NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

Θες να πετύχεις επαγγελματικά; Σταμάτα να κάνεις αυτά τα 14 πράγματα

Θες να πετύχεις επαγγελματικά; Σταμάτα να κάνεις αυτά τα 14 πράγματα
06_04_2021

Powered by:
Thrive Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Coaching & Training, Personal Coaching, Food for Thought

Μερικές φορές, παίζει ρόλο ένας απλός παράγοντας, ο οποίος μας εμποδίζει να δείξουμε όλες μας τις δυνατότητες. Μπορεί να είναι ένας λάθος τρόπος σκέψης, μια μακροχρόνια συνήθεια ή μια αδυναμία στην επικοινωνία που μας εμποδίζει να πετύχουμε επαγγελματικά και ορισμένες φορές δεν έχουμε καν συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει και με ποια συχνότητα.

Για αυτό, το να πάρεις λίγο χρόνο ώστε να εξετάσεις τον τρόπο σκέψης σου αλλά και την συμπεριφορά που ασυναίσθητα έχεις, μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες αλλαγές και να σου ανοίξει τελικά την πόρτα της επιτυχίας.

Παρακάτω θα βρεις μερικές συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις να έχεις ώστε να επιτύχεις επαγγελματικά. Ίσως να τις έχεις και εσύ και, τελικά, αυτές να είναι ο λόγος που τόσο καιρό μένεις πίσω.

Η ανάγκη σου να πετυχαίνεις όλο και πιο πολλά πρέπει να σταματήσει

Ορισμένες φορές, η μεγαλομανία και η απληστία δεν βγαίνουν σε καλό. Δεν γίνεται από το 0 να πας ξαφνικά στο 10 οπότε όσο είσαι στο μεσοδιάστημα, απόλαυσε τις επιτυχίες σου και άσε λίγο στην άκρη τον κακό σου εαυτό.

Το να μιλάς αρνητικά για εσένα, σε εσένα δεν βγαίνει σε καλό

Είναι βασικό να έχεις αυτοπεποίθηση αλλά ακόμα πιο βασικό είναι το να πιστεύεις πραγματικά ο ίδιος σε εσένα και όχι απλά να το κάνεις για τους «έξω». Να θυμάσαι να αγαπάς τον εαυτό σου γιατί τελικά ο μόνος που έχει είναι εσύ.

Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος σου

Είναι κοινώς αποδεκτό πως δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα μαζί, το ίδιο πετυχημένα και επίσης οφείλεις να παραδεχτείς πως δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος σου. Ζήτα βοήθεια όποτε την χρειάζεσαι και θα δεις ότι έτσι θα πετύχεις πολλά περισσότερα.

Ο έλεγχος πρέπει να δίνεται και αλλού πού και πού

Όπως δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος σου, δεν μπορείς να ελέγχεις τα πάντα και τους πάντες. Μια άσκηση που βοηθάει είναι να πάρεις ένα κενό χαρτί και να χαράξεις μια γραμμή στη μέση. Βάλε στη μια άκρη όσα μπορείς να ελέγξεις, και από την άλλη όσα όχι. Φρόντισε μόνο, να μην περνάς τις γραμμές!

Η τελειότητα είναι ελάττωμα

Ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματα που μπορεί να έχει ένας επαγγελματίας, είναι η τελειομανία. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα τέλεια και αυτό είναι, από μόνο του, τέλειο. Ο κάθε ένας από εμάς έχει και τρωτά σημεία και αυτό είναι που μας κάνει διαφορετικούς.

Το σπίτι σου, δεν πρέπει να σε κρατάει πίσω

Για να πετύχεις όσα θέλεις, θα πρέπει να κάνεις θυσίες. Μην σκέφτεσαι ότι δεν θέλεις να αφήσεις το σπίτι σου, γιατί έτσι μπορεί να χάσεις πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες. Πάρε ρίσκα, ταξίδεψε και βγες από την comfort zone σου. Μόνο έτσι θα μάθεις.

Κι όμως η γνώση πρέπει να έχει όρια

Είναι καλό το να έχεις γνώσεις σχετικά με το αντικείμενό σου, αλλά βεβαιώσου ότι τις παίρνεις από τις σωστές πηγές. Ορισμένες συμβουλές δεν είναι καλές και πρέπει να φιλτράρεις τι σου λέει και ποιος. Ενδέχεται να πέσεις σε παγίδες που σίγουρα θα σου βγουν σε κακό επαγγελματικά.

Το κινητό σου, δεν είναι φίλος σου

Άσε στην άκρη για λίγο το κινητό σου και αποφορτίσου. Επιπλέον, δεν είναι καθόλου επαγγελματικό το να είσαι μονίμως με το κινητό στο χέρι στη δουλειά σου. Δώσε στον εαυτό σου χώρο και χρόνο για ξεκούραση και βάλε όρια στην σχέση σου με την τεχνολογία.

Ο πραγματικός κόσμος είναι έξω από την τηλεόραση

Αντί να βλέπεις τηλεόραση τα απογεύματα, δοκίμασε να κάνεις άλλα πράγματα ώστε να χαλαρώσεις. Διάβασε ένα βιβλίο, πήγαινε έναν περίπατο ή πάρε τους φίλους σου και βγες έξω. Ο πραγματικός κόσμος είναι έξω από αυτήν και αυτό πρέπει να το θυμάσαι.

Μην σκύβεις το κεφάλι

Ένα λάθος που κάνουν οι νεότερες ηλικίες, είναι ότι δεν βάζουν σαφή όρια στις επαγγελματικές τους σχέσεις. Είναι σίγουρα καλό να παραδεχόμαστε τα λάθη μας, όχι όμως να σκύβουμε το κεφάλι σε τοξικές επαγγελματικές σχέσεις.

Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός

Είναι όμορφο να έχεις πρότυπα, αλλά θυμήσου ότι πρέπει να χαράξεις τον δικό σου δρόμο. Μην επηρεάζεσαι πολύ από ιστορίες άλλων, γιατί ο κάθε ένας από εμάς είναι διαφορετικός και αυτό είναι η μαγεία της ζωής. Χάραξε την πορεία σου, κάνε τα λάθη και τα σωστά σου και σίγουρα θα βρεις τον δρόμο σου κάποια στιγμή.

Η ηλικία είναι ένα νούμερο

Ποιος είπε ότι υπάρχει όριο ηλικίας για να σταματήσεις να κάνεις μια δουλειά που δεν σου αρέσει; Ή ποιος είπε ότι πρέπει να είσαι πετυχημένος μέχρι τα 30 και τα 40; Η ηλικία είναι ένα νούμερο και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να σε κρατάει πίσω.

Δεν είναι όλα το ίδιο επείγοντα

Είναι απαραίτητο για την ζωή σου να βάζεις προτεραιότητες, αλλιώς θα καταλήξεις με ένα βουνό από εκκρεμότητες και σίγουρα, με στρες και άγχος. Αξιολόγησε τι είναι επείγον και τι όχι, πρωτού φορτώσεις τον εαυτό σου με παραπάνω από όσα μπορεί να αντέξει.

Μην φοβάσαι να αποτύχεις

Τα λάθη γίνονται για να μάθεις, το ίδιο και οι αποτυχίες. Μην φοβάσαι να ρισκάρεις, να αποτύχεις, να πέσεις και να σηκωθείς.


Αρχική δημοσίευση από Marina Khidekel, Διευθύντρια Περιεχομένου thriveglobal.com, στο www.thriveglobal.gr

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr