NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Η Επανάσταση του '21 έμπνευση για μεγάλες δημιουργίες στις νέες γενιές

Η Επανάσταση του '21 έμπνευση για μεγάλες δημιουργίες στις νέες γενιές

​Στον πόλεμο πας με όπλα. Με στρατηγική. Με στρατιώτες δυνατούς και σύγχρονα εξοπλισμένους. Πας με αισιοδοξία αλλά και ελπίδα για τη νίκη.

Ένας πόλεμος ξεκίνησε σε παγκόσμιο επίπεδο και στην Ελλάδα συνεχίζεται ακόμα το 2021 με αντίξοες συνθήκες πανδημίας, εγκλεισμού και οικονομική ύφεσης. Η βιομηχανία τη μόδας δεν θα μπορούσε να μην είχε πληγεί σοβαρά και να αναζητά συνεχώς νέα πατήματα και λύσεις.

Το οικοσύστημα της μόδας, πρέπει να επιβιώσει. Πρέπει να εξελιχθεί. Πρέπει να δει με αισιοδοξία το μέλλον και να βρει εφαλτήρια για μεγαλύτερα άλματα και καινοτομίες. Αυτά τα εφαλτήρια δεν είναι άλλα από την ιστορία των προγόνων μας και τα σοφά διδάγματά τους. Τι πιο σύγχρονο για τους Έλληνες, να κοιτάξουν πίσω στην ιστορία τους, πίσω στο 1821;

Η Επανάσταση του 1821 συνδέεται με το παρόν και το μέλλον και μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για μεγάλες δημιουργίες στις νέες γενιές. Μας τροφοδοτεί με ηρωικά παραδείγματα, με συναισθήματα θαυμασμού, μας διδάσκει γενναιοψυχία, υποδεικνύει νέους δρόμους, ανοίγει νέους ορίζοντες και πάνω από όλα αποτελεί ψηφίδα της παγκόσμιας ιστορίας. Η σύγχρονη Ελλάδα συνεχίζει και μαθαίνει από την ιστορία της, εξελίσσεται και ο κάθε Έλληνας προσθέτει το δικό του λιθαράκι ως καθήκον προς την πατρίδα.

Στην σχολή μόδας AthensFashionClub, οι σπουδαστές έχουν τον δικό τους στόχο για το 2021: Με αφορμή την συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, καλούνται να δημιουργήσουν το δικό τους επίτευγμα με έμπνευση την ιστορία του τόπου τους και να προσθέσουν αξία στον Ελληνικό πολιτισμό.

Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους πολέμησαν για να έχουμε εμείς ελεύθερη πατρίδα και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας θέτοντας την δημιουργικότητα στην υπηρεσία των επόμενων γενεών και της ελληνικής ιστορίας.

Η «Επανάσταση» συνεχίζεται λοιπόν, στο τώρα... Οι σπουδαστές άκουσαν το κάλεσμα και δημιουργούν Μόδα. Μία μόδα που θα την ταξιδέψουμε σε μέρη μακρινά, σε όλη τη Γη, για να θαυμάσουν όλοι για μία ακόμη φορά την ευρηματικότητα των Ελλήνων δημιουργών.

Τα μολύβια πήραν φωτιά, τα χρώματα ζωντάνεψαν τις μάχες και τα συναισθήματα πλημμύρισαν τις ψυχές μας. Αποτυπώθηκαν τα πρώτα portfolio και οι συλλογές συναγωνίζονται η μία την άλλη. Ποια θα είναι αυτή που θα κερδίσει τον θαυμασμό μας και τη μάχη της δημιουργίας; Οι Eλληνίδες σπουδάστριες της AthensFashionClub από το εξωτερικό μας στέλνουν την αγάπη τους για την πατρίδα, η κάθε μία με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο.

  • Η Γκανάτσα Θώμη από την Γερμανία, αναφέρει σχεδιάζοντας πόσο της έλλειψε η Ελλάδα και πόσο χαίρεται που της δίνεται η δυνατότητα να σχεδιάσει μία συλλογή αφιερωμένη στον τόπο της.
  • Η Σοφία Κόλλια στις Βρυξέλλες οραματίζεται την έναρξη της δικής της επιχείρησης μόδας και μας λέει ότι «παρόλη τη δύσκολη κατάσταση λόγω της πανδημίας, διατηρώ την αισιοδοξία μου και αισθάνομαι πιο δημιουργική από ποτέ!».
  • Για τη Νίκη Μήτσουρα είναι ξεκάθαρο: «Το όνειρό μου είναι να δημιουργήσω ένα επιτυχημένο brand με ιδιαίτερα ρούχα και σχέδια εμπνευσμένα από τη παράδοση της χώρας μας αλλά με μια σύγχρονη οπτική».
  • Η Γεωργία Χιόνη μας δίνει θάρρος λέγοντας ότι «η κατάσταση που βιώνουμε είναι δύσκολη άνευ προηγουμένου. Σε κάθε όμως δυσκολία, εκτός από την αρνητική, υπάρχει και η θετική πλευρά. Εξαρτάται από εμάς πώς θα το προσεγγίσουμε. Για εμένα προσωπικά, το να μπορούμε να δημιουργούμε είναι ευτυχία και χαρά. Δημιουργούμε λοιπόν, ονειρευόμαστε και τολμούμε».
  • Η Κατερίνα Ζαμπέροβα ομολογεί ότι «στην σημερινή κατάσταση και λόγω της πανδημίας, ακούγεται παράξενο να πεις οτιδήποτε για το μέλλον και να είσαι σίγουρος για κάτι, όμως η αρνητική σκέψη είναι λάθος, γιατί το μέλλον μας είναι εδώ, τώρα χτυπάει το κουδούνι και θα έπρεπε ήδη να είχαμε ανοίξει την πόρτα!».

Η «Επανάσταση» δεν είναι κατάσταση. Είναι μία αμιγώς προσωπική υπόθεση, είναι η φύση του ανθρώπου που αντιστέκεται στον περιορισμό και την απραγία.

Η «Επανάσταση» βρίσκεται μέσα στις καρδιές όλων μας. Στο θάρρος μας, στο πείσμα μας, στην αποφασιστικότητά μας, στον προσωπικό μας αγώνα. Παίρνει το ρίσκο να διεκδικήσει και ζει για την νίκη.

Στην AthensFashionClub, όλοι εμείς ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους σπουδαστές μας και βιώνουμε ένα αγώνα συλλογικό. Αγωνιζόμαστε σαν «σύγχρονοι ήρωες του ΄21» και αισιοδοξούμε για τη νίκη. Πιστεύω, και οι πρόγονοί μας θα ήταν περήφανοι για τον αγώνα μας, όπως και εμείς για αυτούς.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr