NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Ποιες φράσεις πρέπει να λες στον εαυτό σου κάθε πρωί - Σου αλλάζουν την μέρα

Ποιες φράσεις πρέπει να λες στον εαυτό σου κάθε πρωί - Σου αλλάζουν την μέρα
25_09_2020

Powered by:
Thrive Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Food for Thought, Coaching & Training, Personal Coaching

Τα όμορφα ρητά ή οι όμορφες φράσεις μπορούν πραγματικά να μας βοηθήσουν, ειδικά αν τις επαναλαμβάνουμε καθημερινά. Μπορούν να μας κάνουν πιο αισιόδοξους και να μας γεμίσουν θετική ενέργεια σε ημέρες που την χρειαζόμαστε.

Μάλιστα, η μακροχρόνια χρήση ρητών με θετικό νόημα, επηρεάζει την νευροπλαστικότητα του εγκεφάλου μας και τον «ρυθμίζει» ώστε και εκείνος να κάνει θετικές σκέψεις.

Μερικές φορές ωστόσο, είναι δύσκολο να βρούμε το κατάλληλο ρητό ώστε να το επαναλάβουμε, ανάλογα με το τι έχουμε ανάγκη. Προσωπικά, βρήκα ορισμένες φράσεις που ταιριάζουν σε όλους και σίγουρα, αν τις λες στον εαυτό σου πρωί και απόγευμα για ένα λεπτό, θα δεις διαφορά. Ιδανικά βέβαια, καλό θα είναι να έχεις μπροστά σου καθρέφτη ώστε να βλέπεις τον εαυτό σου κατάματα.

Μόλις διαλογιστείς και ανακαλύψεις τα συναισθήματά σου, θα δεις πραγματικά αλλαγή. Ιδού λοιπόν τι μπορείς να λες καθημερινά, μέχρι να το πιστέψεις.

Έχω αυτοπεποίθηση

Ακούγεται προφανές, αλλά δεν είναι κάτι που το λέμε καθημερινά. Νιώσε το συναίσθημα της αυτοπεποίθησης να σε γεμίζει καθώς το λες στον εαυτό σου, νιώσε όλα όσα έχεις πετύχει και ζήσε για λίγο τη στιγμή.

Μπορώ να ελέγξω τα συναισθήματά μου

Η συγκεκριμένη φράση, βοήθησε πολύ και εμένα όταν έκανα την προηγούμενή μου δουλειά. Σε ένα τοξικό περιβάλλον, είναι πραγματικά δύσκολο να μην το αφήσεις να σε αγγίζει. Με το να λέω την παραπάνω φράση στον εαυτό μου, και το να πιστεύω πραγματικά τα όσα λέω, μπόρεσα να μείνω ισορροπημένος και να βρω την ευτυχία μέσα μου.

Καθώς επαναλαμβάνεις την συγκεκριμένη φράση, φέρε στο νου σου ευχάριστες στιγμές και συναισθήματα και άσε τα να σε πλημμυρίσουν. Κάθε φορά που νιώθεις ένα άσχημο συναίσθημα, κλείσε για λίγο τα μάτια σου ώστε να συγκεντρωθείς και πες την από μέσα σου.

Αξίζω την καλοσύνη των γύρω μου

Ο κόσμος έχει αλλάξει τόσο, ώστε όταν κάποιος μας φέρεται με καλοσύνη και συμπόνοια, να νιώθουμε περίεργα. Όταν έκανα τοξοβολία, όλοι με κοίταγαν με θαυμασμό και μου έλεγαν καλά λόγια, αλλά εγώ δεν ένιωθα τόσο ικανός ώστε να εισπράττω τόση καλοσύνη. Η εν λόγω φράση θα σε βοηθήσει, όπως βοήθησε και εμένα. Κλείσε τα μάτια σου και σκέψου ότι τραγουδάς και λαμβάνεις ένα ηχηρό χειροκρότημα. Άσε το συναίσθημα να σε γεμίσει και σκέψου αντίστοιχα κάτι καλό που έκανες και πόσο όμορφα ένιωσες, όταν στο αναγνώρισαν. Επανάλαβε την διαδικασία πρωί και βράδυ αν χρειάζεται.

Σήμερα επιλέγω να έχω μια όμορφη μέρα

Αυτή η φράση, όπως και η δεύτερη, με βοήθησε να αντεπεξέλθω στην δουλειά μου. Μόλις ξυπνάς το πρωί, αφιέρωσε λίγο χρόνο ώστε να επαναλάβεις στον εαυτό σου πως ό,τι και αν συμβεί, εσένα η μέρα σου θα είναι όμορφη. Θυμήσου ότι κάθε μέρα έχουμε την επιλογή να δούμε το ποτήρι μισοάδειο και μισογεμάτο. Εσύ, ποια επιλογή θα κάνεις σήμερα;

Είμαι ικανός να έχω όλα όσα χρειάζομαι και μάλιστα σε αφθονία

Δεν είναι μόνο τα χρήματα που μετράνε σε αυτή τη ζωή, ελπίζω να το ξέρεις. Είναι και οι φίλοι, η οικογένεια, τα συναισθήματα και πάνω από όλα η αγάπη. Επανέλαβε λοιπόν δυνατά στον εαυτό σου κάθε πρωί ότι έχεις όλα όσα χρειάζεσαι, και μάλιστα σε αφθονία και πίστεψέ το. Φέρε εικόνες από τα αγαπημένα σου πρόσωπα στο μυαλό σου και μετά από λίγο καιρό, θα νιώσεις πραγματικά γεμάτος. Το συγκεκριμένο στάδιο είναι ενδεχομένως, το πιο σημαντικό.


Αρχική δημοσίευση από Darren Danks, Life Coach, στο www.thriveglobal.gr

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr