NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

Δημιούργησε το δικό σου success story!

Δημιούργησε το δικό σου success story!

Ήταν το 1994, όταν ο Eric Yuan, founder και CEO της πλατφόρμας επικοινωνίας Zoom, άκουσε μια ομιλία του Bill Gates και αποφάσισε ότι ήθελε να μετακομίσει στις ΗΠΑ. Ο δρόμος του, όμως, για να το καταφέρει αυτό ήταν πολύ δύσκολος. Τις πρώτες οκτώ φορές που υπέβαλε αίτηση για βίζα, δεν του εγκρίθηκε. Τέλος, στην ένατη απόπειρα, εγκρίθηκε, αλλά η διαδικασία διήρκεσε δύο χρόνια μέχρι να καταφέρει τελικά να ταξιδέψει.

Το 2012, ύστερα από αρκετά χρόνια που δούλεψε στη Silicon Valley, ο Yuan ίδρυσε το Zoom. Σε μια συνέντευξή του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το Zoom ξεκίνησε ως ονειροπόληση, σαν μια λύση για μια σχέση από απόσταση που απαιτούσε 10 ώρες με το τρένο για να τη συναντήσει. Τώρα, το Zoom χρησιμοποιείται από περισσότερες από 750.000 εταιρίες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πως κατάφερε ο άνθρωπος αυτός να δημιουργήσει το δικό του success story; Για μένα η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή. Μια μόνο λέξη που είπε ο ίδιος: το ονειρεύτηκε!

Τι ονειρεύεσαι λοιπόν; Τι μπορείς να πετύχεις; Τι σε παρακινεί για να ζήσεις πραγματικά την εκπλήρωση των προσδοκιών σου; Εμείς οι coaches ονειρευόμαστε μαζί σας. Και προσπαθούμε πάντα να πάμε και ένα βήμα πιο κάτω για σας. Γιατί μετά την επιτυχία έρχεται η ευτυχία. Ο στόχος δεν είναι ποτέ να αποκτήσεις πάρα πολλά χρήματα, ένα πάρα πολύ ωραίο σπίτι ή ένα πανάκριβο αυτοκίνητο. Ακόμα κι αν τα αποκτήσεις όλα αυτά, κανείς δεν σου λέει πως στο τέλος θα είσαι ευτυχισμένος. Η επιτυχία σου πρέπει να βαδίζει παράλληλα με την ευτυχία σου!

Ξεκίνησε με κάποια βασικά tips:

  • Κάνε τις επιλογές σου βάσει του ονείρου σου. Να θυμάσαι πως εχθρός του ονείρου σου είναι ένας: ο φόβος. Μπορείς να εκπαιδεύσεις τον εγκέφαλό σου για να ξεπερνάς τους στιγμιαίους φόβους σου και να σπρώξεις τον εαυτό σου να ανέβει πιο γρήγορα το σκαλί αυτό! Μπορείς να γίνεις πιο θαρραλέος, να ρισκάρεις και να τολμήσεις!
  • Για κάθε μικρή νίκη που κερδίζεις, να θυμάσαι να ανταμείβεις τον εαυτό σου.
  • Να έχεις επιμονή, οργανωμένη και συνεχή δράση, εκπαίδευση και κυρίως πάθος και θέληση για αυτό που έχεις οραματιστεί.
  • Τι να προσέξεις: Οι φόβοι που δεν αντιμετωπίζουμε, γίνονται τα όριά μας. Είναι στο δικό σου χέρι να τα ορίσεις.
  • Τι να θυμάσαι: Ο φόβος είναι μια αντίδραση. Αντίθετα, το θάρρος είναι μια απόφαση!

Τα βήματα της επιτυχίας σου

Καθορίζεις σαφείς και ρεαλιστικούς στόχους!

Είναι το πρώτο βήμα που θα κάνεις αμέσως μόλις καθορίσεις το όνειρό σου. Αναρωτήσου αν είναι εφικτό και ρεαλιστικό να συμβεί. Το επόμενο βήμα είναι να καθορίσεις το «πώς» θα το πετύχεις. Ποιες είναι εκείνες οι δραστηριότητες που θα σε κάνουν π.χ. κινηματογραφικό παραγωγό ή ιδιοκτήτη ενός εστιατορίου; Φτιάξε το οργανόγραμμα της ιδέας σου και ξεκίνα να το εφαρμόζεις. Κλειδί στο σημείο αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα. Σκέψου πως βλέπεις τον εαυτό σου σε ένα, δύο, ή και πέντε χρόνια μετά, πόσο κοντά θα έχεις φτάσει στο όνειρό σου και τι πρέπει να κάνεις ακόμα για να μην παρεκκλίνεις της πορείας σου. Στη θέση σου, θα έφτιαχνα ένα χάρτη και κάθε ενέργεια που θα με πήγαινε και πιο κοντά στον στόχο μου, θα τη σημείωνα. Η οπτική επαφή σου από το σημείο που ξεκίνησες, στο σημείο που βρίσκεσαι και στο σημείο που θέλεις να φτάσεις, θα κάνει τους στόχους πιο προσιτούς, τα εμπόδια διάφανα και θα σου δώσει το θάρρος που σου χρειάζεται για να συνεχίσεις... keep walking!

Ρισκάρεις

Το να μπορεί κάποιος να αναλαμβάνει τα κατάλληλα ρίσκα είναι σημάδι αυτοπεποίθησης και σε βοηθάει να ξεχωρίζεις! Το να βαδίζεις μόνο σε ασφαλή μονοπάτια δημιουργεί μεν μια σταθερότητα, αλλά ταυτόχρονα σε βάζει και σε μια προδιαγεγραμμένη, συγκεκριμένη πορεία. Αν είσαι άνθρωπος που σκέφτεται out of the box, λίγες φορές θα ακολουθήσεις τον ασφαλή δρόμο.

Θυσιάζεις

Το πρώτο πράγμα από τη ζωή σου που θυσιάζεις είναι και το πιο σημαντικό: Χρόνο. Θυσιάζεις χρόνο από την οικογένειά σου, την ξεκούρασή σου, τις διακοπές σου, αλλά ας το πάμε ένα βήμα παραπέρα και ας σκεφτούμε πως αντιλαμβανόμαστε οι άνθρωποι το χρόνο. Χρόνος νοείται και το χρονικό πλαίσιο που σου επιτρέπεται να κάνεις πράγματα. Η δική μου δουλειά, στην περίπτωση που κάποιος μου λέει πανικοβλημένος για να προλάβει κάποιο deadline: « Έχω μόνο μία ώρα στη διάθεσή μου, τι θα κάνω;» είναι να του τονίσω το εξής: « Υπέροχα! Έχεις μία ώρα στη διάθεσή σου! Αυτή είναι η ευκαιρία σου... take it, or leave it!»

Τι άλλο θυσιάζεις; Θυσιάζεις την προσωπική σου ζωή, ή τον ύπνο σου ή ακόμα και την υγεία σου. Θυσιάζεις, ενδεχομένως, την οικονομική σταθερότητά σου. Όμως ακριβώς στο σημείο αυτό είναι που θα πρέπει να θυμάσαι πως είσαι στο επίπεδο εκείνο που μπορείς να θυσιάσεις για να πετύχεις. Και η λέξη – κλειδί εδώ δεν είναι το θυσιάζω, αλλά το μπορώ!!!

Επιλέγεις δίπλα σου «καλούς» ανθρώπους

Σε πρώτη φάση επιλέγουμε ανθρώπους οι οποίοι ευθυγραμμίζονται με τον εταιρικό μας σκοπό ή το όραμά μας. Δεν γίνεται να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που ονειρεύονται κάτι διαφορετικό από μας. Μόλις το εξασφαλίσουμε αυτό, μετά θα πρέπει να σιγουρευτούμε πως η ηθική τους, τόσο η προσωπική όσο και η επιχειρηματική, συγκλίνει με τη δική μας. Η συνειδητοποίηση της σημασίας του business ethics, ως εργαλείο, στην ουσία, για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί από την εταιρία, είναι, κατά τη γνώμη μου, η αρχή της επιτυχίας για κάθε επιχείρηση. Επιλέγουμε ανθρώπους που θα μπορούμε να: εμπιστευτούμε, να επικοινωνούμε, να αναλαμβάνουν ευθύνες, να έχουν ικανότητες διαπραγμάτευσης, να θέλουν να εκπαιδευτούν και να τολμούν να κάνουν ό,τι κι εμείς!

Καταλήγοντας, αν έπρεπε να δώσω μόνο μία συμβουλή ως business coach θα ήταν αυτή: Go out there, dream your dream and do it!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr