NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Αυξάνει ο πλούτος την ανθρώπινη ευτυχία;

Αυξάνει ο πλούτος την ανθρώπινη ευτυχία;

Διάφορες μελέτες που έχουν διεξαχθεί από οικονομολόγους και ψυχολόγους έχουν αποδείξει το εξής ενδιαφέρον δεδομένο:Ο πλούτος αυξάνει την ανθρώπινη ευτυχία μόνο στην περίπτωση ανθρώπων που ξεφεύγουν από τη φτώχεια και κατορθώνουν να ανέλθουν σε ένα μεσαίο επίπεδο. Από το επίπεδο αυτό και πάνω ο πλουτισμός ελάχιστα συνεισφέρει στην αύξηση της ευτυχίας του ανθρώπου.

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που κερδίζουν 100.000€ το χρόνο είναι περισσότερο ευτυχισμένοι από εκείνους που κερδίζουν 10.000€ το χρόνο. Όμως εκείνοι που κερδίζουν εκατομμύρια δεν είναι περισσότερο ευτυχισμένοι από αυτούς που κερδίζουν 100.000€...

Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται «αποκλίνουσα περιθωριακή χρηστικότητα». Και λέει ότι να κάποιος είναι άστεγος, πεινασμένος, φτωχός, άνεργος και ξεφύγει από την άθλια αυτή κατάσταση, όσα χρήματα και να αποκτήσει, αυτά στην ουσία δεν θα του κάνουν σημαντική διαφορά.

Λέγεται ότι δεν υπάρχει τίποτε κακό στο χρήμα πέρα από την αγάπη γι’ αυτό ή την έλλειψη του. Σε όλες τις περιπτώσεις, της υπέρμετρης αγάπης ή της υπερβολικής σπατάλης του, το χρήμα παύει να είναι ευλογία και καταντάει κατάρα. Το κλειδί για να είναι το χρήμα ευλογία και όχι κατάρα στη ζωή σου βρίσκεται στην ικανότητα να παίρνεις αποφάσεις ευημερίας.

Η ευημερία αρχίζει με την απόφαση να αλλάξουμε τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τις ζωές και τους πόρους μας. Ένα γενναίο πρώτο βήμα είναι η οριστική απόφαση να μην αφήνεις πια τη σημερινή διασκέδαση να αποδεικνύεται ο κλέφτης της χαράς από την αυριανή ζωή σου...

Ο προορισμός μπορεί να είναι μία ζωή γεμάτη χαρά και ευημερία. Το πρόβλημα είναι πως οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αποπλανηθεί από έναν τρόπο ζωής που έχει πιο πολύ σχέση με περιορισμούς παρά με χαρά και ελευθερία.

Το χρήμα για πολλούς ανθρώπους είναι σαν κινούμενη άμμος. Είναι μεγάλη διασκέδαση να το ξοδεύουν, αλλά στη συνέχεια βυθίζονται στο άγχος, την απελπισία και την ανέχεια εξαιτίας των σπάταλων συνηθειών τους. Ο χειρισμός του χρήματος έχει τη δύναμη να σας επαναφέρει στην ελευθερία ή να σας στείλει στο πτωχοκομείο...

Για να οδηγηθείς προς την ελευθερία είναι απαραίτητο να μάθεις πως παίζεται το σωστό παιχνίδι του χρήματος! Αυτός ο υπέροχος δρόμος μπορεί να ξεκινήσει τώρα και για σένα και είναι γεμάτο εκπλήξεις! Είναι η ώρα σου. Τόλμησέ το!


Η σειρά των άρθρων «Μάθε Το Παιχνίδι του Χρήματος» αποτελείται από συνέχειες. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα άρθρα της σειράς.

  1. Χωρίς οικονομική παιδεία, οι άνθρωποι δεν μπορούν να μετατρέψουν τις πληροφορίες σε πλούτο
  2. Μπορείς να γίνεις πετυχημένος βγάζοντας χρήματα;
  3. O 91 ετών ιδρυτής που ξεφόρτωνε φορώντας το κολλαριστό του κοστούμι
  4. Υπάρχουν εκείνοι που γίνονται πλούσιοι και εκείνοι που εργάζονται για το κοινό καλό
  5. Ποιος χρωστάει σε ποιον;
  6. Το χρήμα είναι ναρκωτικό
  7. Οι περισσότεροι άνθρωποι απλώς κουράζονται περισσότερο και συσσωρεύουν χρέη
  8. Ο φόβος της απώλειας χρημάτων
  9. Το χρήμα και ο τρόπος με τον οποίο το κινούμε αποκαλύπτει το ποιοι είμαστε
  10. Το χρήμα είναι σαν την κοπριά: όταν το στοιβάζεις, μυρίζει
  11. Αυξάνει ο πλούτος την ανθρώπινη ευτυχία;
  12. Τι ακριβώς συνέβη το 2008 και κατέρρευσε η παγκόσμια οικονομία;
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr