεργάζεται με τη Microsoft έτσι ώστε να εξελίξουν ένα σύστημα όπου ο καταναλωτής θα μπορεί να γνωρίζει ακριβώς την τοποθεσία από την οποία έχουν προέλθει οι κόκκοι που χρησιμοποιήθηκαν για να φτιαχτεί ο καφές του. To Facebook ανακοίνωσε την δημιουργία του Libra και μπαίνει πλέον δυναμικά στο κομμάτι της μεταφοράς χρημάτων και των μικροπληρωμών.

Να τονίσω εδώ ότι το Libra δεν είναι ψηφιακό νόμισμα υπό την αρχική έννοια, καθώς θα είναι πλήρως ελεγχόμενο, δεν θα διαπραγματεύεται στα ανταλλακτήρια και θα είναι ουσιαστικά ένα νόμισμα σαν το δολάριο και το ευρώ. Το Facebook υιοθετεί μέρος της τεχνολογίας του Blockchain προκειμένου να παρακάμψει Τράπεζες και Εταιρείες Πιστωτικών Καρτών και να ρίξει, έτσι, το κόστος μεταφοράς και χρήσης των χρημάτων των συνδρομητών του. Πολλές εταιρείες θα προχωρήσουν σε αντίστοιχες κινήσεις, καθώς, όπως έχω αναφέρει, περνάμε από την εποχή των νομισμάτων των κρατών στην εποχή των νομισμάτων των εταιρειών.

Όσοι από εσάς επιθυμείτε να έχετε άμεση πρόσβαση και να μάθετε με κάθε λεπτομέρεια πως να εμπλακείτε στην αγορά των ψηφιακών νομισμάτων μπορείτε τώρα, στα ανανεωμένα Crypto Basics, να αγοράσετε τη σειρά online μαθημάτων με ένα μικρό κόστος και να έχετε πρόσβαση σε όλη τη τεχνογνωσία για πάντα. Η βάση γνώσης ανανεώνεται και εμπλουτίζεται συνεχώς με ύλη στα Ελληνικά.

Δίνουμε ραντεβού για τον Ιούλιο.

Όπως κάνουμε κάθε φορά, επαναλαμβάνουμε ότι τα άρθρα μας δεν αποτελούν οικονομικές ή επενδυτικές συμβουλές και συγγράφονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς. Ο κάθε αναγνώστης οφείλει να κάνει τη δική του έρευνα και να μην επενδύει χρήματα που δεν είναι διατεθειμένος να απολέσει.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr