NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

4 μικρές αλλαγές που θα αυξήσουν την αποδοτικότητά σου

4 μικρές αλλαγές που θα αυξήσουν την αποδοτικότητά σου
21_07_2020

Powered by:
Thrive Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how, Coaching & Training, Personal Coaching

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και θα δεις την αποδοτικότητά σου να εκτοξεύεται

Δουλεύοντας σε μία start-up επιχείρηση, προσπαθώ συνεχώς να βρω τρόπους να αυξήσω την αποδοτικότητά μου και να κάνω περισσότερα πράγματα. Όλοι διαθέτουμε τον ίδιο χρόνο, το θέμα είναι πώς τον αξιοποιούμε. Άρχισα λοιπόν να σκέφτομαι με ποιο τρόπο θα μπορούσα να βελτιώσω την αποδοτικότητά μου, όχι μόνο στο χώρο εργασίας μου, αλλά και γενικότερα. Δοκίμασα και πειραματίστηκα με πολλές μεθόδους. Κάποιες είχαν αποτέλεσμα, κάποιες άλλες όχι. Μετά από μία προσεκτική μελέτη, κατέληξα σε αυτές τις 4 αλλαγές που μπορείς και εσύ να κάνεις στις συνήθειες σου και να αυξήσεις αποτελεσματικά την αποδοτικότητά σου:

Απόφυγε το multitasking

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η ταυτόχρονη ενασχόληση με δύο ή τρία πράγματα μπορεί να τους βοηθήσει να κάνουν περισσότερα πράγματα πιο σύντομα. Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, το multitasking στην πραγματική του διάσταση δεν είναι καν δυνατό. Ο εγκέφαλός μας εναλλάσσεται από τη μία δουλεία στην άλλη πολύ γρήγορα. Αυτό μειώνει την ικανότητα συγκέντρωσής μας και καταλήγουμε τελικά να δαπανούμε περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσουμε την ίδια δουλειά. Επιπλέον, το multitasking μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες τόσο στη βραχυπρόθεσμη, όσο και στην μακροπρόθεσμη μνήμη μας.

Οπότε, κατάνειμε το χρόνο σου σε μία δουλειά κάθε φορά και απόφυγε το multitasking. Για παράδειγμα, έλεγξε τα mail σου μόνο αφού ολοκληρώσεις τη δουλειά σου ή πριν ξεκινήσεις και μην ελέγχεις τις ειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια διεκπεραίωσης κάποιας υποχρέωσης.

Μπλόκαρε τις ειδοποιήσεις από τα social media στο κινητό και στον υπολογιστή σου

Με δεδομένο ότι το multitasking μειώνει την αποδοτικότητα, το μπλοκάρισμα των ειδοποιήσεων από τα social media, ενώ δουλεύεις, είναι υποχρεωτικό. Η ανάγνωση ενός απλού μηνύματος μπορεί να οδηγήσει σε μία πολύωρη συζήτηση, ενώ η ανανέωση του Facebook status μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε σπατάλη 2 ωρών. Στα smartphones μας υπάρχουν άπειρες εφαρμογές που διεκδικούν την προσοχή μας. Όλες αυτές μπορούν να διασπάσουν την προσοχή σου και να σπαταλήσουν τον χρόνο σου. Μπλόκαρε τις ειδοποιήσεις ή βάλε το κινητό σου σε λειτουργία πτήσης, όταν θέλεις πραγματικά να συγκεντρωθείς σε κάτι.

Αύξησε την κίνησή σου

Η δουλειά υποχρεώνει τους περισσότερους από εμάς να καθόμαστε κατά τη διάρκεια της μέρας. Η καθιστική ζωή όμως μειώνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα και τον εγκέφαλό μας. Η κίνηση, λοιπόν, είναι απαραίτητη για να διατηρούμε την ιδανική ροή αίματος τόσο στο σώμα, όσο και στον εγκέφαλό μας, καθώς η αυξημένη κινητικότητα μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου, την προσοχή, ακόμα και την ταχύτητα σκέψης, ο συνδυασμός των οποίων μπορεί να έχει μία σημαντική επίδραση στην αποδοτικότητά μας.

Στην προσπάθειά σου, λοιπόν, να ενισχύσεις την αποδοτικότητά σου κάνε μικρά διαλείμματα στο γραφείο και βάλε την κίνηση στην καθημερινότητά σου. Κάνε ένα walking meeting αντί για ένα συνηθισμένο, πήγαινε μία ολιγόλεπτη βόλτα γύρω από το γραφείο ή σε ένα κοντινό πάρκο.

Πάρε ρεπό στη μέση της εβδομάδας

Όλοι σχεδιάζουμε να πετύχουμε κάποιους στόχους κάθε εβδομάδα. Αλλά κάπου στην πορεία μπορεί να χάσουμε τον έλεγχο των υποχρεώσεων και των στόχων που είχαμε στο μυαλό μας. Οπότε, αν κάποιες φορές νιώθεις έτσι πάρε ένα ρεπό, κατά προτίμηση την Τετάρτη, για να σκεφτείς τι έκανες και τι θέλεις να κάνεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Αυτός ο χρόνος, αν τον εκμεταλλευτείς σωστά, θα σου επιτρέψει να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου και να εστιάσεις στην αποδοτικότητά σου. Έτσι, στο τέλος της εβδομάδας, θα είσαι ακόμα συγκεντρωμένος στους στόχους σου.


Αρχική δημοσίευση από Suddan, Επιχειρηματία, στο www.thriveglobal.gr

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr