NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

3 μέρη που πρέπει να απαγορεύσεις τη χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών

3 μέρη που πρέπει να απαγορεύσεις τη χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών
24_07_2020

Powered by:
Thrive Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Coaching & Training, Personal Coaching, Καινοτομία & Τεχνολογία

Για να περνάς περισσότερο χρόνο με την οικογένειά σου και να αποτελείς ένα καλό παράδειγμα για τα παιδιά σου.

Κάθεσαι με την οικογένειά σου να φάτε βραδινό και την ώρα που συζητάτε για το πώς περάσατε την ημέρα σας ή την ώρα που περιγράφει το παιδί σου την δική του, κάποιος σας διακόπτει… το κινητό σου! Ξαπλώνεις για ύπνο ή συζητάς με το παιδί σου την ώρα που είστε μαζί στο αυτοκίνητο όταν μία ειδοποίηση στο κινητό σου χαλάει την ηρεμία ή σου αποσπά την προσοχή, έστω και για λίγο. Μπορεί να μην το συνειδητοποιείς, αλλά η τεχνολογία παρεμβαίνει σε σημαντικές στιγμές της ζωής σου.

Μπορει οι ηλεκτρονικές σου συσκευές να σου δίνουν τη δυνατότητα να συνδέεσαι και να ενημερώνεσαι, ωστόσο, το οικογενειακό τραπέζι, η ώρα του ύπνου και ο χρόνος που περνάς στο αυτοκίνητο με την οικογένειά σου, είναι πολύ σημαντικά. Γι’ αυτό βάλε όρια και δώσε ταυτόχρονα το καλύτερο παράδειγμα στα παιδιά σου. Με ποιον τρόπο; Δημιουργώντας ζώνες χωρίς τεχνολογία σε 3 σημαντικούς τομείς της ζωής σου:

1. Στο οικογενειακό τραπέζι

Η ώρα που περνάτε μαζί σαν οικογένεια στο τραπέζι είναι ιερή, είναι η στιγμή που περνάς ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σου συζητώντας για το πώς πέρασε ο καθένας την ημέρα του ή για το τι τον απασχολεί. Συνεπώς δεν πρέπει να επιτρέπεις στις ηλεκτρονικές σας συσκευές να σας διακόπτουν. Η παρουσία τους στο τραπέζι, ακόμα και αν δεν τις χρησιμοποιείτε, μπορεί να εμποδίσει την προσωπική σας επαφή. Ποια είναι η λύση; Όταν σερβιριστεί το φαγητό, ζήτησε από όλους να βάλουν στο αθόρυβο τα κινητά τους, να τα αφήσουν σε ένα άλλο δωμάτιο ή ακόμα και να τα απενεργοποιήσουν.

2. Στην κρεβατοκάμαρα

Το μπλε φως που εκπέμπουν οι ηλεκτρονικές συσκευές εμποδίζει τον ύπνο. Και ένας κακός ύπνος επηρεάζει την απόδοση και την ευεξία, τη δική σου και των παιδιών σου. Τι μπορείς να κάνεις; Βάλε όρια στην τεχνολογία. Επίτρεψε στα παιδιά σου να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές μέχρι κάποια συγκεκριμένη ώρα και απαγόρευσε τη χρήση τους τουλάχιστον μία ώρα πριν τον ύπνο. Και φυσικά το ίδιο κάνε κι εσύ!

3. Στο αυτοκίνητο

Το τηλέφωνο στο αυτοκίνητο, εκτός του ότι θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά σας, σε εμποδίζει να περνάς ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά ή τον σύντροφό σου κάνοντας σημαντικές συζητήσεις. Και αυτό δεν θέλεις να το χάνεις. Γι’ αυτό μην επιτρέπεις σε κανέναν να ασχολείται με το κινητό του μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας προκειμένου να απολαύσετε το χρόνο σας μαζί επικοινωνώντας ουσιαστικά σαν οικογένεια.


Αρχική δημοσίευση από Ελίνα Δελενίκα, Συντάκτρια Thrive Global Greece, στο www.thriveglobal.gr

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr