NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο Βουνό πάει το Βουνό στον Μωάμεθ!

Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο Βουνό πάει το Βουνό στον Μωάμεθ!

​Μία αρχή ή ένα τέλος; Εσύ τι επιλέγεις; Εγώ θα πρότεινα να επιλέξεις αυτήν την φορά και τα δύο! Να δώσεις τέλος σε ό,τι ήξερες και να κάνεις νέα αρχή σε όλα αυτά, που δεν τολμούσες. Αν δεν το κάνεις τώρα, πότε;

Πέρυσι σου έλεγα «Όλα είναι δυνατά»! Κάποιος θα έλεγε στον αντίποδα: «Ακόμα και να μείνεις πιο μόνος και πιο φτωχός από ποτέ» Όχι εγώ, το ξεκαθαρίζω!

«Όλα είναι δυνατά»... όπως να γνωρίσεις νέους τρόπους να διεκπεραιώσεις την εργασία σου, να βρεις νέα κανάλια να προσεγγίσεις την πελατεία σου, να αποκτήσεις νέα καθημερινότητα στην ρουτίνα σου, να παραλάβεις εγκαίρως την νέα παραγγελία σου, (not yet, για να είμαστε και ειλικρινείς)!

Εδώ, λοιπόν βρίσκεται η λέξη Κλειδί! Νέο! Αυτό το νέο είναι που σε τρομάζει! Αυτό αποφεύγεις τόσα χρόνια! Το ακούς συνέχεια και συνέχεια, αλλά λες πως δεν είναι ακόμα η στιγμή. Ξέρω πως δεν είναι εύκολο, αλλά ήρθε για να μείνει! Κι όσο εσύ αντιστέκεσαι, τόσο αυτό θα επιμένει! Κι όσο εσύ μετράς αντίστροφα για να γυρίσεις «στα παλιά», τόσο οι υπόλοιποι θα προχωράνε!

Θέλω να πάρεις μία ανάσα και να σκεφτείς: Το Παλιό υπάρχει περίπτωση να σου δώσει νέες συγκινήσεις; Εάν ναι, απλά μεταμόρφωσε το Παλιό σε ένα Νέο Γνώριμο. Στην αντίθετη περίπτωση, μην καθυστερείς λεπτό. Οι ευκαιρίες είναι πάντα μπροστά, Ποτέ πίσω! Η εξέλιξη σου είναι πάντα ευθεία, ποτέ στροφή! Προχώρα! Μην φοβάσαι το στραβοπάτημα. Κι αυτό βήμα είναι!

Μάθε από την εμπειρία σου. Όσο όμορφη ή άσχημη είναι, δεν παύει να είναι εμπειρία. Κι αν δεν ξέρεις πώς να κάνεις την σωστή κίνηση, μάθε πως ένας τρόπος είναι να κάνεις την λάθος. Εσύ πόσες λάθος κινήσεις έχεις κάνει; Κάνε κι άλλες!

Το 2020 ήρθε για να σε ταρακουνήσει. Αυτό το ταρακούνημα μην το αφήσεις ανεκμετάλλευτο. Μετέτρεψε το σε δημιουργία και σε καινοτομία δράσης. Ξεκίνα! Μία λέξη που κρύβει αγωνία, αλλά και ελπίδα. Το άγχος της «πρεμιέρας» κάθε ηθοποιού λίγο πριν ανοίξει η «αυλαία» και τον λούσουν τα «φώτα». Τώρα ανοίγει η δική σου «αυλαία»!

Προχώρα! Είναι η εποχή που όλα γίνονται! Οι δυνατοί έγιναν αόρατοι και οι αδύνατοι σπουδαίοι! Πώς; Ακολούθησαν την αλάνθαστη μέθοδο: « Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο Βουνό, πάει το Βουνό στον Μωάμεθ».

Γίνε «Βουνό»! Πήγαινε εκεί που οι άλλοι δεν τόλμησαν να πάνε! Όρθωσε το «Ανάστημά» σου! Μην μένεις «Μικρός». Δεν θα σε δει κανείς όσο σκληρά κι αν προσπαθείς. Πάλεψε με την Σκέψη σου! Δώσε ένταση στην Φωνή σου!

Στην τελική, εάν το ‘20 ήταν για «μαθητές» που άξιζαν να αριστεύσουν, εσύ θα λες πως κατόρθωσες να ζήσεις το «ένδοξο ‘21»!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr