NEWSFLASH...
Coaching & Training
ανάγνωση

«Be your own Boss Academy»: Δημιουργεί και αναπτύσσει «επιτυχημένες μικρές επιχειρήσεις» μέσω του Internet

«Be your own Boss Academy»: Δημιουργεί και αναπτύσσει «επιτυχημένες μικρές επιχειρήσεις» μέσω του Internet

Η Ιφιγένεια Χριστοδουλίδου, έπειτα από μια μακρά και επιτυχημένη πορεία σε διάφορες εταιρείες και τράπεζες, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της. Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης απόφασης είναι το «Be your own Boss Academy», μια online ακαδημία που μπορεί να βοηθήσει τόσο υφιστάμενες επιχειρήσεις όσο και κάποιον που ενδιαφέρεται να εξελίξει το χόμπι του σε επάγγελμα. Σήμερα, μιλάει στο epixeiro.gr, με αφορμή την επικείμενη έναρξη του προγράμματος B-Academy.

Μιλήστε μας για εσάς. Ποια είναι η Ιφιγένεια Χριστοδουλίδου, ποια η πορεία της στην «αγορά» και γιατί επέλεξε να κάνει «στροφή» στην καριέρα της;

Σπούδασα ψυχολογία με ειδίκευση στα εργασιακά θέματα και ασχολήθηκα με αυτά για πάνω από 15 χρόνια σε μεγάλες εταιρίες και τράπεζες. Πάντα με προβλημάτιζε η έλλειψη του ελέγχου πάνω στο τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς μας σε αυτά τα περιβάλλοντα. Όσο καλά και να θέλουμε να την κάνουμε, συναντάμε περιορισμούς, για να το θέσω κομψά. Προσωπικά, αυτό κάποια στιγμή δεν το άντεξα άλλο. Ήθελα να ορίζω εγώ την ποιότητα της δουλειάς μου, το ύψος του εισοδήματός μου και την ασφάλεια του μέλλοντός μου. Πιστεύω ακράδαντα ότι όλα αυτά βρίσκονται στα δικά μας χέρια. Απλά, πρέπει να έρθει η κατάλληλη στιγμή για τον καθένα για να το κάνει πράξη. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι και να βλέπουμε πολύ μακριά!

Ταυτόχρονα, ως ερασιτέχνης ζωγράφος, διαθέτω εδώ και πολλά χρόνια τα έργα μου μέσω του internet. Με την κρίση το 2012, άρχισα να διδάσκω, αρχικά εθελοντικά, το πώς μπορούμε να αποκτήσουμε εισόδημα πουλώντας μέσω Internet τις δημιουργίες και τα προϊόντα μας. Σιγά σιγά και μετά από διάφορες δοκιμές, επιτυχίες και αποτυχίες, όλο αυτό μετουσιώθηκε στο The Be your own Boss Academy.

Τι ακριβώς είναι το «TheBeyourownBossAcademy», σε ποιους απευθύνεται και τι προσφέρει;

Προσφέρει γνώση, μέσω διαδικτυακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και καθοδήγηση μέσω business coaching, για το πώς μπορεί κάποιος να δημιουργήσει και να εξελίξει μία μικρή επιχείρηση μέσω του internet.

Απευθύνεται σε δύο μεγάλες κατηγορίες ανθρώπων:

  1. Σε όσους έχουν μία μικρή επιχείρηση και θέλουν να την αναπτύξουν, πουλώντας τα είδη και τις δημιουργίες τους σε πλατφόρμες του εξωτερικού π.χ. φτιάχνουν κοσμήματα, παράγουν φυσικά προϊόντα (μέλι, λάδι, λεβάντα, βότανα) ή έχουν ένα κατάστημα με παιδικά είδη ή είδη πλεξίματος ή έχουν μία μικρή βιοτεχνία επίπλων ή λευκών ειδών, είναι γραφίστες και φωτογράφοι – όλα πραγματικά παραδείγματα συνεργασιών με το TheBeyourownBossAcademy.
  2. Σε όσους σκέφτονται πολύ σοβαρά να κάνουν το επόμενο βήμα και να εξελίξουν το δημιουργικό τους χόμπι σε μικρή επιχείρηση, όπως κεραμίστες, σχεδιαστές ρούχων και υποδημάτων, παρασκευαστές φυσικών καλλυντικών, δημιουργοί χειροποίητων ειδών διακόσμησης, κ.α. – επίσης πραγματικά παραδείγματα!

Μέσα σε αυτά τα χρόνια που έχετε ξεκινήσει τα συγκεκριμένα προγράμματα, πόσοι άνθρωποι και επιχειρήσεις έχουν βοηθηθεί; Υπάρχουν παραδείγματα που ξεχωρίζετε;

Υπολογίζω ότι από το 2014 που ξεκίνησα μέχρι και σήμερα, έχω προσφέρει συμβουλευτικές ή/και εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε σχεδόν 1500 άτομα/μικρές επιχειρήσεις. Υπάρχουν αρκετά που ξεχωρίζω, όπως σε κόσμημα τα AlevizouJewellery (Etsy), mariakanale.com, diohandmadejewellery (Etsy), MNJRealFlowerJewelry (Etsy), SkinOnSkinLeatherArt (Etsy), σε έπιπλο τα smartspacefurniture (Etsy), σε λευκά είδη casadelinos (Etsy), σε αξεσουάρ μόδας calliopepsoma.com, σε γραφιστικά και φωτογραφία Myfreshlemonade.com, iAngelPhotography (Etsy), σε φυσικά καλλυντικά bloomeyhandmade (Etsy), σε ζωγραφική elendenart (Etsy), σε τέχνη με μέταλλο ioannismetalworks (Etsy), dreamsteamlamps (Etsy), και πάρα πολλούς άλλους που δεν μας φθάνει ο χώρος για να τους αναφέρω.

Σημειωτέον ότι δεν δραστηριοποιούνται μόνο στο Etsy.com, αλλά και με δικό τους eshop, στο Instagram και σε άλλα μεγάλα markeplaces.

Γιατί κάποιος να «στήσει» στις μέρες μας μια «online δουλειά»; Και τι ακριβώς μπορεί να είναι αυτή, ποιοι τομείς παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επιτυχία και ζήτηση;

Για να εξασφαλίσει το μέλλον του! Περισσότεροι πελάτες, μεγαλύτερο εισόδημα - η δυνατότητα ανάπτυξης σε νέες αγορές δεν έχει όριο, ενώ στην τοπική αγορά όλοι ξέρουμε ότι έχει!

Σίγουρα ο τομέας του εμπορίου είναι δυνατός: πωλήσεις προϊόντων δικών μας ή μεταπώληση προϊόντων άλλων.

Όμως και ο τομέας των υπηρεσιών προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης μέσω του Internet, όπως τα Airbnb καταλύματα, για παράδειγμα, που εκεί βοηθάει πάρα πολύ το Pinterest!

Στον τομέα της δημιουργίας εκπαιδευτικών online προγραμμάτων επίσης, υπάρχουν ευκαιρίες για πολλές ειδικότητες, όπως διατροφολόγοι, εκπαιδευτικοί, οικογενειακοί σύμβουλοι, ψυχολόγοι, που μπορούν να τα συνδυάσουν με τις υπηρεσίες τους – οι οποίες επίσης μπορούν να δίνονται online! Ό,τι μπορείς να διδάξεις και να συμβουλεύσεις, μπορείς να το κάνεις εκπαιδευτικό online πρόγραμμα!

beyourownboss2.jpg?mtime=20200225204804#asset:168538

Απευθύνεστε και σε εκείνους που έχουν απλώς μια ιδέα και θέλουν να την κάνουν πράξη. Τι θα λέγατε πως πρέπει να προσέξουν; Από που πρέπει να ξεκινήσουν;

Από το business plan! Από ένα απλό αλλά ουσιαστικό σχέδιο που θα ξεκαθαρίζει τα 5 πράγματα, που είναι οι βασικές προϋποθέσεις για να πετύχουν:

  1. σωστό προϊόν (ζήτηση, τάση, ανταγωνισμός),
  2. κατάλληλη αγορά και μελετημένη τοποθέτηση σε αυτήν,
  3. ιδανικός πελάτης και επικοινωνία,
  4. ξεχωριστό brand - μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα,
  5. σωστή κοστολόγηση για μεγάλο περιθώριο κέρδους.

Αυτά θα μάθουν όλοι όσοι θα παρακολουθήσουν την πρώτη ενότητα του προγράμματος The B-Academy που ξεκινά στις 13 Μαρτίου.

Απευθύνεστε όμως και σε εκείνους που έχουν ήδη τη δική τους δουλειά. Πώς μπορούν να βοηθηθούν οι συγκεκριμένοι μέσα από αυτό το πρόγραμμα;

Σίγουρα πολλοί από αυτούς χρειάζονται να ελέγξουν ότι όλα τα παραπάνω είναι σωστά! Μετά, πρέπει να τα εφαρμόσουν στην πράξη. Συγκεκριμένα, θα μάθουν πώς θα αυξήσουν τις πωλήσεις τους σε μία μεγάλη πλατφόρμα όπως το Etsy.com, πώς θα ενισχύσουν το brand τους και τις πωλήσεις τους μέσω του Instagram, πώς θα αυξήσουν επισκεψιμότητα και πωλήσεις με τη βοήθεια του Pinterest και, τέλος, πώς αναπτυχθούν μακροχρόνια, συνδυάζοντας στρατηγικά όλα τα παραπάνω!

Στις μέρες μας, είναι σίγουρο πως ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν το διαδίκτυο για αύξηση των πωλήσεων αλλά και για περαιτέρω προώθηση των δραστηριοτήτων τους. Υπάρχουν ενδεχόμενη λάθη που βλέπετε να γίνονται συχνά;

Το μεγαλύτερο λάθος είναι η έλλειψη συστήματος και σχεδιασμού! Η συντριπτική πλειοψηφία δρα αποσπασματικά, τυχαία, χωρίς action plan, ακούγοντας συμβουλές διαφόρων. Στο τέλος χάνονται, απογοητεύονται, ξεκινά η αναβλητικότητα και η αμφισβήτηση και κινδυνεύουν να τα παρατήσουν. Για να πετύχεις χρειάζεσαι τρία πράγματα:

  • Γνώση,
  • Σύστημα,
  • Καθοδήγηση/υποστήριξη.

Στο BeyourownBoss Academy τα δίνουμε και τα 3!

Instagram, Pinterest, Etsy κτλ. Μιλήστε μας λίγο για τις συγκεκριμένες πλατφόρμες, τις διαφορές τους και τους στόχους που μπορεί να θέσει μια επιχείρηση για την παρουσία της στην κάθε μια.

Στο Etsy.com μπαίνει κάποιος για να κάνει μία δυναμική αρχή! Είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα στον κόσμο για ξεχωριστά, ιδιαίτερα προϊόντα. Έχει τεράστια επισκεψιμότητα και αν τοποθετηθεί κάποιος σωστά, μπορεί πραγματικά να απογειώσει τις πωλήσεις του πολύ γρήγορα (το σωστά σημαίνει όσα είπαμε πιο πάνω κι ακόμη κάποια πράγματα ειδικά για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα). Αυτό μπορεί να το καταφέρει κάποιος με το πρόγραμμά μου, το Etsy Academy.

Παράλληλα, θα πρέπει να φροντίζει να αυξάνει την επισκεψιμότητα και στο δικό του site/eshop Εδώ πρέπει να χρησιμοποιεί στρατηγικά το Instagram και το Pinterest, με σκοπό να δυναμώνει το brand του και τις πωλήσεις του, αλλά και τη δημιουργία μεγάλης βάσης emails πιθανών πελατών. Αυτό μπορεί κάποιος να το καταφέρει με τα προγράμματά μου Instagram Selling System & Pinterest Marketing Strategy.

Και ο λόγος που πρέπει να γίνεται αυτό, είναι διότι δεν θέλουμε να παραμένουμε μόνο σε μία πλατφόρμα, όσο δυνατή και να είναι. Θέλουμε να έχουμε ένα δυνατό brand και μία μεγάλη βάση emails και πελατών, ώστε να έχουμε πάντα back up και ανεξαρτησία.

Στο κανάλι μου στο Youtube μπορεί να δει κάποιος ένα πλήρες workshop που έκανα με αυτό το θέμα, το ονομάζω Pinterest & Instagram Psychology.

Προς το κλείσιμο, θα υπάρχουν σίγουρα πολλοί που μας διαβάζουν και που θα σκέφτονται να κάνουν μια στροφή στην καριέρα τους, όπως εσείς. Ποιες οι συμβουλές σας, τι πρέπει να προσέξουν;

Να προετοιμάζονται όσο είναι νωρίς και να έχουν πάντα έτοιμο ένα Plan B. Αυτό σημαίνει να γνωρίζουν ποιες δυνατότητες και ευκαιρίες υπάρχουν και τι θα τους ταίριαζε, να μελετούν, να χτίζουν δυνατά social media accounts στο Instagram και στο Pinterest, που θα τα βρουν μπροστά τους. Και κυρίως να συμβουλευτούν κάποιον που τα γνωρίζει όλα αυτά! Στο BeyourownBossAcademy προσφέρουμε εξατομικευμένη συμβουλευτική για όποιο στάδιο βρίσκεται κάποιος.

Πότε ξεκινά το B-Academy και που μπορεί να μάθει περισσότερα κάποιος για αυτό;

Το B-Academy ξεκινά στις 13 Μαρτίου. Όπως είπα, μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει και μόνον την πρώτη ενότητα, αν βρίσκεται ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr