NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

11 τρόποι να ανασυγκροτηθείς και να συγκεντρωθείς σε 5 λεπτά

11 τρόποι να ανασυγκροτηθείς και να συγκεντρωθείς σε 5 λεπτά
18_05_2021

Powered by:
Thrive Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Coaching & Training, Personal Coaching, Food for Thought

Σίγουρα θα έχεις ζήσει και εσύ, όπως και όλοι μας, μια μέρα στο γραφείο όπου απλά δεν μπορείς να συγκεντρωθείς, αν και πρέπει να το κάνεις ώστε να φέρεις εις πέρας τις εκκρεμότητές σου. Είτε έγινε γιατί δεν κοιμήθηκες καλά το προηγούμενο βράδυ, είτε σε απασχολεί ένα προσωπικό σου ζήτημα, το να νιώθεις ότι έχεις χάσει την συγκέντρωσή σου στη δουλειά, είναι κατά σου.

Τι μπορείς να κάνεις όμως, ώστε να βρεις ξανά την ισορροπία σου και να στρέψεις την προσοχή σου στα όσα πραγματικά μετράνε; Παρακάτω θα βρεις 11 τρόπους που, αν και ακούγονται πολύ απλοί, δουλεύουν κάθε φορά.

Άλλαξε κάτι από το περιβάλλον σου

Το περιβάλλον και ο χώρος στον οποίο εργάζεσαι, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Δοκίμασε να τακτοποιήσεις το γραφείο σου και να βάλεις ζωντανά χρώματα ή μια κορνίζα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Αμέσως, θα δεις διαφορά.

Δοκίμασε τον διαλογισμό 3/3

Υπάρχει μια συγκεκριμένη μέθοδος διαλογισμού, η οποία ονομάζεται 3/3 και διαρκεί μόνο 30 δευτερόλεπτα. Σε αυτά τα 30 δευτερόλεπτα, προσπάθησε να συγκεντρωθείς και ανάπνευσε ήρεμα. Μετά, κάνε αυτά τα 3 βήματα:

  • Φέρε ένα αντικείμενο στο μυαλό σου.
  • Κλείσε τα μάτια, πάρε μια εισπνοή και μετά εξέπνευσε.
  • Επανάλαβε το πρώτο και το δεύτερο βήμα για 2 φορές, με νέο αντικείμενο ανά φορά.

Βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι

Η μουσική, όπως και ο διαλογισμός, βοηθάει στην συγκέντρωσή σου. Βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι και όλα θα είναι καλύτερα.

Αναθεώρησε σχετικά με τις προτεραιότητές σου

Κάνε μια λίστα με όσα έχεις να κάνεις. Μετά, κάνε τρεις στήλες: Μια λεπτή, μια χοντρή και άλλη μια λεπτή. Στη μεσαία, σκέψου τι πρέπει να γίνει οπωσδήποτε. Στην δεξιά, υπολόγισε τον χρόνο που θα σου πάρει (γράψε τον διπλό από όσο σκέφτεσαι αρχικά). Στην αριστερή, γράψε την προτεραιότητα που έχουν για εσένα οι εκκρεμότητές σου, ανάλογα δηλαδή με το αν είναι υψηλή ή χαμηλή. Τώρα, δες ξανά τη λίστα σου. Συγκεντρώσου σε όσες θα σε εξελίξουν σαν επαγγελματία ή σε όσες εκκρεμότητες κάνουν πραγματικά διαφορά μέσα στην ημέρα σου.

Επικοινώνησε

Αν έχεις έναν συνάδερφο στο γραφείο που είναι κοντά σου, μίλησέ του για δύο λεπτά. Αν όχι, πάρε ένα γρήγορο τηλέφωνο ένα αγαπημένο σου άτομο. Αν τίποτα από τα δύο δεν είναι εφικτά, σκέψου το κατοικίδιό σου. Όλα αυτά θα σε κινητοποιήσουν.

Σκέψου όσα κάνεις για τα παιδιά σου

Φέρε τα παιδιά σου στο μυαλό σου και σκέψου πως όσα κάνεις, τα κάνεις για εκείνα. Εργάζεσαι για να τους παρέχεις μια όμορφη ζωή, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Τα πρόσωπά τους, είναι η μεγαλύτερη μορφή κινητοποίησης.

Η τεχνολογία δεν είναι πάντα φίλη σου

Αν δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς, τότε θυμήσου πως η τεχνολογία δεν είναι πάντα φίλη σου. Κλείσε όλες τις ειδοποιήσεις σου μέχρι να ολοκληρώσεις όσα έχεις να κάνεις. Θα εκπλαγείς με το πόσο πιο γρήγορα θα κάνεις τα πάντα.

Πάρε καθαρό αέρα

Άνοιξε το παράθυρο και μύρισε τον καθαρό αέρα. Αν μπορείς κάνε μια βόλτα στο κοντινότερο πάρκο. Η επαφή με τη φύση, θα σε αναζωογονήσει.

Σήκω από την καρέκλα σου

Κάνε έναν μικρό περίπατο μέχρι την κουζίνα ή ένα διάλειμμα για να πας σε ένα από τα διπλανά γραφεία . Μόνο που θα σηκωθείς από την καρέκλα σου, θα νιώσεις καλύτερα.

Σκέψου μια μικρή νίκη σου

Όσο δεν μπορείς να συγκεντρωθείς, σκέψου μια μικρή σου νίκη. Μια πρόκληση στην οποία ανταπεξήλθες και βγήκες νικητής. Θα κινητοποιηθείς άμεσα.

Βρες ένα ήσυχο μέρος

Αν δεν μπορείς να συγκεντρωθείς λόγω της φασαρίας στο γραφείο σου, βρες ένα ήσυχο μέρος ώστε να κάνεις όσα πρέπει. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε το βήμα με τη μουσική θα δουλέψει σίγουρα υπέρ σου.


Αρχική δημοσίευση από Marina Khidekel, Διευθύντρια Περιεχομένου thriveglobal.com, στο www.thriveglobal.gr

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr